Magyar New York Giants Szurkolói Blog

NFC East pozíciós rangsor: tight endek

2021. május 26. - Asbee

Tovább haladunk, ezúttal a tight endek következnek. Itt sincs könnyű dolgom, hiszen elképzelhető még változás a csapatok kereteiben, elsősorban Zach Ertz-re gondolok. Ebben a bejegyzésben a jelenlegi játékosállományokkal kell számolnom, így ez alapján rangsoroltam a csapatokat.

1. Philadelphia Eagles

TE: Zach Ertz, Dallas Goedert

Nehéz megjósolni az Eagles helyzetét, hiszen ahogy említettem nagy esély van arra, hogy máshol folytatja Ertz. A tavalyi szezonja felemásra sikeredett, elmúlt már 30 és 12 millió dollárt kereshet 2021-ben. Jelenleg még a rosteren van és számolok vele, bár könnyen lehet, hogy néhány hét múlva már más csapatot fog erősíteni. Ha marad, akkor DeVonta Smith mellett ő lehet Jalen Hurts fő célpontja. Persze Ertz távozása esetén sem kell kétségbe esni Philadelphiában, hiszen Dallas Goedert képességeivel sincs probléma, ő is kezdő szintet képvisel. Mondjuk azt nem tudom ebben az esetben kik lennének a cserék, hiszen egyedül Jason Croomnak van szignifikánsnak mondható NFL tapasztalata, de vélhetően előkapják majd Caleb Wilsont is. Azért találunk gyöngyszemeket, ott van például Hakeem Butler, aki elkapóként kezdte, vagy Tyree Jackson, akiből előtört a belső Logan Thomas.

2. New York Giants

TE: Evan Engram, Kyle Rudolph, Levine Toilolo, Kaden Smith

Érdekes helyzetben vagyunk a tight endek között, hiszen az elkapósor megerősítésével és Saquon Barkley visszatérésével nem tőlük kell a klasszis teljesítmény. Persze más kávéház lenne Evan Engram, aki az egyik legatletikusabb TE-nek számít a ligában, de blokkolni nem tud, a dropjai pedig interceptionökben mutatkoztak meg tavaly. Görcsösen ragaszkodunk hozzá, szó sem lehetett arról, hogy elengedjük őt, bár a papírforma alapján az idei lesz az utolsó éve nálunk. Nem nagyon tudtam hová tenni Kyle Rudolph megszerzését, aki vélhetően elégedetlen lesz a vízhordó szereppel. Ugyanúgy az irányába is repülnie kell majd a labdáknak és ő is elsősorban a játék ezen elemében brillírozik. Elmúlt már 30 és túl is van a csúcson, azonban lényegesen megbízhatóbb Engramnél. Jól állunk a cserékkel, erre a szerepkörre rendben van a Toilolo-Smith páros. Egyikük sem a nagy játékairól híres, azonban hasznosak a futásblokkolásban, a rövid elkapásokat pedig megoldották tavaly. Esetleg írjak valamit Kelvin Benjaminról is? Meglepetés lenne, ha a keretbe kerül.

3. Dallas Cowboys

TE: Blake Jarwin, Dalton Schultz, Jeremy Sprinkle, Sean McKeon

A 2018-as szezon utolsó fordulójában naggyá tettük Blake Jarwint, akinek azóta felemásan alakult a pályafutása. Egy felejthető szezon után ACL szakadást szenvedett, így gyakorlatilag teljesen kihagyta a tavalyi esztendőt. A hiányát Dalton Schultz élvezte ki, aki statisztikailag lényegesen jobb esztendőt hozott nála és a PFF is valamivel jobban kedvelte. Persze ő sem fog a labdával a kezében 80 yardokat haladni, dehát nem is erre van tőle szükség. Ami fontos, hogy a futásblokkolásoknál is használható, elvégzi a piszkos munkát Elliottéknak. Cserének érkezett Jeremy Sprinkle, valamint vészmegoldásként ott lehet Sean McKeon. Nem ez a legimpresszívebb névsor, azonban ha annyi elvárásunk van egy tight endtől, hogy elfogadhatóan blokkoljon és az irányító negyedik vagy ötödik számú célpontja legyen, akkor itt is megtalálhatjuk a számításainkat.

4. Washington Football Team

TE: Logan Thomas, John Bates, Ricky Seals-Jones, Deon Yelder

Futballjátékos lett 2020-ra Logan Thomas-ból, aki anno irányítóként érkezett meg a ligába, de mindössze annyit tudott felmutatni, hogy messzire elhajítja a labdát, ez pedig kevés a profik közé. 670 yardot és 6 TD-t szerzett tavaly, abszolút túlteljesítette az elvárásokat. Nem nagy a konkurenciája, így a következő szezonra is biztosított a helye. John Bates lehet a cseréje, aki a draft 4. körében érkezett a Boise State-ről. A személyében egy klasszikusnak nevezhető tight endet ismerhetünk meg, aki a rövid elkapásokkal és a futásblokkolásaival segítheti a csapatát. A roster aljára a Chiefs-ből kukázott a Washington, elhozták a Ricky Seals-Jones-Deon Yelder kettőst, persze a keret utolsó helyeire más is odaférhet.

Összesítve

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr4216571386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása