Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft Prospectek: Cesar Ruiz, C (Michigan)

2020. április 02. - Lotus86

Sajnálatos módon csapatunk számos olyan pozícióval rendelkezik, mely segítségre szorul és a szabadügynök piac nem volt elég az összes lyuk befoltozására. Ezen sorok írója reménykedett abban, hogy többek között a center pozícióba is érkezik erősítés, azonban ez nem történt meg szóval nézzünk körül a draftra jelentkezett centerek között. Elsőként a Michigan Wolverines falemberével, Cesar Ruizzal ismerkedhetünk meg.

Cesar Ruiz 1999 Június 14-én született és a Philadelphiától nem messze található Pensauken településen nőtt fel. A helyi Camden középiskolában két év alatt az ország legjobb centerei közé verekedte be magát és csupán két év után átiratkozott a Floridában található IMG Academy-re. Itt mind harmadévesként, mind végzősként veretlen csapat tagja volt és meghívást is kapott a 2017-es Under Armour All-American Gamre-re. Az ESPN, a Rivals és a Scout is 4 csillagos játékosként valamint az ország legjobb centereként rangsorolta. Több mint 30 egyetem szerette volna soraiban tudni és ő a Michigant választotta.

Első évében 10 mérkőzésen kapott lehetőséget, mint jobboldali guard. Ezek közül 5 mérkőzésen kezdőként lépett pályára. Második évében mint center számoltak vele és ennek köszönhetően az összes mérkőzésen kezdett. A Nebraska ellen nyújtott teljesítménye után megválasztották a hét támadó falemberének is. Az év végén az All-Big Ten 3. csapatába választották az edzők. Harmadévesként ismételten kezdett minden meccsen és tovább csiszolta a játékát. Az év végén az All-Big Ten első csapatába került és kétszer választották a hét támadó falemberének. A PFF College statisztikái alapján az ország legjobb centere volt passzblokkolásban, 447 passz play alatt csupán 8 alkalommal engedetett nyomást gyakorolni az irányítóra. A Michiganben töltött 3 év alatt 36 mérkőzésen lépett pályára, 31-szer kezdőként.

 

Erősségek
Nagyon képzett, technikás játékos. Ha elkapja a védőt, akkor nem ereszti, amíg a play véget nem ér. Képes alacsonyan maradni és ezt az előnyére fordítani. Meglehetősen atletikus. Belső falember létére gyors, felér a védelem második vonalába is, ha kell. Atletikussága miatt nagyon hasznos lehet, amikor a fal ún. „húz” az egyik oldalra. Mindössze 20 éves mégis több mint 2000 college snap van a háta mögött. Sokan séma semleges játékosnak tartják, bárhol képes lehet rövid időn belül kezdeni.

Gyengeségek
Lehetne erőteljesebb is. Magassága és súlya nem ideális, karjainak hosszúsága miatt akadhatnak problémái a nagyobb falemberekkel. Képes alacsonyan játszani, de nem mindig konzisztens.

Combine eredmények

  • Méretek: 6’3" magas és 307 lb tömegű
  • 40 yard: 5,08 sec
  • Fekvenyomás: 28
  • Súlypontemelkedés: 33 inch
  • Helyből távolugrás: 113 inch
  • 3 cone drill: 7,91 sec
  • 20 yard shuttle: 4,64 sec

 

Ahogy a fentiekből is látszik, Ruiz fantasztikusan teljesített az egyetemi szinten és ennek a draftnak az egyik, ha nem a legjobb centere. Habár nem ő a legerősebb falember, az NFL-ben ezen könnyű segíteni megfelelően „változatos táplálkozással”.(Értsd: talicskányi szteroid) A center hagyományosan nem egy „szexi” pozíció és ritkán draftolják őket korán. Ruizt a legtöbb mock és draft oldal a 2. Kör elejére jósolja és személy szerint én jobban örülnék neki, mint a 45. védőfal játékosnak a padra.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8715584448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása