Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Mikor kaphat új szerződést Barkley?

2020. július 16. - Asbee

Közeledik a nap, amikor új szerződést kell adnunk Saquon Barkley-nak és elképzelhető, hogy előbb következik be, mint azt sokan gondolnák. A harmadik szezonjának vág neki a running backünk, így egy erős idény után kiérdemelheti az új kontraktust.

4 éves szerződést kapnak az újoncok, az első körösöknek azonban van egy opciójuk az ötödik évre. Ez gyakorlatilag tagként funkcionál és nem is feltétlenül szeretik a rookie-k, legalábbis abban az esetben, ha valódi klasszisról beszélünk. Nem is kell a végéig húzni a döntést, pláne egy futónál, akiknek általában a legkevesebb év jut a ligában. A Rams is három szezon után hosszabbított Todd Gurley-vel, bár nekik nemigen jött be ez a lépés. A tegnapi nap folyamán egyezett meg egymással a Titans és Derrick Henry, így érdemes megvizsgálni, hogy mennyire mélyen kellene a zsebünkbe nyúlnunk Barkley esetén.

Jelenleg nagyon kusza a helyzet, hiszen könnyen lehet, hogy a vírus miatt csonka szezonunk lesz, azt pedig szinte biztosra vehetjük, hogy nézők nélkül kell végigizgulnunk a 2020-as esztendőt. Természetesen ennek pénzügyi hatása is lesz, ez pedig csökkentheti a salary cap mértékét. A kiszivárgott információk alapján a következő öt évben egyenletesen osztanák el az idén keletkező veszteséget, de egyelőre semmi sem biztos. Ilyen szempontból nagyon szerencsés, hogy front loaded szerződéseket kötöttünk az idei offseasonban és az idő előrehaladtával az érkezők fizetése egyre kevésbé fogja terhelni a capet.

Rekordszerződést írt alá Christian McCaffrey, aki évi 16 millió dollárt fog keresni a Panthers-nél. Zeke Elliott áll a második helyen, ő 2019-ben írt alá 6 évre 90 millió dollárért cserébe. A kihagyott szezonja után a Jets-ben kötött ki tavaly LeVeon Bell, évi 13 millió dollárért cserébe. Még az Arioznával egyezett meg egy hasonló értékű kontraktusról David Johnson, de a sérülései miatt elengedték a Texans-hoz az RB-t. Derrick Henry-nek 12,5 millióval kell évente beérnie.

A „rossz” hír, hogy a legmagasabb fizetésért folyó versenyt jövőre megnyerheti Barkley. Ha ismét szenvedni fog valami sérüléssel vagy visszaesik a formája, akkor várnia kell majd a nagy szerződésre, de inkább egy 2018-as teljesítményt várok tőle. A jó hír, hogy 1/2-es választottként már most top fizetéssel rendelkezik a futónk, így nem vágna minket földhöz a fizetésemelés, akár játszani is lehetne a mostani pénzével. Arra gondolok, hogy a 2021-es járandóságához nem nyúlnánk, hiszen jelen állás szerint 10 millió dollárral fog gazdagodni abban az évben. Ha ezt is hozzácsapjuk az új megállapodáshoz, akkor el tudok képzelni egy 6 éves, kb. 105 millió dollár körüli szerződést. Ezzel 17,5 milliót keresne évente és ő lenne a leggazdagabb RB. 29 éves lenne a lejártakor, tehát akkor még csúcsformában lehet és akár újra leakaszthatja valakiről a nagy zsét.

Egy másik kérdés, hogy biztosan hosszabbítani kell egy top futóval? Az egyértelmű, hogy nem a futójáték fog Super Bowl győzelmet jelenteni 2020-ban és nem is feltétlenül erre kell építened az offense-t, azonban gyenge pontod sem lehet. Ha bármely pozícióban van egy top játékosod, akkor őt meg kell tartanod. Ha nem tudunk javulni a következő esztendőben, az nem Barkley hibája lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6016009370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása