Magyar New York Giants Szurkolói Blog

2/34: Will Hernandez, G (UTEP)

2018. április 28. - Asbee

Remek pozícióból várhattuk a draft második napját, hiszen számos támadó falember elérhető volt, így borítékolni lehetett, hogy ide választunk. A Browns választása Austin Corbettre esett, így örömmel húzhattuk ki Will Hernandezt, aki az elérhető legjobb játékos volt.

1995. szeptember. 5-én született Las Vegas-ban. 3 csillagos tehetségként tartották számon a középiskolában és a foci mellett birkózásban és atlétikában is helytállt. A támadó- és a védőfalban is helytállt, de elsősorban az utóbbi pozícióban tartották ígéretesnek. A USC és az Arizona State is ösztöndíjat ajánlott neki, de a tanulmányi eredmények miatt meghiúsultak ezek a lehetőségek. A UTEP azonban végig kiállt mellette, megvárta míg kijavítja a jegyeit és egy év redshirt után 4 évig volt kezdő. A kis suli ellenére megkapta az elismerést, kétszer is All-American csapatba választották, a drafton pedig az első kör végébe várták.

Erősségek

Széles, zömök testalkat, amit meglepően könnyen mozgat a tömegéhez képest. Elit ereje van, ha egyszer elkapta az ellenfelét, akkor gyakorlatilag vége is a játéknak. Kíméletlen stílusa van, az eredménytől függetlenül arra megy, hogy elpusztítsa a védőt. Le tud horgonyozni passzblokkoláskor az ellenfél előtt. Minden snapnél belead apait anyait, végig száz százalékos intenzitással játszik. A húzó játékokra is alkalmazható. Az üres területeken is feltalálja magát. Folyamatosan dicsérték a hozzáállását és a profi szemléletmódját. Tartós játékos, 49 mérkőzésen volt kezdő.

Gyengeségek

Kicsivel rövidebb karjai vannak az ideálisnál. Alkalmanként túl magasan játszik passzblokkoláskor, nem hajlítja be eléggé a térdeit. A túlzott agresszivitása miatt koordinálatlanná válhat a mozgása. Kérdéses lehet, hogy mennyi idő alatt sajátítja el a playbookot. Figyelnie kell a tömegére, a Senior Bowlon 340 fonttal mérlegelt. Kevés alkalommal játszott elsőosztályú csapatok ellen. Csak bal oldali guardként vetették be.

Combine eredmények

Twitter

Instagram

Nagyon jól kijöttünk ebből a választásból, hiszen hiányposztra érkezett Hernandez, ráadásul azon sem lepődtünk volna meg ha már az első körben gazdára talál. Nem érzem túl nagy problémának a hiányosságait és akár már az első naptól kezdve kezdő lehet, ne lepődjünk meg rajta, ha kiszorítja Patrick Omameh-t. A futásblokkolásai élményszámba mehetnek az NFL-ben is, aminek Saquon Barkley lehet a haszonélvezője, de az eddigiekhez képest Eli Manningnek is sokkal komolyabb védelmet adhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7613877638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása