Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Így került Joe Judge New Yorkba

2020. január 09. - Asbee

Nem Joe Judge volt a legesélyesebb a vezetőedzői állásunkra, azonban mégis ő lett a befutó. Számos pletykát olvashattunk a kinevezésével kapcsolatban, az SNY Giants pedig megpróbált utánajárni az eseményeknek. Ezt fordítom most le.

Már néhány héttel a szezon vége előtt biztos volt, hogy távoznia kell Pat Shurmurnak és időnként úgy látszott, hogy ezt ő is tudta. A kivágása után a csapból is Matt Rhule neve folyt, aki remek keretet épített fel a Bayloron, így úgy gondolhattuk, hogy ez a tapasztalata nálunk is sokat érhet. Szinte bombaként robbant a hír, hogy a Carolina Panthers alkalmazottja lett, nem sokkal később pedig megtudtuk, hogy Joe Judge maradt nekünk.

Dec. 30. (hétfő)

Hivatalossá vált Pat Shurmur menesztése, a fő célpont pedig Matt Rhule lett. Egy év NFL tapasztalattal rendelkezik, a 2012-es évet töltötte el nálunk és akkor jó benyomást tett a vezetésre. Rajta kívül Mike McCarthy és Josh McDaniels volt a másik két jelölt, bár az utóbbiról úgy gondolták, hogy nem feltétlenül ő lenne az ideális választás, mivel vélhetően túl nagy hatalmat akart volna magának. Rajtuk kívül Kris Richard, Eric Bienemy és Don Martindale nevét dobták be a kalapba.

Ezalatt Rhule meghívást kapott tőlünk, a Panthers-től és a Browns-tól is. A clevelandi lehetőséget rögtön elvetette, a többiekkel pedig közölte, hogy várniuk kell a jan. 1-i Bowl meccsig, valamint a családi mexikói nyaralásig.

Dec. 31. (kedd)

Kinevezi a Redskins Ron Riverát. Kissé meglepődve fogadhattuk a hírt, hiszen korábban dolgozott már együtt Gettlemannel, ugyanakkor hamar lecsapott rá a csoportriválisunk. Ugyan nem ő volt a top prioritás, de állítólag volt érdeklődés az irányába. A GM-ünk úgy nyilatkozott, hogy nem tudta valóban elérhető-e a korábban a Super Bowlt is megjáró szakember. A Panthers-nél békében váltak el egymástól, de az a pletyka járta, hogy nem igazán akartak volna újra együtt dolgozni. Arról nincs infónk, hogy valóban sor került volna a meghallgatására.

Jan. 2. (csütörtök)

Megvolt Kris Richard interjúja, amely állítólag igen jól sikerült, de nem tudta beverekedni magát a fő esélyesek közé.

Jan. 3. (péntek)

A McCarthy interjú napja. Eléggé megromlott a megítélése Green Bay-ben és azon volt az elmúlt egy évben, hogy újraépítse a tiszteletét. Ez megmutatkozott a viziten is, hiszen úgy hírlik nem vártunk tőle sokat, mégis komoly esélyessé vált a távozása után.

Jan. 4. (szombat)

Jött egy kis kiruccanás, Eric Bieniemy-t Kansas City-ben, Don Martindale-t pedig Baltimore-ban látogatták meg a nagyjaink. Mindketten brillíroztak, megmutatkozott a remek vezetői képességük. Martindale-nél az is nagy pluszt jelentett, hogy hozta volna magával az LSU offensive coordinatorát Joe Brady-t, aki szinte csodát tett Joe Burrow-val.

Jan. 5. (vasárnap)

Ezen a napon kezdtek érdekessé válni a dolgok. A Patriots kiesett, így hétfőre Judge-nak, szerdára pedig McDaniels-nek volt lefoglalt időpontja, Rhule pedig a keddi napot kapta meg. Terveztünk egy második találkát McCarthy-val, ekkor még nem szivárgott ki a Cowboys ajánlata, csak az Eagles meccs közben. Ahogy megtudtuk az információt rögtön engedélyt kértünk a Garrettel történő tárgyalásra, aki 01.14-ig szerződésben áll a Dallas-szal.

Eközben Rhule is visszatért a kiruccanásáról, aki lefixált egy találkát a Panthers képviselőivel Texas-ban, Waco városába. A csapatunknak is jelezte, hogy őket is ugyanitt várja kedden, mi azonban inkább New Jersey-ben akartunk találkozni vele. Azt csiripelik a madarak, hogy a könnyebb megegyezés érdekében kötöttük az ebet a karóhoz, nem akartuk volna, hogy szerződés nélkül távozzon. Ekkor úgy gondolták néhányan a vezetőségünkből, hogy egyáltalán nem biztos, hogy nálunk köt ki, bár ekkor inkább a Baylornál történő maradásra gyanakodtak.

Jan. 6. (hétfő)

Kora délelőtt robbant a bomba. Felhívta Rhule ügynöke a képviselőinket, hogy a head coach egy visszautasíthatatlan ajánlatot kapott a Panthers-től, amely 7 évre szól 62 millió dollárért cserébe. Azt akarták megtudni, hogy tartjuk-e a licitet. Erre az volt Maráék válasza, hogy repüljön el a csapat főhadiszállására és személyesen tárgyalják meg a részleteket. Ez azonban nem volt elég Rhule-nak, aki sokkal konkrétabb választ akart, hiszen aznap ment volna interjúra a Carolinához McDaniels. A kiszivárgott források alapján egyébként nem adtunk volna ekkora szerződést a jelöltünknek, a Panthers pedig egy új HC-val gazdagodott.

A franchise-on belül többen is ledöbbentek a hír hallatán.

A fő célpont tehát kilőve, új opciók után kell nézni. Mivel remekül sikerült Judge interjúja, ezért ő került előtérbe, azonban cselekedni kellett, hiszen összeboronálták az egyetemével, a Mississippi State-tel. Úgy döntött a két tulaj, valamint Gettleman és Abrams, hogy nem akarnak elbukni egy újabb HC-t, így végül az eddigi Patriots ST coordinator lett a befutó.

Kívülről pánikszerű megoldásként hat ez a lépés, a csapatnál azonban úgy gondolják, hogy a megfelelő embert választották ki, nem azt tartják fontosnak hogyan jutottak el ide. Egy azonban szinte biztos, tökéletes lenyomata az elmúlt két évnek ez a másfél hét.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr3315399614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása