Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Posztonkénti áttekintő - támadók

2012. február 09. - GaborKerek

 

Most nyertük csak meg a Superbowlt (Még mindig nagyon jó!!!!!), joggal vetődhet fel a kérdés, hogy miért nem alszom, miért fecsérlem az időmet arra, hogy a szabadügynök piacról (FA piac) és a draftról elmélkedem. Miért nem iszom meg egy sört és lazítok.Nos, nézzük, hogy miért!

 

 Elsősorban azért, mert a pár sör (A fiatalkorú olvasóknak mondom, hogy ez nem szép dolog, elítélem önmagam, soha többé nem iszom alkoholt, ti se tegyétek!) már megvolt.
Joggal gondolhatja mindenki, hogy semmi gond nincsen, mivel lehet, hogy a csapat fele még mindig részeg az ünneplés miatt, de ez nem teljesen igaz. Nem teljesen igaz, mivel valószínű, hogy a játékosok több mint fele részeg és a gond kifejezés sem teljesen találó, gond csak későbbiekben lesz.   /Mindenkinek ajánlom a Rob Gronkowskiról készült videót a SB utáni ünnepségről….vicces./

Függetlenül attól, hogy az NFL bajnokai lettünk, nekünk is vannak erősségeink és gyengéink. Értelemszerűen az erősségeket tovább kellene fokozni, míg a gyengébb részeket fel kellene javítani. Azonban az NFL fizetési sapka rendszere miatt ez nem annyira egyszerű, hozzátenném, hála Istennek! Itt nem fog megjelenni a „Manchester Citytisz”, „Real Madriditis”, „Chelseatis”nem fog egy csapat megvenni mindenkit, aki kicsit is jó. Ismét jöhet a felvetés, hogy jobban tenném, ha aludnék, hiszen pont az Eagles rabolta le a piacot idén, Washington meg évek óta igazolja a nagynevű játékosokat. Erre az a válaszom, hogy a Philly 2 éven belül vagy a most igazolt játékosait fogja lapátra tenni, vagy az általuk draftolt jó fiatalokat engedi el, mert nem fog beférni a sapka alá. Minden Giants fan legnagyobb kedvence DeSean Jackson lehet, már idén távozik, mert a csapat nem biztos, hogy ki tudja/akarja fizetni a top WR-nek járó pénzt. A Washington pedig remélem, folytatja tovább, hasonló sikerekkel!
(Sokat gondolkoztam, hogy a Dallasba hogyan tudnék belerúgni kicsit, de semmi logikus nem jutott eszembe, ráadásul a Bowl.hu-s Dallas fanok többsége jó arc, kedvelem is őket, szóval béke.)

Egy korábbi bejegyzésben már olvashattátok, hogy ki és milyen formában lesz ügynök, most leírom a véleményem (nagyon hangsúlyos szó, mert nem szentírás, csak vélemény) arról, hogy mit gondolok az egyes pozíciókról és arról, hogy kit kellene megtartani és miért.

Nézzük, hogy hogyan állunk támadó oldalon!

Quarter Back:

Nincs kérdés és gond. Eli a csapat irányítója, pont. Ha egészséges, akkor minden jó, ha sérült, akkor meg úgyis mindegy. A csere David Carr szerződése lejár, én megtartanám, mert ismeri a rendszert, padozott már pár évet nálunk a korábbi 1/1, de ha megy, akkor sem sírom vizesre a párnámat, mert remélem pre season kivételével csak No. 10 játszik majd. Drafton esetleg jöhet egy projekt QB ha valaki nagyot csúszik. Mondjuk Luck 5/32-re jutányos lenne.

Full Back:

Szintén minden világos. A Hynocérosz megfelelő, ugrik, blokkol és ami nagyon fontos, elkap valamint legalább egy védőn átgyalogol elkapás után. Nem egy Lorenzo Neal (Aki nem ismerné, Ladainian Tomlinson zsenialitása mellett ő is kellett ahhoz, hogy Tomlinson akkora sztár legyen a San Diegoban), de a tavalyi draft legjobb FB tehetsége volt, fiatal, fejlődni fog, felesleges tovább ragozni.

Running Back:

Itt már vannak kérdőjelek. Mivel Ahmad Bradshaw megkapta a hosszú távú szerződését, ezért meglepő lenne, ha megválnánk tőle – függetlenül attól, hogy „szeret” sérült lenni. Annál érdekesebb Jacobs helyzete. Őt is szerződés köti még a csapathoz, ráadásul NFL szinten is unikumnak mondható, fizetése csökkentéséhez is hozzájárult már, Bradshaw sem gránitból készült, mégis, újra és újra felreppennek az elcseréléséről szóló pletykák a korábbi nyilatkozatai miatt. Kora és sérülékenysége miatt nem hinném, hogy túlzottan nagy trade értéke lenne, de tartsuk rajta a szemünket. Mögöttük a DJ Ware, DaRel Scott kettős található. Ware pályafutása legemlékezetesebb megmozdulása az volt, hogy megváltoztatta a nevét (Korábban Danny Ware néven szerepelt), Scott pedig idei újonc, előszezonban villogott, ráadásul tud visszahordani. Ha Jacobs marad, akkor szerintem ezt a posztot is kipipálhatjuk, esetleg jöhet egy Jacobs utód dömper vagy valaki, hogy fokozza a versenyt a szezon kezdetéig.

Wide Receiver:

Clayton, Thomas, Hixon és Manningham mind szabadügynök lesz. Hixon elég súlyos térdsérüléseket szenvedett, Clayton pedig semmi extrát nem mutatott, meglepne, ha maradnának, függetlenül Hixon visszahordó képességeitől. Thomas elég hasznos ST játékos, visszahordó, jó lenne, ha maradna. Szuper Mario egy hatalmas draft steal, meghatározó játékos, nagyon szeretném, ha maradna, kérdés, hogy mennyit fog kérni. Inkább a rájátszás alkalmával került előtérbe, alapszakaszban Nicks és Cruz árnyékában volt, remélem, hogy meg tudunk vele egyezni egy normális szerződésről, de biztos, hogy sok csapat szeretné a soraiban tudni, szóval nem lesz egyszerű. Mellettük a csapat játékosa még Ramses Barden és Jerell Jernigan. Barden magas és ezzel gyakorlatilag minden előnyét leírtuk, mert ő is csak szökőévente kerül pályára, akkor pedig gyorsan le is sérül, biztos, ami biztos alapon. Jernigan szintén visszahordó, szezon vége felé egyre többet használtuk, Nickst és Cruzt pedig remélem, nem kell bemutatni senkinek. Elég erős kis alakulat, a csapat játékstílusa miatt fontosak is, minden Manninghamtől függ. Ha marad, akkor, nem nagy prioritás, ha távozik, akkor azért kellene valakit (Nem szupersztárt) hozni korai draft körökben esetleg FA piacon.

Tight End:

Nos, itt konkrétan bajok vannak. Ballard és Beckum a SB alatt szenvedett ACL szakadást, ezért gyakorlatilag 100%, hogy a felkészülést kihagyják, utána pedig minimum nagy kérdés, hogy felépülnek-e teljesen.  Egyetlen egészséges játékosunk a poszton Bear Pascoe. Egyikük sem hall of fame kaliber, de hasznosnak bizonyultak, ennek ellenére nem tartok kizártnak egy (akár korai) TE draftot vagy FA szerzeményt. Ballard és Pascoe RFA státuszúak, szóval ők maradnak, a nevesebb FA TE-k pedig Shockey, Mercedes Lewis, Fred Davis, Jermichael Finley, John Carlson. Kétlem, hogy Shockey visszajönne, vagy, hogy belemegyünk a licitháborúba Finnleyért esetleg Lewisért, de a szintén sérülésből visszatérő Carlson „bekékülésén” nem lepődnék meg, olcsón megérne egy próbát.

 Tackle:

Itt is sok a „ha” és a kérdőjel. Will Beatty elég otthonosan mozgott a vakoldali tackle szerepében, ami nagyon jó jel. Megsérült, de foci szempontjából egy retinasérülés sokkal kevésbé súlyos, mint egy szakadt ACL, szóval tőle én nem félek, szerintem a LT pozíció vele megoldottnak tekinthető. David Diehl pofátlanul sokat keres és ráadásul nem is jó, játszattuk guardként, ott mondjuk nem volt annyira feltűnően rossz, rutinos, ős Giants, az ilyeneket ritkán tesszük lapátra, ha egészségesek….ő az. Harmadik „biztos” játékos (értsd. Szerződéssel rendelkezik, jövőre biztos a csapat tagja) a frissen draftolt James Brewer. Ő egy hatalmas disznó, 6’6 és 330 font, kiköpött RT vagy guard, de vele inkább, mint tackle számolunk. Méretei ellenére anno azt írták róla, hogy elég fürge, de köszönhetően Coach Coughlinnak, semmit nem láttunk belőle. Viszont a kezdő RT Kareem McKenzie szerződése lejárt. Őt anno még a Jetstől igazoltuk, utólag kijelenthetjük, minden FA ilyen pályafutást tudjon be a csapatban. Korosodik, sérülékenyebb, mint volt, de meg kellene tartani egy olcsóbb és rövid, mondjuk 2 éves szerződéssel. Addig Brewerről is kiderül, hogy mit tud. Stacy Andrews és Tony Ugoh szabadügynökök lesznek, megtartásuk nem prioritás, a feladatuk megoldására könnyen igazolhatunk valakit. Ha maradnak jó, ha mennek az sem baj. FA érkezni fog, korai draft Brewer miatt meglepne, de nem lenne logikátlan lépés, Brewer pedig behúzódna guarba. (Nem szokatlan lépés a fiatal játékosoknál.)

Guard:

Itt sem egyértelmű minden, de sokkal könnyebben átlátható, mivel az itt szereplő játékosokat sokkal többet láthattuk pályán, ráadásul innen senki nem fog távozni. Itt is meg kell említeni David Diehl nevét, de róla már írtam, nem foglalkoznék vele újra, valószínű, hogy kezdő LG lesz. A másik kezdő az NFL egyik legjobb guardja Chris Snee (képen)lesz. Igazából róla sem kell sokat írni, stabil, mint egy hegy, az irányító védelmében és a futás segítésében is otthonosan mozog, mint már írtam, posztja egyik legjobbja. Elérkeztünk a cserékhez, ahol először Kevin „popsi” Boothe-ról írnék. Igen, ő az az ember, akinek a tompora saját irányítószámmal büszkélkedhet, akire J Lo irigykedik is emiatt, és aki egy hihetetlen fejlődési folyamaton ment keresztül. Anno az Oakland Raiders hírhedten rossz falának volt tagja, de a nálunk töltött pár év alatt elképesztően sokat javult. Mindekét guard poszton bevethető, minőségi játékra képes, ráadásul eljátszik Centerként is. A másik csere Mich Petrus. Őt az 5. Körben draftoltuk pár éve, anno a class legerősebb játékosa volt. Ő is tapasztalt, szerepelt kezdőként. Nem ő a franchise megmentője, de ha kell, rá lehet bízni a pozíciót, szóval hasznos csere. Mindezek ellenére nem tartok kizártnak korai guard draftot, mert Diehl már túl van a csúcson utód nélkül és Snee sem lesz fiatalabb. Nem rövidtávú prioritás, de nem csak rövidtávon kell gondolkodni valamint a sérülés sem kizárható.

Center:

Ide mindenképpen kell valaki, inkább csak cserének, hiszen David Baas a szezon előtt érkezett 3 évre 9 millióért. Nem nehéz kitalálni, hogy ő a kezdő, de a futás idei haldoklásában szerintem benne van a keze, még akkor is, ha Eli védelmére túl sok panasz nem lehetett. Másrészről a csere, Jim Cordle nem nagy durranás, nem véletlenül volt draftolatlan és PS töltelék. Nem tartom elképzelhetetlennek egy fiatal G/C kombó játékos érkezését draftról, akiből majd idővel kezdő lehet.

 

Mindent összevetve a drafton nem lenne rossz lépés a korai körökben húzni valakit a támadó falba, mert kell a vérfrissítés és a finom átmenet sokkal kellemesebb, mint a totál rebuild. Nem szexi húzás, nem lesz rögtön sztár de én prioritásnak tartom, gyakorlatilag évek óta terítéken van, hogy baj lesz, mert öregszik az O-line. Ezt eddig meg tudtuk oldani, de nem zörög a haraszt.....

 

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr134083308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása