Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Pozíciós áttekintő: futók

2018. május 10. - Asbee

Saquon Barkley érkezésével komoly erősítést kapott a futóállomány, de ez tipikusan az a poszt, ahol több játékosra is szükségünk van. Vajon kitől mit várhatunk idén?

Már az első meccsen kezdő lesz Barkley és nagyon nagy elvárásokkal kell pályára lépnie, hiszen mindig is prémiumszaga lesz egy 1/2-es RB picknek. A képességei megvannak ahhoz, hogy a következő évtized egyik sztár running backje legyen és nyugodtan kijelenthetjük, hogy neki van a legnagyobb esélye arra, hogy a legjobb újonc legyen a támadók között. Ő lehet a futójáték felélesztésének az egyik kulcsa, de a blokkolóknak is oda kell magukat tenniük, hiszen az egyetemen több erős védelem is kivette a játékból Barkley-t.

Többen is felhördültek azon, mikor már a FA piac első napján hozzánk került Jonathan Stewart, de szükség volt egy rutinos játékosra is. Elsősorban a rövid yardos szituációkban jelenthet segítséget, az elmúlt időszakban rendre nagyon kevés futott TD-vel zártunk. Nem kell megváltania a világot, de a rutinja nagyon rengeteget érhet, sokat segíthet a fiatal csapattársainak abban, hogy még jobb profikká váljanak.

Jó újonc szezonja volt Wayne Gallmannak, aki a jelenlegi tavasz legnagyobb vesztese, hiszen aligha fog több játékidőt látni tavalyhoz képest (a sérülésekre nem is merek gondolni...). Előtte Andre Williams és Paul Perkins is jó rookie évet tolt, de utána totálisan eltűntek. Remélhetőleg ezt sikerül elkerülni Gallmannál, hiszen Barkley tehermentesítésére teljesen jó lehet.

Ha már szóba jött Perkins, a tavaszi edzések során mellizomszakadást szenvedett és meg is kellett műteni. Ezzel lehet, hogy az utolsó esélye is elszállt, hiszen szinte biztos, hogy a PUP listán kezdi az előszezont. Hogy utána mire lehet képes? Jobb játékos a tavalyi évéhez képest, de nem látok rá nagy esélyt, hogy Giants mezben fogja letenni a névjegyét.

Van még egy RB a keretben Jalen Simmons személyében, akiről nem sok mindent tudok elmondani. Perkins sérülésével szükség lehet még valakire, hiszen könnyen lehet, hogy 2018-ra kidőlt. Esetleg nem lenne rossz döntés Orleans Darkwa visszahozatala sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6513900014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása