Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Ahogyan kinéz a kezdőcsapat: offense

2015. május 14. - Asbee

A FA piac után letudtuk a draftot is, így nincs más hátra mint áttekinteni támadó sorunk és védelmünk legjobbjait. Elsőként jöhetnek a kezdők az offense-ből.

QB: Eli Manning

Teljesen egyértelmű kezdő helye és nagy szezon előtt is állhat, hiszen idén még jobban megvalósíthatja Ben McAdoo elképzeléseit. A tavalyi év nehezen indult, de erősen zárt a passzjáték, így újabb játékosokkal erősödve statisztikailag az egyik legerősebb éve előtt állhat Manning.

RB: Andre Williams

Kár, hogy csak egy játékost lehet ide írni, hiszen sok lehetőséget fog kapni Rashad Jennings és Shane Vereen is. Jennings és Williams elsősorban a védelmek leamortizálásából vehet részt, amelyet Vereen élvezhet majd ki. Persze tavaly több rookie hibát is láthattunk a korábbi Boston College játékostól, jóval türelmesebbnek kell lennie, de testalkatához képest kiváló gyorsasággal rendelkezik, az erő és a sebesség kombinációja pedig félelmetes páros tud lenni.

FB: Henry Hynoski

Ugyan nem ő a csapat legfontosabb játékosa, de a szurkolók egyik kedvence, bármikor képes utat nyitni futóinknak. Azt se feledjük, hogy remek kezekkel is rendelkezik, nagyon hiányoznak az 5-8 yardos elkapásai. Ha pedig nála van a labda, akkor kell legalább két ember ahhoz, hogy földre vigyék.

WR: Odell Beckham Jr., Victor Cruz, Rueben Randle

Egyre gyakoribb a 3 WR-s felállás, ennek pedig pont az előbb említett Hynoski issza meg a levét. Beckham tavaly nemcsak a liga legjobb újonc támadója, de összességében is a liga egyik legjobb elkapója volt. 2015-ben fokozott figyelmet kap majd az ellenfelektől, de nyilatkozataiból úgy tűnik nem szállt el és továbbra is 100%-ig összpontosít az előtte álló feladatra. Victor Cruz súlyos térdsérülésből tér vissza, de remélhetőleg csak a rehabilitáció a sok, formája a régi tud lenni. Erre azt gondolom minden esélye meg is van és idén is a liga legveszélyesebb slot WR-ei között fogják emlegetni. Rueben Randle roppant inkonzisztens, igaz a 2014-es szezont erősen zárta. Be kell bizonyítania, hogy hosszú távon is lehet rá számítani és tud hozni egy bizonyos szintet. Ugyanakkor másképp is használni lehetne őt, nem Randle a legjobb célpont a WR screenekre...

TE: Larry Donnell

Tavaly nem nem Adrien Robinson, hanem ő lett az első számú tight end és idén sem érkezett komoly konkurencia. Elkapásban kiváló, de blokkolásban még fejlődnie kell. A játékszerre is jobban kell vigyáznia, több csúnya fumble-t is láthattunk tőle. Szerencse, hogy ez javítható hiányosság, hiszen akaratára nem lehet panasz.

LT: Will Beatty, RT: Justin Pugh

Valószínűleg idén is a Beatty-Pugh páros fogja alkotni a fal széleit. Beatty-nek igazából csak a 2013-as szezonja sikerült rosszul, előtte és utána nem volt rá panasz, normál esetben top 10 körüli left tackle. Idén lett 30 éves, szóval újabb 10 év nincs már benne és fizetése miatt könnyen ez lehet az utolsó New yorki éve. Justin Pugh meglepő módon lett első körös pick, de egyelőre rászolgált a bizalomra, hiszen azonnal kezdő játékossá vált. Ugyan tavaly szenvedett néha kicsit és nem fejlődött annyit újonc szezonja után mint vártuk, de nem ő volt az offensive line problémája... Sokan guardként szeretnék látni, de jobb oldali tackle-ként helytállt, miért ahhoz a játékoshoz nyúljunk, aki jól teljesít? Nem értem a dolgot.

LG: Ereck Flowers, RG: Geoff Schwartz

A tackle-k után némi felfordulás tapasztalható guard poszton. Geoff Schwartz tavaly nagy reményekkel érkezett, de folyamatos sérülései szinte egész évben a pálya mellett tartották. Elsősorban bal oldali guardnak jött, de az OL szélén is bevethető. Hiánya nagyon érződött, a futás a teljes szezonban döcögött. Pontosan emiatt inkább az RG pozíciójában látnám szívesen, korábban a Chiefs-ben is ott szerepelt. Ereck Flowers helyét újoncként bal oldali guardban találnám meg. A tackle posztok nálam "foglaltak" és jelenleg ő tűnik a legjobb megoldásnak erre a szerepkörre. Egy vagy két évvel később pedig védheti majd a vakoldalt.

C: Weston Richburg

J.D. Walton nem volt betonbiztos megoldás, nem véletlenül érkezett Richburg a tavalyi draft második körében. Tavaly látható volt, hogy guardnak nem elég nagy, de ettől függetlenül is el kell még töltenie néhány órát a konditeremben. Többször is szenvedett, viszont ne feledjük, hogy számára idegen poszton szerepelt és ezeket a körülményeket figyelembe véve az összkép közel sem rossz. Idén már centerként mutathatja meg mit tud.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr977454868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása