Magyar New York Giants Szurkolói Blog

NFC East pozíciós rangsor: irányítók

2021. május 09. - Asbee

A szabadügynökpiac után lezajlott a draft is, így a csapatok kerete többé-kevésbé összeállt. Itt az ideje tehát, hogy összehasonlítsuk az NFC East rostereit és megállapítsuk ki hol a legerősebb. Kezdődjön hát!

1. Dallas Cowboys

QB: Dak Prescott, Cooper Rush, Ben DiNucci

Ugyan nem jeleskedtünk a passzsiettetésben, de csúnya sérülést okoztunk Dak Prescottnak és Kyle Allennek is. Szerencsére mindketten folytatni tudják, a Cowboys irányítója pedig megkapta végre a hosszútávú szerződését is, 4 évre, 160 millió dollárért cserébe írt alá. Korábban nem volt vele mindenki teljes mértékben elégedett, de a hiányában látszott mekkora szüksége van rá a Dallas-nak, hiszen Andy Dalton nem tudta megközelíteni az ő teljesítményét (igaz neki pedig egy agyrázkódással és a coviddal kellett megküzdenie). Jelen pillanatban tehát Prescott a csoport legmeggyőzőbb irányítója, akinek egészségesnek kell maradnia, különben lőttek a Cowboys-nak (jajj ez de nagy közhely volt). Ha megvédik, akkor erős offense állhat itt össze.

2. New York Giants

QB: Daniel Jones, Mike Glennon

Egy erős és egy feledhető éven tan túl Daniel Jones, így idén bizonyítania kell. Nem mondom azt, hogy ez lesz számára a sorsdöntő év, de most már átfogóbb képet kapunk arról, hogy valójában mire képes. A legkomolyabb aggodalmam már többször is leírtam és elmondtam, miszerint nem lesz annyira jó Jones, hogy kollektíven kiállhasson mellette a szurkolói közösség, azonban annyira rossz sem, hogy egyértelműen lecseréljük. Leírni azonban semmiképp sem akarom és örülök neki, hogy vele számolnak az edzőink, hiszen mindenképp megérdemel egy újabb esélyt és pozitív, hogy nem mentünk bele a ligaszinten elterjedt QB cirkuszba. A labdaeladások számát csökkentenie kell Jones-nak, de a tartósságával is akadnak problémák, hiszen tavaly és 2019-ben is több mérkőzést kihagyott. A célpontok adottak, Gettlemanék szerint felépült a támadófal, remélhetőleg Jason Garrett is kinyitja a playbookot. A csere Mike Glennon lesz, aki korrekt értéket képvisel a backupok között.

3. Philadelphia Eagles

QB: Jalen Hurts, Joe Flacco

Az irányítónk tavalyi visszaesése miatt akár a második helyre is tehettük volna az Eagles-t, de egyelőre keveset láttunk ehhez Jalen Hurts-ből, ugyanakkor (sajnos) reális esély van rá, hogy nagyot lép előre 2021-re. Carson Wentz-nek nem volt maradása és vele együtt elküldték Doug Pedersont is, így mindenki tiszta lappal indul. Nemcsak a levegőben, hanem a földön is veszélyes tud lenni Hurts és láttuk az egyetemi pályafutása alatt, hogy a néha szükséges extrát is hozzá tudja adni a csapata teljesítményéhez. Ha ez összejön neki a profik között is, akkor szép jövő várhat rá, ellenkező esetben azonban nem biztos, hogy ő lesz az Eagles embere. Csereként Joe Flacco tud beugrani.

4. Washington Football Team

QB: Ryan Fitzpatrick, Kyle Allen, Taylor Heinicke

Izgalmas év várhat a Washingtonra, hiszen azonnal megmutatkozott Ron Rivera munkássága, ők voltak a legkevésbé rosszak tavaly. Az irányítójukat még mindig nem találták meg, Ryan Fitzpatrick mellett azonban biztosan nem fognak unatkozni. Hol Fitzmagic, hol Fitztragic lesz, remélhetőleg ellenünk az utóbbi arcát fogja mutatni. Kyle Allen nagy kedvence Riverának, ő maximum egy game manager feladatra alkalmas, persze először látnunk kell mennyit vett ki belőle a korábban említett csúnya sérülése. Szép sztorit láttunk Taylor Heinickétől, de azért rá sem lehet azt mondani, hogy franchise QB lesz. Nem lepődnék meg, ha jövőre nagyon megharcolnának egy irányítóért.

Összesítve

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr1116527012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása