Magyar New York Giants Szurkolói Blog

A véleményem a sorsolásról

2020. május 08. - Asbee

Teljes szezonra számít az NFL, elkészült a liga sorsolása. Ugyan nem tudjuk, hogy mikor térhetnek vissza a szurkolók a stadionokba és az sem biztos még, hogy valóban ebben az időpontban kerülnek meghatározásra a mérkőzések, de bizakodjunk. Mint tudjátok én azon az elven vagyok, hogy inkább tovább üljünk el a szebbik felünkön, hogy később sem legyen ennél komolyabb baj, de nem szeretnék egészségügyi elemzésekbe belemenni. Inkább latolgatom az esélyeket.

95937043_3200241180008256_7222089943194009600_o.jpg

Rögtön az első héten jön a meglepetés, hiszen nem a Dallas Cowboys ellen indítjuk az évet. Nem bánom és nem azért írom ezt, mert mostanában rendre a péló rosszabbik végén voltunk a csoportriválisunk ellen, hanem kezdett már unalmassá válni ez a nyitány. Így is nagy figyelem hárul majd ránk, hiszen a Monday Night Footballon kell megküzdenünk a Pittsburgh Steelers ellen. Annak ellenére zártak 8-8-as mérleggel tavaly, hogy az irányítójuk Ben Roethlisberger gyakorlatilag a teljes szezont kihagyta. Nagy visszatérésre készül, meglátjuk mit tud összehozni. Inkább a Steelers-nek áll a zászló, de az elmúlt években nem a liga legstabilabb csapatának a benyomását keltették, így ha valakit meg lehet viccelni, akkor ők azok. Pláne az első fordulóban. Ezután a Bears-hez látogatunk, akiknél komoly kérdés van, hiszen kezd bedőlni a Mitch Trubisky projekt, megszerezték mellé Nick Foles-t, aki eddig csak az Eagles-ben tudott jól játszani. Könnyen lehet, hogy emiatt bajba kerülnek az elején, persze továbbra is ott az erős védelmük. A 49ers ellen zárjuk szeptembert, akik ellen finoman szólva sem mi leszünk az esélyesek, hiszen papíron nem lettek gyengébbek. Így látatlanban két dolog segíthet minket, ha passzra kényszerítjük a támadóikat, illetve egy Super Bowl vereség komoly letargiát tud okozni a lelkekben. Kiárusításba kezdett a Rams, amire lehetett számítani, hiszen sorba szerezték meg a klasszisnak mondott játékosokat és rendre lemondtak a legértékesebb draft pickjeikről. Komoly feladat előtt áll Sean McVay, de véleményem szerint egyben tudja tartani a Los angeles-i gárdát. Ezen az új címeren viszont nem tudok napirendre térni...

Ezután jön az NFC East, a Cowboys (idegen), a Redskins (otthon) és az Eagles (idegen) következik. Az elmúlt évek egyik nagy negatívuma volt, hogy totál hatástalanok voltunk a közvetlen riválisaink ellen és nagyon remélem, hogy ezen sürgősen változtatni tudunk. Azért valljuk be, hogy az Eagles Super Bowl győzelme ellenére sem az NFC East volt a legerősebb csoport mostanában, így javulás kell. Ha nem tudunk lényegesen fejlődni, akkor nagyjából október végére elúszik a 2020-as esztendő is. Október 11-től hat forduló ilyen összecsapásunk lesz, a Cowboys pedig a végére marad. A következő divízión belüli mérlegeket hoztuk össze mostanában:

  • 2019: 2-4
  • 2018: 1-5
  • 2017: 1-5
  • 2016: 4-2

Az elmúlt három évben ez 3-14. Javulást akarok, de azonnal! Hol vannak már azok az idők, amikor idegenben rendre inasba tettük a Dallas-t...

Persze ezen kívül is pikáns mérkőzésekre számíthatunk. Nov. 2-án a Tom Brady-vel megerősített Tampa Bay Buccaneers látogat New Yorkba. Ellenük szerezte meg tavaly Daniel Jones az első győzelmét és hát az utolsó másodpercben kihagyott mezőnygól miatt biztos nagy bizonyítási vágy lesz az ellenfelünkön. A Bengals teljesítményét is nagy figyelem fogja kísérni, hiszen Joe Burrow személyében náluk landolt az idei 1/1-re, akitől nem véletlenül várnak csodát. A Seattle Seahawks ellen mindig nehéz idegenben, így ott nem sok jóra számíthatunk. A Ravens otthonában sem lehetnek vérmes reményeink, bár ha úgy hengerelnek az alapszakaszban mint tavaly, akkor előfordulhat, hogy nekik tét nélküli lesz már a 16. hét. Jó értékmérő lesz az Arizona Cardinals, hiszen ők is tavaly szerezték meg az irányítójukat Kyler Murray személyében, aki a legjobb támadó lett az újoncok között. Nagy hype van rajtuk DeAndre Hopkins megszerzése után, vajon igaznak bizonyulnak a jóslatok? Az igazán pikáns falat azonban a Cleveland Browns elleni összecsapás lesz, hiszen visszatér New Yorkba Odell Beckham Jr. Mindent bele fog adni és azért valljuk be nincs olyan játékosunk, aki meg tudna állítani egy motivált OBJ-t.

Nagyon nehéz jósolni, hiszen minden bizonytalan. Nem tudjuk hogyan alakul a csapatok felkészülése és nemcsak a kisebb változásokkal operáló franchise-ok kerülhetnek előnybe, de a kevésbé fertőzött területek csapatainak is könnyebb lehet a feladata. Ennek ellenére azt szoktam mondani, hogy a feltételek mindenkinek ugyanazok és mutatnunk kell már valamit, mert 2017 óta néhány pozitív döntésen kívül totál kilátástalan volt a játékunk. Az érkezése után rosszul mérte fel Dave Gettleman a csapat képességeit, úgy gondolta, hogy a 2017-es szezon csak egy kisiklás volt és egy jó keretet örökölt meg. Hamar rádöbbent ennek az ellenkezőjére és még jobban átalakította egy éve a rostert, amely bukásra volt ítélve. Indirekt módon ő is elismerte az egyik nyilatkozatában, hogy nem mindig könnyítette meg Pat Shurmur munkáját. Sokkal kisebb különbségek vannak a csapatok között mint ahogy gondolnánk és 4-5 győzelmet bárki össze tud hozni. Egy újabb ilyen szezon nálam instant GM váltást jelentene, az edzőváltás ellenére össze kell hozni legalább 6-7 győzelmet. Ha három év alatt nem tudta elmozdítani a liga aljáról ezt a csapatot Gettleman, akkor nincs értelme a további munkának. Persze némi optimizmusunk lehet, valamelyest erősödni tudtunk a free agent piacon és a drafton, Joe Judge pedig számos komoly tapasztalattal rendelkező szakembert szerzett meg maga mellé, így látok rá esélyt, hogy elmozdulunk a béka segge alól.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5315672270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása