Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: K'Lavon Chaisson, EDGE (LSU)

2020. március 23. - Asbee

Továbbra sem megoldott probléma a védelem legégetőbb pozíciója, a pass rusherek helyzete. Lorenzo Carter és Oshane Ximines mellé Kyler Fackrellt igazoltuk le, a cap space pedig elfogyott, így vélhetően a drafton kell nagyot alakítani. Valami isteni csoda kellene ahhoz, hogy nálunk kössön ki Chase Young, így csak egy letrade esetén juthatnánk az első napon egy pass rusherhez. K'Lavon Chaisson az egyik nagy név.

1999. július. 25-én született és Houstonban nőtt fel. A North Shore Senior High School tanulójaként az első évben felhagyott a focival és inkább a kosárlabdára koncentrált. Két évvel később visszatért és lenyűgözött mindenkit. Nemcsak egyénileg volt sikeres, egy állami bajnoki címet is elhódított a csapatával. Öt csillagos tehetségnek rangsorolták, ő pedig az LSU-t választotta egyeteméül.

Már újoncként megmutatta a tehetségét, hiszen All-Freshman SEC csapatba választották, miután 27 szerelést és 2 sacket szerzett. A második éve balszerencsésen alakult, már az első mérkőzésen ACL szakadást szenvedett, így medical redshirtöt kapott. Ez sem tudta megállítani, kiváló formában tért vissza 2019-re, amikor 60 szerelésig (13,5 TFL) és 6,5 sackig jutott. Az LSU-val bajnok lett, őt pedig All-SEC első csapatba szavazták. Januárban úgy döntött, hogy nem használja ki a fennmaradó két évét és profinak áll.

 

Erősségek

Hihetetlenül mobilis. Könnyen vált irányt. Elég rugalmas ahhoz, hogy elforduljon a támadófal szélén. A line of scrimmage-en és az üres területeken is helytáll. Jól rajtol el a snapnél. Két- és három pontos állásból is hatékony tud lenni. Remek érzékkel lő be a lyukakon. Nagy upside zone- és man coverage-ban is. Bízik a technikájában. Hosszú és erős karok. Az évek folyamán javult az arzenálja, gyakorlatilag bármelyik pass rusher move-ra képes.

Gyengeségek

ACL szakadás 2018-ban. Még mindig van hová fejlődnie pass rusherként, jobban kell olvasnia a falember blokkolási technikáját. Javítania kell az időzítésén. A kisebb testalkatú játékosok közé tartozik a posztján, magára kell még szednie némi izmot. Kevés tapasztalat.

Combine eredmények

  • Méretek: 6'3" magas és 254 lb tömegű

Egyre nagyobb sikereket érnek el a kisebb testalkatú passzsiettetők is az NFL-ben, nem kell azonnal Barkevious Mingo-ra asszociálni, ha ők jönnek szóba. Chaissonnak is megvannak ahhoz a képességei, hogy 10 sack feletti játékossá váljon, ritka, hogy valaki ennyire mozgékony legyen edge rusherként. Én mindenképp a top 15-be várom, sőt valamelyik csapat akár reach-elhet is érte, mivel véleményem szerint nem túl erős az idei class, nagy a szakadék Young után. Nem biztos, hogy ő fog a leggyorsabban berobbanni a ligába és az sem tenne neki túl jót, ha rögtön rá támaszkodna a csapat passzsiettetése, de egy megfelelő rendszerben némi türelemmel komoly potenciál lakozik benne.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6815547678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása