Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft: milyen élet van az irányítókon túl?

2018. április 18. - Asbee

Néhány napja arról írtam, hogy mi a véleményem az idei top irányítókról és kiket draftolnék közülük, most pedig a többi pozíció kerül terítékre. Ugyan a QB pick tűnik a legcélszerűbbnek, de rajtuk kívül is van élet és több top tehetséget is találunk.

Elsőként ott van Bradley Chubb, akin egyre nagyobb a hype. Volt aki azt mondta róla, hogy reményteljesebb játékos mint a tavalyi 1/1-es Myles Garrett, legutóbb pedig Von Miller nyilatkozta róla hogy az ő és Khalil Mack keverékét látja benne. Kell ennél jobb defensive end? Aligha. Linebackerként és special teamerként kezdte az egyetemi pályafutását, utána lett DE. Bejött a döntés, hiszen 26 sacket és 60 negatív yardos szerelést ért el. Ezzel a korábbi 1/1-es Mario Williams rekordját is megdöntötte. Kész csomagot kínál, hiszen a futás megállításából is ki tudja venni a részét. Azonnal a kezdőbe lehet állítani, ami szintén növeli az értékét. Én egy irányító kiválasztását preferálom (pláne úgy, hogy szinte tutira nem Josh Rosen lesz az 1/1-es), de ha más pozícióban kell körbenézni, akkor Chubb az első. Megvan a képessége ahhoz, hogy a csapata erőssége legyen következő 8-10 évben és egymás után hozza a 10 sackes szezonokat. Akár 4-3-as akár 3-4-es rendszerben megállná a helyét és szükségünk is van egy edge rusherre, hiszen Jason Piere-Paul Tampában van, Olivier Vernon mögött pedig hatalmas lyukat találunk. És egyébként is, sohasem lehet túl sok jó defensive ended.

Elolvasva az utolsó pár sort néhányan már biztosan a kommentet készülnek megírni, hogy miért nem Saquon Barkley? Két komoly indokot látok erre. Az egyik, hogy nem játszik olyan fontos szerepet a posztja, mint Chubb, egy futóra nem lehet felépíteni az offense-t és az elmúlt évtized azt mutatta, hogy a running backed nem fog neked gyűrűt hozni. Nagy a hype most a pozíción, hiszen Zeke Elliott és Leonard Fournette is berobbant a ligába, de a 2012-es züllés sok csapat kedvét elvette az RB pickektől. Akkor Trent Richardson volt a húzónév, akinek képtelenség volt elég nagy lyukat nyitni (Aleska Diamond sem lenne elég tág neki), mi David Wilsonnal sültünk fel és Doug Martin is túl van a csúcson. Nehogy elinduljon egy újabb negatív tendencia… Ami még jobban aggaszt, az az erős ellenfelek elleni gyengélkedés. Úgy tűnik, hogy abban az esetben mikor komolyan készültek Barkley-ra és erős védelem állt az ellenfelek rendelkezésére, akkor gyakorlatilag le tudták nullázni. Hasonló problémáról számoltak be tavaly Fournette-el kapcsolatban, aki az Alabama ellen volt ineffektív. Összességében a Penn State játékosát kicsit többször tudták megfogni, bár erre azt lehet mondani, hogy visszahordóként akkor is hatásos tudott lenni. Ezzel az a probléma, hogy az NFL-ben kicsit más a visszahordások kimenetel és egyre jobban csökken a jó returnerek fontossága. Az 1/2-es választottamat pedig nem ilyen feladatra szeretném használni, inkább törje össze magát más. A negatívumok ellenére egyáltalán nem utálom Barkley-t, sőt, de Rosen és Chubb is előrébb van nálam a rangsorban, így nagy valószínűség szerint nem őt húznám ki a második választással. Nagyon nagy örömünk lenne az ő játékában is és biztosan örülni fognak a leendő csapatának a szurkolói is amikor újoncként átlép az 1000 yardos határt.

Quenton Nelsont is meg kell említeni, akit sokan már most a Hall of Fame-be várnak. Apró probléma, hogy nem éri meg ilyen magasan kiválasztani egy guardot, nálam csak a top 5-ön kívül jöhetne szóba az ő draftolása. Elmúltak azok az idők amikor kiemelkedett a vakoldali tackle fontossága, de nincs akkora impactja egy guardnak, hogy ilyen magasan kiválasszuk őt, beszéljünk akármekkora tehetségről is. Ott vannak az irányítók, ott van Chubb, ott van Barkley, legjobb esetben is csak a negyedik opció lehetne Nelson.

Ti melyik játékost választanátok? A QB-k most kilőve!

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8413846346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása