Magyar New York Giants Szurkolói Blog

NFC East pozciós rangsor: safety-k

2024. július 27. - Asbee

A Packers-től kapta meg a nagy fizetést Xavier McKinney, akit a draft második köréből próbáltunk meg pótolni. Vajon fenn tudja tartani a tavalyi szintet a védelmünk leghátsó vonala?

1. Eagles

Egy sérülésekkel teli 2023-as esztendő után visszatért Philadelphiába C.J. Gardner-Johnson és megpróbálja megismételni a két évvel ezelőtti teljestményét. Kiváló szezonja volt Reed Blankenshipnek, hiszen 100 szerelés felett zárt, ráadásul begyűjtött 3 INT-t is. Már újoncként komoly játékidőt kapott Sydney Brown és vélhetően ez csak nőni fog.

Mögöttük nagy a minőségi visszaesés, hiszen Tristin McCollumot és Andre' Samet találjuk még a rosteren, de a felsorolt 3 játékosnak meg kell oldani a pozíciót és olyan pletykák is napvilágot láttak már, amelyek szerint safety lehet James Bradberry-ből és ne felejtsük el a sokoldalú újonc Cooper DeJeant sem.

2. Cowboys

A sérülések miatt majdnem annyi lett Malik Hooker pályafutásának, azonban Dallas-ban újra magához tért és már a negyedik évét kezdi meg a mostani állomáshelyén. Donovan Wilson és mellé robbant be tavaly Markquese Bell, így az Eagles-höz hasonlóan a Cowboys-nak is három kezdő szintű safety-je van.

A cserepadon valószínűleg Juanyeh Thomas és Israel Mukuamu fog ülni, de odaférhet akár Sheldrick Redwine is.

3. Giants

Ugyan a Hard Knocks kapcsán mindenki Saquon Barkley-ról beszél, de ne felejtsük el, hogy Xavier McKinney személyében is volt egy nagy távozónk. A draftról érkezett a pótlás Tyler Nubin személyében, akit a legtöbben a legjobbnak tartottak az idei class-ban és szinte biztosan komoly játékidőt kap. Jason Pinnocknak kell előlépnie, hiszen tavaly már egyértelmű kezdővé vált.

A Patriots szurkoló cimborák elégedettek voltak Jalen Mills játékával, szerintük jó ötlet volt a megszerzése. Nem tudom mire számítsak Dane Beltontól, aki eddig nem tudta beverekedni magát a kezdőbe, viszont mindig benne van a játékában egy labdaszerzés. Nehéz dolga lesz Gervarrius Owens-nek.

4. Commanders

Quan Martin a washingtoniak nagy reménye, hiszen jól mutatkozott be tavaly az NFL-ben és komoly fejlődési potenciál lehet benne. Jeremy Chinn érkezett mellé, aki nem az interceptionjeiről híres, ráadásul folyamatosan romlott a statisztikája az elmúlt években, a hentesmunkára azonban még jó lehet.

A pályafutása szempontjából sorsdöntő évhez érkezik Darrick Forrest, hiszen 4 INT-je volt 2022-ben, tavaly azonban csak 5 mérkőzésen tudott pályára lépni. Könnyen lehet, hogy több lehetőséget kap Percy Butler és valószínűleg a keretbe kerül az 5. körös Dominique Hampton is.

Összegzés

Nincs nagy különbség az Eagles és a Cowboys között, de inkább az előbbi névsorát érzem erősebbnek. Blankenship mellett nagyot fejlődhet Brown, ráadásul a mély cornerback sornak köszönhetően többen is bevethetők még itt. Semmi különlegeset nem látok a Commanders-ben, ráadásul elveszítették a Rams-hez távozó Kamren Curlt is.

Nálunk a legfontosabb kérdés az lesz, hogy mennyire sikerült megtalálni Xavier McKinney utódját. Mindig nagy kockázat van az újoncokban, így nem lepődnék meg, ha Nubint is megégetnék néhányszor és könnyen lehet, hogy némi rotációt is látunk majd az első hetekben.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr9918451273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása