Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Nagyító alatt a Dallas Cowboys

2024. szeptember 26. - Asbee

Érdekesen alakult a csapatunk első három fordulója, hiszen számíthattunk rá, hogy 1-2-es mérleggel fogunk állni, arra azonban nem feltétlenül, hogy a Cleveland Browns elleni sikerül nyerni. Ugyanez a helyzet a csütörtöki ellenfelünkkel, a Dallas Cowboys-szal is, a játékosainknak pedig itt lenne az ideje javítani a csoportriválisunk ellen.

A szezon előtt voltak kérdőjelek Dak Prescottal kapcsolatban, hiszen a szerződése utolsó évéhez érkezett, de végül meg tudtak állapodni a felek. A játékában nincs változás, eddig 851 yardot passzolt, 4 TD-vel és 2 INT-vel. Nehéz dolga lesz a sérült és egyébként is gyengélkedő cornerbackjeinknek, ismét bíznunk kell a pass rush-ban. 9 alkalommal sackelték idén Prescottot és nem lenne rossz, ha a múlt heti formát látnánk.

A futójáték egyelőre nem remekel, a Rico Dowdle, Ezekiel Elliot, Deuce Vaughn hármas mindegyike 4 yard alatti futásonkénti átlaggal rendelkezik és egyelőre nem volt még 10 yardnál hosszabb játékuk. A mi védelmünk mindkét arcát megmutatta a játék ezen elemében, hiszen a Browns játékosait sikerült megállítani, viszont előtte nyeltük a yardokat, mint a kacsa a nokedlit. Elképzelhető, hogy az eddigi legerősebb estéje lesz a dallas-i hármasnak.

Lényegesen veszélyesebbek az elkapók, hiszen CeeDee Lamb a liga egyik legjobb játékosává vált a posztján és a rutinos Bradin Cooks-ot sem lehet leírni. Láthattuk már Amari Cooper esetén, hogy nem sokat jelent, ha eddig nem remekelt a WR, bárkiből ki tudjuk hozni a klasszist. Nehezíti a problémánkat, hogy Jalen Tolbertet is meg tudják találni a labdával.

Fokozza a bajt a tight end sor, amelynek Jake Ferguson a legveszélyesebb játékosa, de idővel biztosan jobban előveszik Luke Schoonmakert is. Zach Ertz megbolondított minket párszor és sajnos most is látok erre esélyt.

Hosszú hosszú évekig irigyelte a liga a Cowboys támadófalát, amelyet aztán elért az öregedés és a sérülések, így hiába figyeltek oda a megfelelő utánpótlás biztosítására, jelenleg feltörhető ez az ötös. 30 nyomást engedtek eddig, ráadásul a 9 sackből nyolcat a falra írtak. A guard párosuk stabil, nagyon sok csapat elfogadná, ha Zack Martin és Tyler Smith játszana náluk. Terence Steele is régóta kezdő, viszont találunk két újoncot is Tyler Guyton és Cooper Beebe személyében. Láttunk már náluk gyengébb rookie-kat is, viszont eddig 5 sacket engedélyeztek, így remek lehetőség előtt áll a védőfalunk.

Ha pedig a valódi gyenge pontot keressünk az ellenfelünknél, azt a védőfal közepén fogjuk megtalálni, elsősorban a futójáték meg (nem) állításában. A legtöbb yardot engedte eddig a földön a dallas-i defense, szám szerint 557-t. Azért durva ez, mert a levegőben 561 yardot haladtak ellenük és ennek a két számnak nagyon nem kellene egálban lennie. Elsősorban az Osa Odighizuwa-Mazi Smith párossal próbálkoznak, a rotációban pedig egy régi ismerős, Linval Joseph és a visszatérő Carlos Watkins kap lehetőséget. Az előszezonban megvették tőlünk a napokban IR-re kerülő Jordan Phillips-et, őt 4 hétig nélkülözniük kell.

A passzsiettetőknél már lényegesen jobb a helyzet, Myles Garrett után most megnyertük magunknak Micah Parsons-t. Előszeretettel trash talkol ellenünk DeMarcus Lawrence és itt lenne a remek alkalom, hogy visszaadjuk neki a kölcsönünket, hiszen az elmúlt évek sackmennyiségeinek tetemes mennyiségét ellenünk szerezte. Marshawn Kneeland és Chauncey Golston az elsődleges csere, de kapott némi lehetőséget Tyrus Wheat és a gyakorlócsapatból a meccskeretbe került Carl Lawson is. Nagyot kell javulnia a múlt hét után Andrew Thomas-nak. Tavaly hamar megsérült a nyitányon, az idegenbeli mérkőzésen viszont sacket és nyomást sem engedélyezett. Előtte 2022-ben 5 pressure-t és 1 sacket engedélyezett, szóval reális esély van a tackle javulására.

Eric Kendricks a linebacker sor vezére, mellette pedig DeMarvion Overshown kapta a legtöbb lehetőséget, de tekintélyes snapszám jutott Damone Clarknak és az újonc Marist Liufaunak is.

Komoly csapást szenvedett a Cowboys cornerback sora, miután IR-re került DaRon Bland, de legalább Trevon Diggs visszatért az ACL szakadásából. Bland hiányában a rookie Caelen Carson a kezdő, a slot pozíció pedig évezredek óta Jourdan Lewis-é. A safety-k között Malik Hooker és Donovan Wilson a kezdő.

Kiváló játékosokat találunk a special teamben, hiszen Brandon Aubrey a kicker, Bryan Anger a punter, a snapeket pedig Trent Sieg adja nekik. A visszahordásokért elsősorban Kavontae Turpin és Juanyeh Thomas felel.

Rutinos edzői stábja van a Dallas-nak, hiszen a korábban a Packers-szel Super Bowlt nyerő Mike McCarthy a head coach. Brian Schottenheimer az offensive coordinator, a védelem élére pedig Dan Quinn távozása után Mike Zimmert nevezték ki. A special teamre is jó lesz figyelni, hiszen a trükkös játékairól ismert John Fassel felel az egységért.

Borzasztó szériában vagyunk a Cowboys ellen, hiszen az elmúlt 14 összecsapás során csak egyszer sikerült nyerni, ráadásul akkor Dak Prescott sérülése miatt Andy Dalton lépett pályára, tehát 2016 óta nem tudtunk felülkerekedni a kezdőjük ellen. A tavalyi 40-0-ás vereség különösen borzasztóra sikeredett, hiszen reményekkel telten vártuk az évet, amely nagyon csúnyán kezdődött. Az éjszaka folyamán megkezdheti a csapatunk a jóvátételt, hiszen elég döcögősen indult a dallas-i szezonkezdet is. Számos olyan véleményt olvastam az ellenfelünknél, amelyek arról szóltak, hogy hosszú idő után vereséget szenvedhetnek ellenük.

Én nem vagyok ennyire optimista, hiszen kicsit félek attól, hogy a clevelandi második félidő volt a csapat mostani arca és az ottani első játékrészt nem fogjuk konzisztensen viszontlátni. Nagy szerencsénk volt az interceptionökkel és félek, hogy egyszer vagy kétszer beviszi a Cowboys védelem Jones-t a málnásba. Ha pisztolypárbajra kerül sor, abban biztosan alulmaradunk, mert itt szerintem csak old school módon, csúnyán lehet nyerni. Fontos, hogy ne maradjunk alul a turnover csatában, Devin Singletary-től sem fér bele a fumble. A futójátékkal eddig verhető volt a csoportriválisunk, viszont múlt vasárnap nem nagyon sikerült haladnunk a földön. A hosszú drive-ok jelenthetik a sikert, hiszen a dallas-i támadók életveszélyesek tudnak lenni és a sérült secondary is nekik kedvez. Biztosan visszaköszön az agresszív mentalitás, azonban nem szabad annyira durván támadni Prescottot, mint Watsont. A special teamet se felejtsük el, amely sokkal stabilabb lábakon áll a Cowboys-nál és egy szoros meccsen ez is döntő lehet. Továbbra is nagyon kell a győzelem Brian Dabollnak, hiszen egy rossz teljesítmény után ismét felerősödnek majd a kritikus hangok. Összességében tehát azt gondolom, hogyha sikerül hibamentesen játszatni és hosszú drive-okat vezetni, akkor lehet esélyünk, viszont ha nem működik a futójátékunk és a pass rush sem ér oda, akkor sajnos egy elég egyoldalú TNF-et fogunk látni.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2618499714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása