Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Amit a cseréinkről gondolok

2018. október 25. - Asbee

Úgy tűnik nem kötjük tovább az ebet a karóhoz és másfél borzasztó szezon után végre belátja a vezetőségünk, hogy komoly változásokra van szükség. 1-6-tal állunk, innen nincs menekvés és ha ezt a formát mutatjuk a későbbiekben is, akkor tutira vehetjük a top 5  draft picket. A jövő már most elkezdődött, Eli Apple a Saints-ben, Snacks Harrison pedig a Lions-ban folytatja. Lássuk mit gondolok a cserékről.

Még úgy sem meglepő Apple távozása, hogy elég szűken vagyunk a cornerback poszton, de az biztos, hogy ő sem tudott stabilitást adni a secondary-nek. A harmadik szezonjához ért, itt már nagyjából eldől a játékosok sorsa és maximum átlagos teljesítményre volt képes. Eléggé konzervatívan is alkalmazták, rendre mélyen védekezett az elkapók előtt, hogy kerülje az ellenfél a nagy játékokat, cserébe viszont úgy nyelte a 10-12 yardos átadásokat mint kacsa a nokedlit. Ez lett volna az utolsó esélye, hogy maradandót alkosson Giants mezben, de ezt nem tudta megvalósítani.

Azt gondolom, hogy rendben van az ellenérték, egy jövő évi 4. és egy 2020-as 7. körös pickkel gazdagodtunk. Jóval több ez ahhoz képest, hogy márciusban még a kivágásról írtak a lapok. Szükségünk is van az extra választási jogra, hiszen a szinte azonnal IR-re került Sam Bealért egy jövő évi 3. kört adtunk a Supplemental Drafton. Apple-vel sem tudott hatékony lenni a cornerback sor, megkockáztatom, hogy B.W. Webb is jobban játszott nála, aki így az oldalvonal mellé kerülhet és az UDFA Grant Haley köthet ki a slotban. Nekem kifejezetten tetszik ez a trade, a gyenge mélység ellenére sem olyan biztos, hogy nagyon meg fogjuk érezni a korábbi 1. körös pickünk hiányát és az ellenértéket jól fel is lehet használni. Mindent elmond Apple mentalitásáról a búcsúja, láthatóan nem hatotta meg túlságosan ez a manőver:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Business is business

Eli Apple (@eliapple_24) által megosztott bejegyzés,

Mindenkinek jobb ez így...

Snacks már keményebb dió, hiszen ő volt az egyik legszerethetőbb játékos a csapatban, de ahogy 'Black Eli' mondotta az üzlet az üzlet. Ugyan nem olyan vezéregyéniség Harrison mint amilyen Justin Tuck vagy Antrel Rolle volt, de sokat jelentett az ő szava is az öltözőben, ráadásul a pályán sem lehetett rá soha panasz. A liga egyik legjobb nose tackle-je, aki mindegyik sémában megállta a helyét. Szörnyeteg a futás ellen, nem rajta múlt, hogy a védelmünk már ebben a tekintetben sem tudott kiemelkedő lenni. Tartós játékos, többször is kisebb sérüléssel bajlódott, de rendre vállalni tudta a játékot. Ami viszont ellene szól, hogy 30 éves lesz és ebben a korban több kiváló játékosnál is bekövetkezett a visszaesés ezen a poszton. Egydimenziós játékos, aki keveset tud hozzátenni a passzsiettetéshez és várható volt, hogy nem akarunk majd ennyi fizetni egy ilyen defensive tackle-nek. Ráadásul a jövő sem néz ki rosszul a poszton, Dalvin Tomlinson és B.J. Hill is ígéretes fiatalnak tűnik.

Összességében tehát várható volt, hogy előbb-utóbb megválunk Snacks-től, de ez a csere rossz üzenetet is közvetíthet a játékosoknak, hiszen hiába nyilatkozik bármit is Shurmur, ezt az évet gyakorlatilag feladtuk. Most már az egyéni célok kerülnek előtérbe, sokan azért fognak hajtani, hogy jövőre is helye legyen a ligában. Nem túl sok az 5. kör amit kaptunk érte, de a szezon végén vélhetően a cut lett volna az egyetlen út, annál pedig azért többet kaptunk. Ennek ellenére ez így kicsit karcsú. A következő ötödik körös pickeket hozta össze Gettleman a Panthers-nél:

  • 2013: A.J. Klein, LB
  • 2014: Bene Benwikere, CB
  • 2015: David Mayo, LB
  • 2015: Cameron Artis-Payne, RB
  • 2016: Zack Sanchez, CB
  • 2017: Corn Elder, CB

Azért hiányoznak innen a stealek, A.J. Klein lett a legjobb játékos, a legnagyobb eséllyel egy cserét tudunk majd szerezni ezért a választási jogért.

Korábban leírtam, hogy addig amíg nem látják be az edzők és a vezetők, hogy változtatásra van szükség, addig nem fogunk tudni előrelépni. Ez most bekövetkezett, a felismerés viszont fájó döntéseket von maga után, amelyeket bármikor meglép Gettleman, aki a Panthers-nél sem volt szívbajos. Egy újjáépülő csapat nem bízhatja rá magát a sokat kereső 28-30 éves "klasszisaira". Könnyen elképzelhető, hogy a következő offseason kezdetéig az összes ilyen játékost elcseréljük/kirakjuk, most már ez sem jelentene meglepetést. Janoris Jenkins-re és Olivier Vernonra gondolok, akik a rebuild "áldozatai" lehetnek. Főleg Jackrabbit távozása elképzelhető, nem lepődnék meg ha rögtön megválnánk tőle is, Vernonnal viszont kivárnék.

A fiatal játékosokon kívül pénz és draft pickek kellenek, azok pedig nem teremnek úgy maguktól és ez is a korábban túlfizetett kezdők eltávolítását vonja maga után. Ráadásul azt se feledjük, hogy a '19-es 3. körös választási jogunkat már Sam Bealre lőttük el, így valamelyest ezt is pótolni kellett. Remélem azonban ez a hullám nem ér el mindenkit, hiszen több olyan játékosunk is van akikre lehet alapozni.

 

A támadóknál jelen van Saquon Barkley, Odell Beckham Jr., Sterling Shepard, Evan Engram és Will Hernandez, a védőknél pedig Dalvin Tomlinson, B.J. Hill, Lorenzo Carter és Landon Collins megmutatta már, hogy szép jövőjük lehet a ligában. Persze Hill és Carter újonc, én pedig mindig óvatosan bánok az elsőéves játékosokkal, de a potenciál megvan bennük. Olvastam olyat, hogy Shepard és Collins is trade blockra kerülhet, de remélem ennek nincs valóságalapja és azt is bebizonyítja Gettleman, hogy valóban nem fordít hátat a tehetségnek.

Összességében tetszik az irány amerre haladunk, megtettük az első lépést az újabb sikeres csapat felépítése felé. Ez sajnos szívszorító döntésekkel jár és időnként olyan cserékbe is bele kell menni amelyek elsőre kicsit fejvakarósak, de ha elkezdessz kínálni egy játékost, akkor nem mindig kapod érte azt az értéket amennyit valójában ér. A jövő tehát elkezdődött, a szezon második felére jöhetnek a fiatalok, akik komoly esély előtt állhatnak. Ha jól gazdálkodunk a felszabaduló pénzzel és a draftokon sem sülünk fel (vajon mikor találunk franchise QB-t?), akkor 2-3 éven belül újra a PO esélyes csapatok között lehetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2914320589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása