Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft értékelő 2012

2012. április 29. - Asbee

A draft a tegnapi nappal lezajlott, jöhet a pickek értékelése.

1/32: David Wilson, RB

Kicsit meglepő, hogy running backet draftoltunk az első körben, mikor számos egyéb alternatíva is jelen volt. Húzhattunk volna a támadó falba, vagy akár tight endet is. Az edzői stábnak azonban megtetszett Wilson játéka, így véleményük szerint egyértelmű volt, hogy őt draftoljuk. Az egyetemen egy évig volt kezdő, junior éve után már jelentkezett a draftra. Ez mindenképp előny, nincs még elhasználva. Képességeivel sincs probléma, azzal már annál inkább, hogy jobb opció is lehetett volna nála. Egy újabb aggály, hogy csapatunk előszeretettel draftol bustokat első körben, ha futókról van szó, igaz a szakértők azt mondják, hogy Wilsonnál ez nem jöhet számításba. Ha egészséges tud maradni, akkor hasznos tagja lehet csapatunknak, feltéve, ha feljavul a run block…


Értékelés: B-

 

 

 

 

 


2/64: Rueben Randle, WR

Manningham távozásával újabb lyukat kellett betömni. Randle-t kb. az ötödik elkapónak rangsorolták, az első kör végére, vagy a második kör elejére várták. Csúszása miatt garantálható volt, hogy hozzánk kerül, nem lehetett benn hagyni. Személyében olyan elkapót draftoltunk, aki nagy valószínűséggel az NFL-ben is jól fog teljesíteni, sőt szinte jobban, mint az egyetemen. Nicks és Cruz hosszú távú megtartása továbbra is az első számú prioritás kell, hogy legyen, Randle érkezésével azonban újabb elit hármas állhat Eli rendelkezésére. Remek felépítésű, magas elkapó, e játékosból egyértelműen hiány van. Remek pick.

Értékelés: A-

 

 

 

 

 

 

 

3/94: Jayron Hosley, CB

Meglepő pick. Hosley is csúszott kb. fél kört, ennek ellenére kicsit furcsa, hogy behúztuk. Webster és Amukamara mellett Thomas hosszabbított, sőt a korábbi kiegészítő játékosokat is sikerült maradásra bírni, tehát a mélység is megvan a poszton. Hosley nem rossz játékos, nickelbackként jó lehet, a felállást pedig elég gyakran használjuk. Egyszerűen csak azt nem értem, hogy miért kellett ide draftolni? Az offensive line jóval nagyobb need és kiváló játékosok voltak benn. Egy dologban bízhatunk, hogy ugyanúgy gyűjti majd a pickeket, ahogy a college-ben.

Értékelés: C

 

 

 

 

 

 


4/127: Adrien Robinson, TE

Nem szeretnék az események elébe menni, de a kedvenc pickem. Fizikailag szinte a legjobb játékos a class-ban. Ugyan statisztikái finoman szólva sem a legfényesebbek, de mindenképp jó alap, hogy egy kiváló játékost faragjon belőle az edzői stáb. JPP-hez hasonlították, a hasonlatban tényleg lehet valami. A poszt elég bizonytalan, Ballard a teljes szezont kihagyhatja, Beckum vagy felépül vagy nem, Bennett egyelőre nem bizonyított, Pascoe pedig backup szint. Minden adott a jó szerepléshez!

Értékelés: A

 

 

 

 

 

 


4/132: Brandon Mosley, OT

A 4. körben megjött végre az OT pick, de… de nem biztos, hogy a legmegfelelőbb embert húztuk. Mosley korábban TE-t és DE-t is játszott, két évet húzott le mostani pozíciójában. Lesz vele munka, project playerként jött, ez nem kérdés. Hosszú karjai vannak, agilis játékos, ez alapján akár guardként is bevethetjük majd. Első évében szinte biztosan nem látunk belőle semmit, később pedig talán… A poszt jó, én azonban nem őt húztam volna. Ennek ellenére személyiség alapján nagyon szimpatikus, szerethető játékos.

Értékelés: C

 

 

 

 

 


6/201: Matt McCants, OT

Egy újabb pick a támadófalba, a legnagyobb valószínűség szerint vakoldali tackle-ként használjuk majd a játékost. Ez alapján én úgy látom, hogy Beatty cseréjeként érkezett. A hatodik körben teljesen vállalható pick, kb. ide is várták McCants-t (talán egy körrel előrébb). Hosszú kezekkel rendelkezik és agilis játékos, felépítése fejleszthető. A középiskola utolsó évében kezdett el futballozni. Használható tackle-vé válhat.

Értékelés: B

 

 

 

 

 


7/239: Markus Kuhn, DT

Ahogyan nevéből is látszik, Németországból származik. Robinsont JPP-hez, őt pedig Mitch Petrus-hoz hasonlították. Az egyetemen játszott DE-t is. Kb. a hetedik kör környékére várták. Utolsó évében játszott a legjobban, egy ember pedig elfér a védőfalba. A problémám az, hogy talán még a hetedik körben is lett volna olyan játékos, aki nagyobb értéket képvisel nála.

Értékelés: C

 

 

 

 

 


Összesítés

A tavalyi draft jobban sikerült, ez nem kétség. Számos furcsa pick volt idén, leginkább az első körökben. Az első körös RB még megmagyarázható, a harmadik körös CB pick azonban kissé érthetetlen. A TE poszt rendben van, elsőre sokkoló választásnak tűnt, aztán mégis az a pick tetszett meg a legjobban. Mosley draftolását kissé érthetetlennek tartom, utána kissé javítottunk, végül pedig a D line-t próbáltuk erősíteni. Nem vagyok maradéktalanul elégedett. Ugyanakkor bízom abban, hogy a vezetőség érti a dolgát. Írhatunk akármit, az igazság kb. 3 év múlva derül majd ki. Egy draft class-nak annyi idő kell, hogy úgymond beérjen, utána már el lehet dönteni, hogy kik azok a játékosok, akik beváltak és kikből lett bust. Persze vannak olyan választások, amiknél már az elején fogja az ember a fejét (harmadik körben punter), de úgy gondolom ez a draft nem süllyedt le eddig a szintig, még éppen vállalhatóak a pickek.

Értékelés: C+

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr724479535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása