Magyar New York Giants Szurkolói Blog

OBJ és Collins: Megengedhetjük magunknak mindkettőt?

2018. június 26. - MyG

Az egyik legnagyobb függő kérdés az edzőtáborra és a 2018-as szezonra készülődve Odell Beckham Jr. szerződése.

Beckham nem zárja ki, hogy az edzőtábor egy nyomásgyakorlási eszköz lehet a tárgyalóasztalnál, a Giants pedig szeretne biztos lenni abban, hogy a sztár WR teljesen egészséges, mielőtt bármilyen ajánlatot is tenne neki.

Nem szükséges, hogy a dolgok eldurvuljanak, de akár ez is megtörténhet. Beckham a törött bokáját rendbehozó műtét után lábadozik és a Giants, akinek 8,4 millió dollárjába már biztosan belekerül idén a játékos, óvatos. A játékos nagyon komoly munkát végzett a holtszezonban, ami önmagáért beszél, képviselői egy kicsit több bizalmat várnak el a csapattól, mivel az edzőtábor közeledik.

Feltételezhetően a szerződést egy nyilvánosan garantált elég magas fizetéssel fogják megkötni, de tartalmazni fog halasztott, feltételhez kötött alapfizetés emeléseket, ami nem lesz hatással a csapat eléggé terhelt idei fizetési sapkájára. Általános az egyetértés abban, hogy OBJ legalább olyan jól meg lesz fizetve, mint a többi WR, de nem lesz a legjobban fizetett játékos. Mint tudjuk, ez általában a QB-k kiváltsága.

Ahhoz, hogy Beckham a legjobban fizetett WR legyen, a Giants-nek olyan szerződést kellene aláírnia, ami évi 17 millió dollárt garantál neki, ez a jelenleg legjobban fizetett WR - Antonio Brown, Pittsburg Steelers - átlaga. Persze sok függ attól is, mennyi lenne a bónusz és az előre garantált egyéb juttatások összege.

Alapvetően a Giants-nek nem 2018 miatt kell aggódnia, sokkal inkább az azt követő szezonok miatt. Néhány változtatást kell eszközölniük, hogy a fizetési sapkában legyen hely Beckham-nek és a szintén potenciális free agent Landon Collins-nak, aki szintén egy magasabb fizetésre tart igényt 2019-ben.

Lehetséges-e, hogy mindkét szupersztár egyszerre kapjon megfelelő szerződést? Jason Fitzgerald (Over the Cap) szerint igen, egyébként szerintem is.

Kétségtelen, a Franchise tag jobban fájna, lévén minden garantált, de a Giants belerokkanhatna OBJ és Collins top fizetésébe, anélkül, hogy jelentős változtatásokat hajtana végre más területeken.

Ha Beckham olyan üzletet kötne, mint a Tampa Bay-es Mike Evans (5 év, 82,5 millió dollár, 55 millió garantált) a fizetési sapkából több, mint 18 millió dollárt hasítana ki, de még így sem lenne a legjobban fizetett Giant. Eli Manning (23,2 millió) és Olivier Vernon (19,5 millió) magasabb fizetéssel bírnak.

Collins az egyik legjobb safety az NFL-ben, ő is joggal kér magasabb fizetést. A jelenleg legjobban fizetett safety Eric Berry, Kansas City Chiefs (6 év, 78 millió dollár és 40 millió garantált). Berry fizetése erre az évre 13 millió dollár. 

A két játékos fizetése legalább 31 millió dollárt vinne el a fizetési sapkából. Hogy teremti meg a csapat ennek a fedezetét?

Ironikus módon ez az összeg éppen annyi, amennyi a Giants fizetési sapkájában lesz a 2019-es szezon elején a Spotrac.com szerint. Ehhez hozzátehetjük még azt is, hogy az utóbbi öt szezonban a fizetési plafon átlag 10 millió dollárral emelkedett és a csapat feltehetően megválik majd néhány veterántól, akik túl sok helyett foglalnak a fizetési sapkából.

Ez jelentheti azt, hogy megválunk majd Olivier Vernon-tól, ha nem nyújt kiemelkedőt a 2018-as szezonban, de elképzelhető az is, hogy Eli Manning-el kötünk olyan megállapodást, ami helyet szabadít fel a sapkában. Természetesen nem arra gondolok, hogy őt is elküldjük. :-)

Azt gondolom, hogy mind Odell Beckham Jr., mint Landon Collins nagyon fontos a Giants-nek, minden lehetőséget meg kell ragadni a megtartásukra. Eli Manning legnagyobb híveként mondom, hogy ebbe még az ő szerződésének némi átstrukturálása is belefér.

landoncollins.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6614075291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása