Magyar New York Giants Szurkolói Blog

1/32-es pick lehet: Kevin Zeitler, OG

2012. március 24. - Asbee

Következő kliensünk a támadó falember, Kevin Zeitler. Draftolására viszonylag kisebb esély van, azonban soha sem lehet tudni. DeCastro és Glenn előtte áll a rangsorban, azonban ők már valószínűleg nem lesznek elérhetőek 1/32-re (előbbi biztos nem).

Zeitler 1990. március. 8-án született a Wisconsin államban található Waukesha (ezt próbáld meg kimondani) városában.  6’4” (193 cm) magasra nőtt, míg testtömege 315 lb-t (143 kg-t) tesz ki. Középiskolája elvégzésekor a scout.com a negyedik legjobb falembernek tartották államában, míg országos szinten a 22-dik helyre rangsorolták. Egyetemen maradt az államban és a Wisconsin Badgers csapatát választotta. 2008-ban három, míg 2009-ben 13 mérkőzésen lépett pályára. 2010-ben sérülés is hátráltatta, így kilenc meccsen szerepelt. 2011-ben az AFCA All-American csapatába választották.

Passzblokkolásnál képes lehorgonyozni középen és távol tartani a védőket. Atletikussága megvan ahhoz, hogy a nose tackle felvétele után megfogja a késői blitzet is. Képes besegíteni a tackle-nek és a centernek is. A run blockhoz is remek felépítése van, mobilitását és atletikusságát kihasználva eltolja emberét. Csípőjének és lábainak használatával képes kívülre kerülni, ha arra van szükség. Hatásos szerepet tud vállalni a rövid yardos szituációkban. Könnyen semlegesíti a középső LB-t, ha ezt kapja feladatául. Annyi célpontot semlegesíteni próbál, amennyit csak tud, a tackle-nek való besegítésben azonban még fejlődnie kell. Lábának gyorsasága megfelelő, némi tömeg leadása után azonban még agilisabb lehetne. Gyorsan elhelyezkedik, hogy felvegye a blokkot és a második vonalban a linebackerek után eredjen, azonban nem elit ebben a játékrészben. Elkapja a második vonalban levő játékosokat is, erős kezeivel magához láncolja és kivonja őket a forgalomból. Szorgalmas, nem ismer kegyelmet, mindent belead a pályán és az edzőteremben is. 2010-ben az első négy meccsét kihagyni kényszerült bokasérülés miatt.

A combine nem sikerült rosszul a számára, fekvenyomásban holtversenyben a harmadik helyen végzett, 32-szer emelte fel a 102 kg-ot. A többi gyakorlatban sem felfelé, sem lefelé nem lógott ki, kb. a középmezőnyben volt. Belső falemberként azonban erejét jól hasznosíthatja, és felénk szeretik ezt a fajta játékosokat (Snee és Petrus).

Zeitlert talán az első kör végére, de inkább a második sor elejére rangsorolják. Szükségünk van falemberre, talán egy guardra is, azonban nem az első körben. Ugyan Diehl guardként kezdett tavaly, azonban McKenzie távozásával valószínűleg a right tackle pozíciójában számít rá Coughlin. A vakoldalon Beatty fog kezdeni, míg Diehl cseréje Brewer lesz, tehát szükség van még egy tackle-re. Guard pozícióban egyelőre a Snee, Boothe, Petrus hármas van jelen. Boothe többször játszott már centert is, talán snapelni is megtanul nyáron, így egy guardra is szükség van. Nagyobb neednek érzem az OT posztot, azonban a helyzet akár úgy is alakulhat, hogy Zeitler lehet az elsőkörös választottunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr364337532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása