Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 6: Bengals 17 Giants 7

2024. október 14. - Asbee

Nem sikerült megismételni a Seattle-ben bemutatott domináns játékot, így egy fájdalmas és bosszantó vereség lett a Sunday Night Football vége. A haldokló támadójáték ellenére is nyerhető mérkőzést láthattunk, de sajnos bele kell törődnünk, hogy ez egy ilyen év.

Ritkán látunk olyat, hogy valakit zavar a hazai pálya, de a mi esetünkben teljesen leblokkol az offense és képtelen Daniel Jones megtalálni az end zone-t. Az irányítónk egyébként összehozta azt a bravúrt, hogy nagyobb átlaggal futott, mint passzolt és tette ezt úgy, hogy számos alkalommal láthattuk a labdával a kezében. Sajnos úgy védekezett a Bengals, ahogyan ellene kell és erre nem volt válasza. Belerondított a képbe az interceptionje, amit az end zone közelében dobott és nagyon kellett volna az a 3 pont, más lehetett volna a mérkőzés alakulása. Láttunk egy-két szép futást Tyrone Tracy-től, de összességében ő sem tudott hatékony lenni. Egy nagy play-t mutatott be az offense, amikor Darius Slaytonnak lett volna egy 50 yard feletti elkapása, de Andrew Thomas ineligible man downfield büntetése miatt visszafújták. Egyébként most is engedett egy sacket a tackle és a végére mintha valami sérülést is összeszedett volna. Óriási luxusnak számított ez a teljesítmény a támadóinktól, ráadásul ahogy írtam egy ilyen meccsen nem fér bele egy olyan INT, amelyet 3 pontra lehetett volna váltani.

A védelem viszont mindent megtett, hiszen a hajráig mindössze 10 ponton állt a Bengals és 2-3 play kivételével ők sem tudtak semmit hozzátenni. Nyugodtan leírhatom, hogy nem hiányzott Kayvon Thibodeaux a védőfalnak, hiszen, két sacket szerzett Azeez Ojulari, ami nyugodtan lehetett volna három is, ha nem óvatoskodja el az elején. Brian Burns is több alkalommal megjelent a backfield és nemcsak neki, hanem Dexter Lawrence-nek is összejött a sack. Rendre 30 pontokat szerzett mostanában a Cinncinnati, így mindent megtett a defense, hogy összejöjjön a győzelem. Sajnos 3rd & longnál képesek hibázni a védőink, ezt azért a jövőben javítani kell és nem lenne rossz már egy interception sem, de ilyen secondary-vel ez a maximum.

És a special team... Greg Joseph elkezdte magát kiírni a ligából, hiszen a negyedik negyedben amikor a győzelemért küzdesz, akkor értékesíteni kell egy 50 yard alatti field goalt. Nem érdekel, hogy ideális esetben Graham Gano lenne a kickerünk, egy ilyen kevés pontos összecsapáson ezt be kell rúgni. A labdaeladás mellett ez már 6 pont, amellyel megajándékoztuk az ellenfelünket. Mennyire más lett volna 13-10-es vezetéssel nekimenni a hajrának.

A végletekig bosszantó a 2024-es New York Giants játéka és szinte nincs tudományos magyarázat arra, hogy épp mit fogunk látni az előttünk álló négy negyedben. Az egyik héten hengerel az offense, több hosszú drive-ot vezet, aztán totál megállnak. A defense nem ereszt le ennyire, de tőlük is láttunk már majdnem mindent. Egy dologban konzisztens a csapatunk: a hibákban. Még a győzelmeink során sem fordult elő, hogy végig jó és fegyelmezett játékot láttunk volna, ott is becsúszott egy-egy csúnya turnover, amelyek a vereségbe lökhettek volna bele minket. Emiatt van az, hogy elsősorban nem a támadósorunk elhalása miatt voltam olyan mérges (mert azért ismerjük Jones-t, 3-4 hetente benne van egy ilyen játék), hanem a red zone-ban bemutatott INT és a kihagyott mezőnygól miatt. Ameddig nem sikerül kiírtani ezeket a hibákat, addig nem lesz jó csapatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr3518707728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása