Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Melyik Vikings játékos köthet ki nálunk?

2018. február 01. - Asbee

Pat Shurmur érkezésének köszönhetően előbb-utóbb megindulnak a pletykák a lejáró szerződésű Vikings játékosokkal kapcsolatban. Néhány hírmorzsát már olvashattunk, hogy csomagban érkezhet a leendő csapatához egy vagy több játékos is, de ezeket kellő fenntartással kell kezelni. Így, hogy már a csapatnál van és egyre közeledünk a tavaszhoz, érdemes szétnézni, hogy kik költözhetnek New Yorkba.

Érdekes a Minnesota helyzete az irányítókkal kapcsolatban. A korábbi első körös Teddy Bridgewater másfél éve szenvedett egy horrorisztikus sérülést és már azt csodának tartom, hogy vissza tudott térni. Sam Bradford tartósságával is akadtak problémák, korábban két ACL szakadása volt és idén újra át kellett esnie egy beavatkozáson, hogy "kipucolják" a térdét. A helyzet nyertese egyértelműen Case Keenum lett, aki élete formájában játszott idén és nagy pénzre számíthat márciusban. Vagy a Vikings ad neki franchise taget, vagy más franchise fogja megfizetni. Az ő nevét dobták be Shurmurral kapcsolatban, hogy szíve szerint vinné magával az új állomáshelyére, de ennek az esélye a nullához konvergál. Ő és Dave Gettleman is megerősítette, hogy Manning lesz a 2018-as kezdőnk és egy első körös újonc irányítóra lenne igazán szükségünk ezen a poszton. Remélhetőleg Davis Webb tudott már annyit fejlődni, hogy ő legyen Eli cseréje.

Ellenben Jerick McKinnon potenciális jelölt lehet a running back posztra. Orleans Darkwa szerződése lejárt, Wayne Gallman pedig (egyelőre) nem képvisel olyan szintet, hogy egyértelmű kezdő futónak nevezhessük. Paul Perkins? Nagyon nagy csodának kellene történnie ahhoz, hogy komoly játékidőt kapjon jövőre, bár az edzőváltásból akár kedvezően is kijöhet. McKinnon első számú RB szeretne lenni, de az a problémám, hogy erre őt is kevésnek látom. Az elmúlt két szezonban 4 yard alatti átlaggal futott és nem az ilyen kákabélű 200-205 lb tömegű játékosokra lenne szükségünk ezen a poszton, hanem egy nagyobb és erőteljesebb valakire. Vélhetően az árát is meg fogja kérni, így inkább a draftra hagynám a probléma megoldását.

Szükségünk lehet egy fizikális elkapóra, hiszen nagy esélyt látok Brandon Marshall távozására, ez esetben pedig találni kell valakit a helyére, hogy felállhasson Beckham túloldalára. Marshallhoz hasonló fizikai adottságokkal rendelkezik Michael Floyd is, akinek kezdetben remek évei voltak Arizonában, majd a pályán kívül ügyei miatt kitették és nem tudott kellő játékidőt kiharcolni Minnesotában. A történelem azt mutatja, hogy általában lefőtt a kávé ezeknek az elkapóknak, egy vagy két helyen kaphat még lehetőséget, de nem lepődnék meg, ha a következő szezon kezdetén már a szabadügynökök között találná magát.

Szétnézve a védők között csupa lejtmenetben levő vagy idősödő játékosokat találunk, egyedül Marcus Sherels segíthetne be a visszahordásokba, de ő is már 30 éves. Ugyan a PFF igen jó értékelést adott a McKinnonnak, de az összkép azért ennél bonyolultabb és nem gondolom, hogy nálunk köt ki az egyetemen még irányítót játszó futó. Vajon mi lesz a megoldás, inkább a draftról érkezik egy running back vagy tényleg rámegyünk McKinnonra?

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr313623670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása