Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft Prospectek: Jeffrey Okudah, CB (OSU)

2020. április 01. - szviko

 Prospectismertetőnk következő alanya az idei class legjobb CB-je, az Ohio State playmakere, Jeffrey Okudah . Nem meglepetés, hogy James Bradberry megszerzése ellenére is igen karcsú a DB sorunk, így, amennyiben elérhető lesz még, a corner kiválasztása sem tűnne ésszerűtlen döntésnek az 1/4-es pickkel. 

 

Jeffrey Okudah 1999-ben született a New Jerseyben található Parippany városában, középiskolába azonban már a texasi South Grand Praire High School-ba járt. Öt csillagos recruitként, valamint top cornerbackként rangsorolva végül az Ohio State-et választotta egyeteméül. Lattimore és Conley draftolásával már true freshmanként mind a 14 mérkőzésen pályára lépett (19 tackle, 1 pass breakup, 0 INT). A szezon utáni vállműtétet letudva, 2018-ban már több szerep hárult rá, 8 pass breakup-ja a legtöbb volt a csapatban, még annak ellenére is, hogy egy mérkőzésen sem kezdőként lépett pályára (32 tackle, 0 INT). Az igazi áttőrés azonban junior szezonjában következett be: 9 leütött labda mellé 3  interceptiont illetve 2 kierőszakolt fumble lett a mérlege, 35 tackle kíséretében. A szép statisztikák mellett begyűjthette az első csapatos All-Big Ten illetve AP All-American tagságot. Nem is várt tovább, a legmagasabban rangsorolt CB-ként, valamint potenciális Top 5 pickként jelentkezett a 2020-as NFL Draftra.

Erősségek
Prototípus méretekkel rendelkezik, a játék mindhárom elemében remekel (man-to-man, press-man, zone coverage). Laza csípőjének és gyors lábmunkájának köszönhetően remekül tükrözi az elkapók útvonalait. Fizikális játékos, jammelésből általában győztesen kerül ki. Nem fél a kontakttól, nyílt területen is jól szerel. Nehéz a fake és double move-okkal megetetni. Jól követi a labdát. Remek Combine szereplés.

Gyengeségek
Nem az a tipikus ballhawk játékos (3 év alatt 3 INT), néha túlzottan agresszív, többször kell türelmesebbnek lennie. Szereléseknél néha magasan tartja a vállait. Előfordul, hogy túlságosan a megérzéseire hallgat.

Combine eredmények:

  • Méretek: 6'1" magasság, 205 lb tömeg
  • 40 yard: 4.48
  • Fekvenyomás: 11
  • Súlypontemelkedés: 41"
  • Helyből távolugrás: 135"
  • 3 cone drill: -
  • 20 yard shuttle: -

Jeffrey Okudah személyében potenciálisan ott rejtőzik tehát a hosszútávú megoldás a csapat CB problémáira, azonban a rengeteg hiányposzt - illetve Bradberry igazolása és Baker draftolása miatt- jó eséllyel nem az ő neve szerepel Gettleman draftboardjának legtetején. 

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr9115577246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása