Magyar New York Giants Szurkolói Blog

A lehetőségeink QB poszton

2024. március 14. - Asbee

Durván ránk rúgta az ajtót hétfőn a szabadügynökpiac, hiszen régóta nem éltünk át ilyen mozgalmas napot. Két nagy hiányposzt megoldása még hátravan, hiszen szükségünk lesz egy irányítóra és egy elkapóra. Most az előbbiről fogok írni, hiszen számos opciónk van és a többi csapat szándéka is befolyásolhatja a lehetőségeinket.

Szinte biztosan türelemre lesz szükségünk, legalábbis én meglepődnék azon, ha a draft előtt konkrét választ kapnánk a kérdéseinkre. Egy utat látok az április 25 előtti move-ra, mégpedig azt, ha fellépünk az 1/3-ra a Patriots helyére. Egyre élesebbek a New englandi pletykák, miszerint nem akarnak QB-t draftolni, ez pedig esélyt adhat a csapatoknak. A helyükben én ekkor sem lépnék feltétlenül lejjebb, hiszen kényelmesen behúzhatják az idei legjobb játékost Marvin Harrison Jr. személyében és egy HoF kaliberű elkapót biztosan nem hagynék benn. Persze a megfelelő ellenértékért cserébe akár lejjebb léphetnek és az 1/6-on még lenne esélyük arra, hogy megszerezzék Malik Nabers-t. Ha összejön ez a csere, akkor szinte biztosan irányítót választana az első három csapat, mi pedig Drake Maye-re vagy Jayden Daniels-re bökhetünk rá. Vagy J.J. McCarthy-ra? Erről majd később.

Na de mi történhet a draft első napján? Az első két választásra nyugodt szívvel beírhatjuk Caleb Williams-t és valamelyik irányítót. Ebben a forgatókönyvben a Patriots nem adja el a pickjét és vagy egy irányítót vagy Harrisont választják. Egy biztos: mindkét esetben megsokasodnak majd a bejövő hívások a Cardinals főhadiszállásán. Ha benn marad Harrison, akkor nem valószínű, hogy válaszolnak is a megkeresésre és azonnal rohannak majd a draft cetlivel John Goodellhez. Irányító viszont nem kell Phoenixbe, amennyiben pedig hajlandóak lemondani Malik Nabers-ről, úgy összejöhet egy trade. Erre jó pozícióban lenne a csapatunk, hiszen egy offensive tackle-re is szükség van nyugaton, idén pedig nem találunk olyan OT-t, akit mindenképp a top 5-ben kellene kiválasztani. A tavalyi évhez hasonlóan akár egy helyet is előre lehet ugrani, hiszen a Chargers-nek sem kell QB, ha pedig odaadják nekünk a választási jogot, akkor ugyanúgy behúzhatják azt a játékost, akit az 1/5-nél választanának ki, ráadásul extra pickkel gazdagodnak. A mi részünkről is lenne értelme ennek a lépésnek, ezzel elkerülhetnénk, hogy pl. a Vikings beugorjon elénk. Összegezve a leírtakat, az 1/3-tól bárhová felléphetünk, de a Cardinals vagy a Chargers helyére csak a draft közben van értelme.

Azt is érdemes megvizsgálni akkor mi történik, ha Joe Schoen hátradől mint egy nagykereskedő és élvezi a kilátást. Ekkor a harmadik vagy a negyedik irányító köthet ki New Yorkban és itt komolyan szót kell ejteni J.J. McCarthy-ról. Az elmúlt egy hónapban vele kapcsolatban eljutott oda a közvélemény, hogy akár Drake Maye előtt is kiválaszthatják. Ezt azzal indokolják, hogy ugyan nem csinált semmi különleges dolgot az egyetemi pályafutása alatt, de azt mondják, hogy „bármit” ki lehet belőle hozni az NFL-ben. NCAA bajnok lett a Michigan, szóval nem hülye az edzői stáb, ha pedig nálad van egy überkirály irányító, akkor nem a futójátékkal és az erős védelemmel akarsz elsősorban a csúcsra jutni. Leírni sem akarom McCarthy-t, hiszen kiváló játékossá válhat a profik között, de talán nem gázolok a helyi rajongók lelkébe, ha kétkedéssel fogadom a végtelen potenciáljáról szóló regéket. Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy ekkor már nem akar irányítóban gondolkodni a csapatunk és inkább egy elkapóra ugranának rá a szakembereink. A Harrison-Nabers-Odunze hármasból valaki szinte biztosan elérhető lesz és ugyan én nem vagyok annyira elájulva a Washington játékosától, mint néhányan, de elfogadható lenne ez a húzás is. Ha gazdára talált három QB, valamint Harrison és Nabers, akkor egy letrade-et sem tartok elképzelhetetlennek.

Egy újabb opció lehet a második körből az első végére való visszaugrás, de ez igencsak tesco gazdaságos megoldásnak hangzik. Az 5. éves opció miatt csinálnak ilyet a csapatok és az ott elérhető irányítók beválási esélye már jóval kisebb lesz, mint a top játékosoké. Michael Penix Jr. vagy Bo Nix lehet a két jelölt, akikben ott lehetnek azok a képességek, amelyek kellenek, azonban számos aggasztó dolgot is találunk velük kapcsolatban. Én személy szerint annyira nem lennék a híve ennek a megoldásnak, akkor már behúznám a harmadik körben Spencer Rattlert, a Senior Bowl MVP-nek úgyis nálunk kell kikötnie…

Van még egy lehetőség, amit meg kell vizsgálnunk, hiszen az elmúlt napokban Justin Fields nevét is bedobták. Caleb Williams mellett fog dönteni a Bears, így nincs feltétlenül szükségük a 2021-es első körös választottjukra. A kereslet kisebb volt a vártnál és a vele kapcsolatban emlegetett Falcons Kirk Cousins mellett döntött. A szabadügynökpiac nyitása előtt egy második körös pickről beszéltek, mint ellenérték, ez pedig napról napra csökken és most már a Chicago-nak is várnia kell a draftig. Egy dolgot leszögeznék: nem vagyok egy Fields hívő és valószínűleg Joe Schoen számára is csak C vagy D opció lenne, de el tudok képzelni egy olyan lehetőséget, hogy megérje próbálkozni vele. Ez akkor jöhet el, ha nem sikerül az első körben a feltrade, a 6. picknél nem irányító érkezik, a general managerünk pedig többet lát benne, mint az elérhető játékosokban. Ehhez az is kell, hogy megfelelő legyen a Fields-ért kért ellenérték. Az biztos, hogy a Bears nem fogja elherdálni őt egy harmadik napos pickért, akkor inkább megtartja az utolsó szezonjára, nem aktiválják az 5. éves opcióját és a szezon után elengedik. Egy 3. kör és mellé egy pick swap olyan értéket jelentene, amely mindkét félnek megérheti, meglepődnék, ha ennél lényegesen többet ki tudna sajtolni a Chicago.

Nem maradt más hátra, mint összegezzem a lehetőségeket:

  • Feltrade: Maye, Daniels
  • 1/6-on behúzzuk az elérhető QB-t: McCarthy (Maye, Daniels)
  • Visszatrade az 1. kör végébe: Nix, Penix
  • Trade Fields-ért
  • Jones és Lock megoldja

Az idei class-ból Caleb Williams-en Drake Maye és Jayden Daniels az, akire rábíznám a jövőt. Ugyan velük kapcsolatban is van néhány kérdőjel a fejemben, de bevállalhatónak érzem ezt a kockázatot. J.J. McCarthy ezen a tűréshatáron kívül esik és nem biztos, hogy meg tudnak győzni a draftig azzal kapcsolatban, hogy valóban top 10-es értéket képvisel. Ha a nyitó napon más pozícióra érkezik az erősítés akkor könnyen lehet, hogy Justin Fields-re mennék rá, amennyiben elérhető lenne egy 3 kör környéki választási jogért. Ti hogyan látjátok, melyik irányba mozdulnátok el?

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr118354025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása