Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Akiken sok múlhat 2. - 49ers

2012. január 20. - Asbee

Saját csapatunk és a matchupok értékelése után most jöhet a 49ers kulcsjátékosainak az értékelése.

Alex Smith

Alex Smith úgy tűnik idénre beérett. Egész idényben megbízható teljesítményt nyújtott, 17 TD átadása mellett mindössze 5 interceptiont dobott. A New Orleans ellen is remekül játszott, rövid passzaival megtalálta célpontjait. +28-as turnover mutatójuk a legjobb a ligában, azonban viszonylag sok sacket nyeltek be, így ha rá vannak kényszerítve az agresszívabb passzjátékra, akkor fumble is könnyebben kierőszakolható.

Frank Gore

Smith-hez hasonlóan Gore is eddigi legjobb szezonját futja, igaz rá eddig sem volt panasz. 1211 futott yardja tekintélyt parancsoló. Sorozatban öt meccsen is 100 yard felett futott, igaz ellenünk megsérült (6 kísérletből 0 yarddal is zárt) és utána teljesítménye is visszaesett. A New Orleans elleni 6,8 yard/carry átlaga azonban tekintélyt parancsoló, ahogy a 7 darab elkapása is. A LB sornak hatványozottan oda kell figyelnie rá.

Vernon Davis

Ugyan nem áll elit elkapósor Alex Smith rendelkezésére (igaz Michael Crabtree nevét meg kell említeni), a liga egyik legkiválóbb tight endjét azonban soraiban tudhatja. Davis blokkolásban is jó, képessége azonban az elkapásokban csúcsosodik ki. Erről leginkább a New Orleans védői tudnának mesélni, akik ellen 170 yardot és 2 TD-t hozott össze. Fewell valószínűleg Jacquian Williams-t (ő a leggyorsabb linebackerünk), és/vagy Antrell Rolle-t állítja majd Davis-re, képességei miatt szinte a teljes meccs folyamán double coverage-ben lesz. Ez esetben kulcsfontosságú, hogy a CB-k milyen hatékonysággal védekezik le 1 vs 1-ben a Frisco elkapóit.

Justin Smith

Kiváló fizikai tulajdonságokkal rendelkezik, ahogy láthattuk a Brees elleni sack-nél is. Ellenünk is volt egy szép megmozdulása, kulcs szituációban ütötte le Eli passzát. Ugyan más sémában játszik a San Francisco, azonban talán JPP-hez lehetne a legjobban hasonlítani Justin Smith feladatkörét. Az utóbbi időben gyengélkedő Diehl alaposan felkötheti a nadrágot!

Aldon Smith

A rookie OLB-vel lesz teljes a Smith-ek sora. 14 sacket mutatott be újonc idényében és egyet „természetesen" előző rájátszásbeli meccsén is. Jó hír lehet, hogy ellenünk nem ért el sacket az alapszakast során. A pass rush-ban érzi magát igazán otthonosan, futás ellen kicsivel gyengébb. We've got 99 problems...

NaVorro Bowman & Patrick Willis

A 49ers két tacklegyára. Mind futás, mind passz ellen hatékonyak. Alapszakasz meccsünkön nem is termett sok babér Jacobs-nak és Ware-nek (Bradshaw sérülés miatt nem játszhatott a 10-dik fordulóban). Ugyan összejött 89 yard, azonban a 3,2-es futásátlag nem túl biztató. Mindketten 10 tackle felett zártak, egyik legjobb teljesítményüket nyújtva. Ugyan a két Smith emberfeletti teljesítményt nyújtott a Saints ellen, azonban aBowman-Willis kettős nagyobb veszélyt jelenthet vasárnap.

Carlos Rogers

Ballhawk secondary sor van Friscoban (+28-as turnover mutató ugyebár...). Két cornerbackjük közül Rogers a Pro Bowlra is meghívást kapott, valamint Eli két interceptionjét is ő kapta el. A szezon során összesen 6 darab pick-je volt. Kemény este elé néz Nicks. Az időjárás miatt sáros, mély talaj várható, ez azonban az elkapóknak kedvezhet, hiszen ilyen körülmények között még nehezebb lekövetni a mozgásukat.

Dashon Goldson

Goldson neve mellett Rogers-hez hasonlóan hat darab interception és Pro Bowl meghívás szerepel. Ennek ellenére a Nicks, Cruz, Manningham hármast szinte képtelenség egy teljes meccsig levédekezni. Egy-egy rosszul megfutott route, vagy rosszul leolvasott játék (Gilbride-féle option route...) azonban meccsdöntő lehet. Goldson pedig egyszer még Brees-t is „felavatta".

David Akers

A korábbi Eagles kicker teljesítette a legtöbb mezőnygólt idén 85 %-os pontossággal. Az 50 yard feletti kísérleteket is nagy hatékonysággal értékesíti, ellenünk pedig 4-ből 4-t berúgott. A múlt miatt mindenképp különleges élmény lehet Akers-nek a Giants ellen pályára lépni.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr253590941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása