Magyar New York Giants Szurkolói Blog

2012-es értékelő: Linebacker

2013. január 29. - Asbee

A tavalyi idény tapasztalatai és az idei kezdése után joggal bízhattak benne a szurkolók, hogy végre összeállt a linebacker sorunk. A szezon második felére azonban előjött minden hiányosság és a teljesítmény is visszaesett, így ezt a pozíciót is a nagy needek közé sorolják.

Tény nem mi rendelkezünk a legjobb állománnyal a ligában és ez alaposan ki is ütközött, hiszen futás elleni védekezésben a legrosszabbak között voltunk. Szinte hagyománnyá vált már New Yorkban, hogy a linebacker sor gyakorlatilag használhatatlan, ellenben remek pass rusherek alkotják a védelmet. Antonio Pierce óta nincs vezéralak a és hiába próbálkozik Chase Blackburn, ő eggyel gyengébb szintet képvisel.

Ha már szóbakerült Blackburn, a statisztikák alapján eddigi legjobb évét futotta, ami nem is csoda hiszen első teljes idényét játszotta kezdőként. Számos szép játékot láthattunk tőle és játékintelligenciáját mutatja, hogy 3 sacket és egy interceptiont is szerzett. Nekem személy szerint rendkívül tetszik ha egy LB ilyen sokoldalú. Azért azt is meg kell említeni, hogy az elrontott szerelésekből ő is alaposan kivette a részét, sebessége pedig lehetne jobb is. Tavaly nem kapott egyből szerződést és a Super Bowlon szerzett pickje után más csapat sem nagyon érdeklődött szolgálatai iránt, így vélhetően egy minimum körüli összegért ismét megtartható lenne.

Utódja talán Mark Herzlich lehet, aki betegsége után a drafton nem kellett senkinek, így végül nálunk kötött ki. Két éve volt a tanulásra, most pedig előreléphet. Azt nem mondom, hogy az utolsó lehetőségét kapja, de ha most nem tudja magát a kezdőbe verekedni, akkor ezt már később sem fogja megtenni - legalábbis nálunk. Spencer Paysinger szintén kezdő lehet. Tulajdonképpen azt az utat járná be, mint Blackburn, hiszen a special team legjobbja volt, számos szerelést ott gyűjtött be. Értékének megítélésében döntő lehet ez az év.

Michael Boley a legjobb linebacker a keretben, ennek ellenére néhány helyen már a távozásáról beszélnek. Fizetése rendkívül magas és viszonylag kis áldozatok árán lehetne őt elengedni ha nem menne bele a fizetéscsökkentésbe. Lehet vajon tényleg a fiatalokban bízik az edzői stáb? Az utolsó mérkőzéseken kevesebb szerepet kapott, ez érdekes lehet jövője szempontjából. Az azonban biztos, hogy továbbra is nagy szükség lehet rá, hiszen évek óta megbízhatóan teljesít. Keith Rivers hol egészséges volt hol sérült, egy kis összegért maradhat, de nem tudott olyat produkálni, ami alapján kulcsjátékosnak lehetne nevezni.

A legnagyobb reményem Jacquian Williams-ben van, aki remek rookie éve után az idei szezon nagy részét kihagyta sérülés miatt. Ennek ellenére a potenciál megvan benne, rendkívül gyors játékos jó coverage képességekkel. Ő lehet a jövő embere, hogyha egészséges tud maradni.

Összességében elmondható, hogy upgrade-re lesz szükség a linebacker sorban. Komolyabb szabadügynökök érkezését ne várjuk, inkább a draftról érkezhet valaki, de az eddigi gyakorlat alapján maximum a negyedik kör könyékén húzunk linebackert. Lehet fel kellene adnia ezt az elvet Reese-nek és az első vagy a második körben beruházni egy játékosra. Ott lesz Ogletree, Te'o, Minter...Választék van, kérdés meglesz-e a szándék is.

Értékelés: D

Potenciál: C

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr765050873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása