Magyar New York Giants Szurkolói Blog

NFC East pozíciós rangsor: EDGE rusherek

2021. június 30. - Asbee

Nagyban meghatározza a védelmek erejét a pass rush hatékonysága, az elmúlt két Super Bowl győzelmünkből is komolyan kivették a részüket a passzsiettetőink. Idén úgy néz ki sajnos más lesz a helyzet. Lássuk miért.

1. Washington Football Team

EDGE: Chase Young, Montez Sweat, Shaka Toney, James Smith-Williams, Will Bradley-King, Casey Toohill, Jalen Jelks

Igencsak felturbózta az állományát a Washington, hiszen 2019 óta két első körös játékost is megszereztek Montez Sweat és Chase Young személyében. A helyzet pikantériája, hogy akár nálunk is kiköthettek volna, hiszen Sweat helyett inkább Dexter Lawrence-t választottuk, Youngról pedig éppen lemaradtunk (pont egy WFT elleni győzelemmel). Nagyon erős ez a kettős, sok csapat elfogadná őket. Mögöttük azonban nagyon nagy a szakadék, ráadásul távozott Ryan Kerrigan, aki már nem azt nyújtotta az elmúlt két szezonban, mint korábban, de 5-6 sackre még mindig képes. A többi játékosról nem lehet sok mindent írni, hiszen csupa ismeretlen játékosról és késői draft pickről van szó.

2. Philadelphia Eagles

EDGE: Brandon Graham, Derek Barnett, Ryan Kerrigan, Josh Sweat, Genard Avery, Tarron Jackson

Ugyan nem találunk az Eagles-nél akkora szupersztárt, mint Chase Young, de sokkal gyengébbnek sem tartom ezt a névsort, sőt a mélység itt a legnagyobb. 33 éves már Brandon Graham, akin egyelőre nem fog a kor, hiszen 16,5 sacket szerzett az elmúlt két szezonban. Eddig hozzá hasonló utat jár be Derek Barnett, aki néha villan egyet, de szerintem összességében többet vártak tőle a szurkolók a draftolásakor. Ide érkezett a Washingtontól Ryan Kerrigan, aki komoly erősítés lehet a rotációban és ugyan kicsit visszaesett a játéka, de azért nem állítanák elé egy rutintalan offensive tackle-t. Szép lassan megérkezett Josh Sweat is a ligába és elkezdte gyűjtögetni a sackeket, szám szerint 10-t 2019 óta. Kicsit olyan ez az állomány, mint egy 18 éves dízel VW Passat. Nem ez a legizgalmasabb lista a ligában, azonban a rutinos játékosok hosszútávon is megbízhatóan tudnak teljesíteni, de a szezon végén fél szemmel már az utódot fogják keresni a szurkolók.

3. Dallas Cowboys

EDGE: DeMarcus Lawrence, Randy Gregory, Tarell Basham, Bradlee Anae, Chauncey Golston, Dorance Armstrong

DeMarcus Lawrence-nek kell dominálnia, hiszen magasan ő a legnagyobb név. A Cowboys szurkoló bánatára nem úgy muzsikált az elmúlt két szezonban, mint korábban, lehet tehát, hogy kissé jóllakottá vált a nagy pénz hatására. A túloldalon valószínűleg Randy Gregory kapja a legtöbb lehetőséget, akinek elég nagy káosz a pályafutása. A Jets-től érkezett Tarell Basham, akinél egyelőre nem következett be az áttörés, de tavaly azért mutatott annyit, hogy ne maradjon csapat nélkül. A 2020-as draft egyik csúszója volt Bradlee Anae, de újoncként nem nagyon tudott pályára kerülni. Vélhetően más lesz a helyzet Chauncey Golston esetében, aki 3. körös pickként odaférhet a rotációba.

4. New York Giants

EDGE: Lorenzo Carter, Oshane Ximines, Azeez Ojulari, Ifeadi Odenigbo, Elerson Smith, Ryan Anderson, Cam Brown, Trent Harris

Egyelőre nem tudott klasszis pass rushert hozni Dave Gettleman, ráadásul az ittléte alatt elherdálta Jason Pierre-Pault, Olivier Vernont és tavaly Markus Goldent is. Idén komoly kukázásba kezdett a general managerünk, mennyiség az lett, minőség viszont úgy tűnik nem. A súlyos sérülésből visszatérő Lorenzo Carternek kellene vezetnie az egységet, az elmúlt években ő tűnt a legígéretesebb OLB-nek. Biztosan komoly lehetőséget kap majd Oshane Ximines is, akinek szintén rövidre sikeredett a 2020-as esztendője, így szépen lassan neki is bizonyítania kell. A rotációba érkezett Ifeadi Odenigbo, aki kb. hasonló szintet képvisel, mint Carter. Szerencsésen alakul a drafton a helyzetünk, hiszen a második körben kimagasló értéket képviselt Azeez Ojulari, aztán majd a jövő eldönti, hogy a többi csapat döntött rosszul, vagy pedig mi, de őt már ki kellett választani a második körben. Elerson Smith a roster utolsó helyének valamelyikét fogja megkaparintani, míg Ryan Anderson és Trent Harris a keretbe kerülésért fog majd küzdeni. A hírek szerint off-ball linebackerként számolunk Carter Coughlinnal és nem lepődnék meg, ha Cam Brownnal is hasonlóan tennénk. Összességében ez így nagyon kevés.

Összesítés

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr1516600734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása