Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Melyik leendő szabadügynökre csaphatunk le?

2018. február 07. - Asbee

Véget ért az idei NFL szezon és szépen lassan felgyorsulnak az események a free agent piaccal kapcsolatban. Sokat fog még változni a helyzet, számos játékos fog csapat nélkülivé válni, de jelenleg is találunk olyan neveket, akik érdekesek lehetnek. Lássuk kik ők.

 

Szükséges lehet egy running back megszerzése, hiszen Orleans Darkwa szerződése lejárt és nem biztos, hogy benne látjuk a jövőt. Le'Veon Bell történelmi fizetést akar magának, mi pedig inkább Beckhamnek fogjuk odaadni ezt a pénzt, így őt ki is zárhatjuk a sorból. Korábban igazoltunk már egy ex-Patriots RB-t Shane Vereen személyében, most ugyanezt Dion Lewis-zal tehetjük meg, aki a futásokban és az elkapásokban is hasznos tud lenni. Érdekes megoldást jelenthet Carlos Hyde is, hiszen nagy szükségét érzem egy nagyobb testalkatú játékosnak ezen a poszton, ő pedig megfelel ennek a kritériumnak. Egy korábbi bejegyzésben szóba került Jerick McKinnon, ott leírtam miért maradnék tőle távol. Kevés dologra lehet büszke mostanában a Browns, de Isaiah Crowell becsülettel teszi a dolgát, így meglepődnék ha megválnának tőle. A szezon során bedobták az újságírók Jeremy Hill nevét, akiért ők szívesen trade-eltek volna, de nem lett semmi az üzletből. Jó barátok Beckhammel, aki biztosan ejt majd néhány szót az érdekében, bár egyelőre Bell mellett kampányol.

A yardokban gyenge éve volt Sammy Watkins-nak, de 8 TD-t is szerzett és azt csiripelik a madarak, hogy a Rams akár franchise taget is tehet rá. Nemcsak a megemlített Jeremy Hill, hanem Jarvis Landry is OBJ haverja, de más indokot nem látok az ő megszerzése mellett, Sterling Shepard az emberünk a slotban. Jelen pillanatban az ACL szakadást szenvedő Allen Robinson is túl drága lenne. Nem nagyon látok olyan játékost, aki tutira hasznos munkát végezhetne nekünk. Jordan Matthews (akit meg is műtöttek nemrég) és Donte Moncrief lejtmenetben van, Cody Latimer és Brian Quick pedig borzasztó kevés lenne potenciális kezdőként, akkor már inkább hozzuk vissza Tavarres Kinget vagy bízzunk Roger Lewis-ban. Ugyan meglepetés lenne ez a húzás, de a legjobb megoldást talán még mindig Brandon Marshall jelentené hogyha belemenne egy esetleges fizetéscsökkentésbe, de szinte biztosra vehetjük a távozását.

Már az első sajtótájékoztatón kijelentette Dave Gettleman, hogy top prioritás lesz a támadófal megerősítése. Ennek az első lépése Justin Pugh megtartása lehet, akit inkább guard poszton látnék szívesen, mint tackle-ként. A Patriots-nál két OT szerződése is lejár, akik közül a kapott információk alapján Nate Solder könnyen felhagyhat az aktív játékkal, de Cameron Fleming érdekes megoldás lehet a fal jobb oldalára még úgy is, hogy azért fenntartásaim vannak vele kapcsolatban.

 

A guardok között a remek évet futó Andrew Norwell lehet a jelöltünk, akinél fennáll a csapatváltás lehetősége. Szó se róla remek igazolás lenne és megvan a kapocs közte és Gettleman között. Ő a top név, de itt több érdekes játékost találunk, bár némi kockázatot rejthet bármelyikük megszerzése. Például rövid éve volt Jack Mewhortnak, így mindenképp az egészségi állapotának az ellenőrzésével kell kezdeni vele kapcsolatban. Anno érdekesen távozott a Patriots-tól Josh Kline, akinek a tartóssága miatt kételkedtek a jövőjében, de az elmúlt két esztendőben 30 mérkőzésen is pályára tudott lépni. Néhány évig megfelelő szolgálatot tehet akár Brandon Fusco is.

Centert nem biztos, hogy igazolnék, hiszen Brett Jones korlátozott státuszú szabadügynök lesz, de megpróbálkoznék Weston Richburgnél is egy rövidtávú szerződéssel.

Szükségünk van egy pass rush specialistára, hiszen a JPP-Vernon páros nem tud végig hatásos lenni akkor, ha a snapek 90%-ban a pályán kell lenniük, mélység pedig nem nagyon volt. Trent Murphy ACL, Alex Okafor pedig achilles-ín szakadás után lábadozik, ezen játékosok leigazolása pedig mindig kockázatot jelent. Pláne Okafornál van erről szó, aki november végén sérült meg és közel sem biztos, hogy készen állna az edzőtáborra. Kony Ealy a Super Bowlon nyújtott játéka miatt vált ismertté, de azt a teljesítményt nem tudta megismételni és állítólag a Jets is megtartaná. Korábban érdeklődtünk Adrian Clayborn szolgálatai iránt, aki idén a Cowboys ellen nyújtotta élete teljesítményét, ez pedig a fizetését is megdobhatja.

A linebacker sorunk totális átalakításra szorul. Egyedül B.J. Goodson a tuti emberünk (Calvin Munsont most hagyjuk), de vele kapcsolatban is vannak fenntartásaim. Jelöltek akadnak. Avery Williamson lenne a legtutibb választás, de nem valószínű, hogy futni hagyja a Titans. Ott van Todd Davis vagy Preston Brown, esetleg a Redskins-től Zach Brown, de úgy hírlik, hogy őt nem szívesen engednék el. Anthony Hitchens sem jelenthet rossz alternatívát, de pl. Jon Bostic-kal nem valószínű, hogy előrébb lennénk. Devon Kennard és Jonathan Casillas szerződése is lejárt, így egy szélső LB-re is szükségünk lehet. Nigel Bradham a legnagyobb név és mellé a legdrágább megoldás is. Mellette Tahir Whitehead jelenthet valódi upgrade-et, a többi leendő szaabdügynök képességeivel kapcsolatban fenntartásaim vannak.

 

A cornerback sorba egy jó kis nickel CB-re lenne szükségünk, de mellé nem bánnám egy olcsóbb veterán játékos megszerzését és Ross Cockrell szerződéshosszabbítását sem. A slotba Aaron Colvint és Nickell Robey-Colemant lehetne leigazolni, míg az oldalvonal mellé mondjuk Bashaud Breeland és Morris Claiborne jöhetne szóba, persze itt sok nevet meg lehetne említeni.

A special team pozíciókba egyelőre nem mennék bele. A szabályváltoztatások miatt egyre kisebb szerepet kapnak a visszahordók, Aldrick Rosas és Brad Wing vetélytársának pedig egy kisebb nevet hoznék.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8413626378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása