Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 6: Ravens 20 Giants 24

2022. október 16. - Asbee

Tovább folytatódik a remek sorozatunk és kicsit a múlt hetihez hasonlóan az utolsó percekben sikerült megfordítani a mérkőzést. Végig a Ravens vezetett, azonban a kulcsjátékok, az egyéni hibák és a büntetések a mi javunkra döntötték el az összecsapást.

Ha lehet ilyet mondani a "bevált" receptet hozták a támadóink, hosszú ideig nem voltak sokra képesek és csak egy jó drive érkezett, amelyből megszerezte Wan'Dale Robinson az első touchdownját. Nem sokkal előtte bemutatott egy elég húzós elkapást, amelynél szerencsére nem újult ki az eddigi sérülése. Az elkapóinkat összességében nem tudom elmarasztalni, többnyire a képességeikhez mérten játszottak most is. Meg kell erősíteni az egységet, hiszen nagyon hiányzik innen egy olyan WR, aki rendre 80-100 yardos mérkőzéseket hoz. Egyre jobban beilleszkedik Daniel Bellinger, ismét volt egy TD-je. A támadófal vegyesen szerepelt, igaz valamelyest látni a fejlődést, hiszen a sackek inkább abból voltak eredeztethetők, hogy nem sikerült úgy megvalósítani őket, ahogy azt a tervezőasztalon elképzelték az edzőink. Nagyon sokáig köhögött a futójáték, itt egyértelműen a Baltimore védőinek az akarata valósult meg. Szerencsére a végére beindultak a földi támadások is, pont akkor amikor a legnagyobb szükség volt rájuk. Rásérült a jobb vállára Saquon Barkley, de vissza tudott térni a mérkőzésbe, a végén pedig a második alkalommal is beérhetett volna az end zone-ba, ő azonban inkább megállt, hiszen ezzel a döntéssel már nem kapta vissza a labdát a Ravens. Daniel Jones-nak ezúttal csak a passzaira szabadott hagyatkoznia, de azt rendben teljesítette. A végén azt hihette Marcus Peters, hogy kibabrált az irányítónkkal, de egyértelműen szabálytalankodott Darius Slaytonnal szemben a cornerback. Nagyon sokat javított a megítélésén Jones.

A védelemről is csak elismerően lehet nyilatkozni, partnerek voltak a játékosok Wink Martindale nemes bosszújában. Két negatívumot tudok megemlíteni, a futásokat nem nagyon sikerült megállítani és újjáélesztettük Kenyan Drake karrierjét, aki eddig nem sokat tett idén. Eddig ezzel nem volt probléma és bízom benne, hogy a jövőben sem lesz, hiszen számos alkalommal kiválóan blokkolt a baltimore-i támadófal. Az sem tetszett, hogy kezdetben nem fordítottunk elég figyelmet Mark Andrews megállítására, sokkal jobban oda kellett volna figyelni a liga egyik legveszélyesebb tight endjére. Kellően sikerült limitálni Lamar Jacksont, aki nem nagyon tudott különleges dolgot bemutatni ezen a délutánon. Az utolsó percekben aztán olyan fordítást láttunk, amelyet nem tapasztalunk meg minden héten. 10 pontra elhúzott a Ravens, ekkor kezdhettünk temetni a mérkőzést, de a Bellinger TD a védelemnek is óriási lendületet adott. Egy rossz snap után ostoba döntést hozott Jackson, aki ahelyett, hogy kidobta volna a labdát egy nagy játékot próbált meg összehozni, ez pedig az idei első interceptionünket eredményezte, hiszen remekül olvasta Julian Love a játékot. A kiváló pozíciót újabb 7 pontra váltották a támadóink, hogy aztán jöhessen az újabb csoda. A primetime-ra született Kayvon Thibodeaux, aki a lehető legjobb pillanatban erőszakolt ki egy fumble-t, a játékszer pedig Leonard Williams-nél kötött ki. Van ennél jobb pillanat az első sack megszerzésére? Nem nagyon. Továbbra is megállíthatatlan Dexter Lawrence, az ő nevéhez fűződik a másik sack.

Egy újabb nem várt győzelmet arattunk és ismét nagyon nagyot produkált az edzői stábunk. Óriási mentális erőről tanúskodik ez a keret és ismét egy jobb erőkből álló ellenfelet sikerült a végén két vállra fektetni. Nem kis dolog, hogy nem a be nem fújt delay of game miatt bosszúskodunk, hanem újra eldobhatjuk az agyunkat a győzelem láttán. Sokat hibáztak a Baltimore játékosai, több buta szabálytalanságot is összehoztak és Lamar Jackson sem adja el mindig a hajrában kétszer is a labdát. Vele szemben a mi embereink végig száz százalékos fegyelmezettséggel játszottak és nem követték el ugyanezeket a hibákat. Így a mérkőzés után egészen egyszerűen nem találom a jelzőket, totálisan le vagyok nyűgözve. Csak egy dolgot írnék zárásként: tavaly 4-13-as mérleggel zártunk, idén pedig okt. 16-án már 5 győzelmünk van.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr4117955786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása