Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Preseason week 2: Bengals 22 Giants 25

2022. augusztus 22. - Asbee

Lezajlott a második előszezon mérkőzésünk, amely igen eseménydúsra sikeredett, de a történések egy részéről lemondtunk volna. A bejegyzésben leírom miért.

A szokásoktól eltérően a sérülésekkel kell kezdeni, hiszen Kayvon Thibodeaux lenn maradt a földön az egyik play után, miután Thaddeus Moss a lábánál próbálta blokkolni a pass rusherünket. A vizsgálatok eredményére még várunk, a játékosunk azt mondta, hogy nincs probléma, de egyelőre csak megtippelni tudjuk a végkimenetelt. Dr. David Chao (a Chargers-nél volt csapatorvos), aki évek óta aktív a twitteren és kb. 75-80%-os bizonyossággal meg tudja mondani a sérülések típusát azt írta, hogy szerinte sikerült elkerülni a súlyos sérülést, igaz mostanában sokan beleálltak a munkásságába, hiszen Zach Wilsonnál ACL szakadást valószínűsített. Sajnos nem ér itt véget a lista, hiszen C.J. Board bordatörés, Graham Gano agyrázkódás, Darrian Beavers pedig térdsérülés miatt hagyta el idő előtt a pályát. Szinte még a korábbi éveknél is szerencsétlenebbek vagyunk, az idei draft class 11 játékosából mindössze négyen bevethetőek... Na de lássuk a mérkőzést.

A legtöbb kezdőnket játszattuk, a Bengals pedig a második sorral állt ki, a minőségi különbség viszont csak a játék képében mutatkozott meg, az eredményben nem. A 16 átadásából mindössze kettőt hibázott el Daniel Jones, igaz nem is csinált különleges dolgokat, legfőképp a biztonsági célpontokat választotta. Nem minden esetben segítették a társai, Daniel Bellinger dropjából például interception lett, ez pedig fájdalmas hiba lehet az újonctól a játékidejét illetően. Tyrod Taylor nem brillírozott annyira, ellenben Davis Webb előtt megemelhetjük a kalapunkat. 204 passzolt yarddal zárt és ismét game winning drive-ot vezetett, nagyon odatette magát! Alex Bachman volt a fő célpontja, aki kis híján Victor Cruz berobbanását kopírozta le, hiszen két touchdownt is szerzett. Rajta kívül szép elkapásokat mutatott be David Sills és Collin Johnson, valamint a futókat is sikerült megtalálni a passzokkal. Ezen a mérkőzésen elsősorban a légi támadásokra alapoztak a támadóink, de azért sikerült Jashaun Corbinnak beérkeznie az end zone-ba. Szintén pozitívum, hogy a támadófal korrektül végezte a dolgát, számos alkalommal kialakították a zsebet az irányítóknak, amíg nem léptek pályára a cserék cseréi, addig nem volt probléma. Nyilván ennél nehezebb dolga lesz az O line-nak az alapszakaszban, de a múlt héthez képest sikerült javulni, ez pedig mindenképp jó hír.

A védelemről is hasonlóan tudok nyilatkozni, sikerült előrébb lépniük a múlt héthez képest, igaz most is látszódtak, hogy hol jöhetnek elő a problémák. Erős évet várok Azeez Ojularitól, aki két holding büntetést is kierőszakolt, de nagyon remélem, hogy nem súlyos Kayvon Thibodeaux sérülése, hiszen a mélységgel problémák lehetnek. A védőfal játékát majd még vissza kell néznem és a podcastben mondanék róluk végső véleményt. Azért Ryder Anderson nevét kiemelném, aki egyértelműen "észrevehető" a pályán és UDFA-ként akár az aktív keretbe kerülésre is lehet esélye. A keretszűkítéskor érdemes lesz figyelni az elérhető cornerbackekre, hiszen egyelőre nem látom azokat a játékosokat, akikkel fel lehetne tölteni az aktív keretet. Adoree' Jackson és Darnay Holmes játékával nincs probléma és szerencsére most Aaron Robinson sem úgy játszott mint egy hete, de kicsit mintha bizonytalannak érezném és nagyon látványos a legfeljebb átlagosnak mondható sebessége.

Nagyon nem vagyok elégedett a special teammel. Láthattunk volna egy nagy visszahordást, amely szabálytalanság miatt nem jött össze, majd következett a C.J. Board fumble, amelynél megsérült a játékosunk. Engedtünk egy nagy returnt a Bengals-nak és akkor ott van még a korábban említett Gano agyrázkódás. Sürgős javulás kell.

Ismertek már, nem nyilvánítom nagy jelentőségűnek az előszezon mérkőzéseket a szezon alakulása szempontjából (nyilván a sérüléseknél más a helyzet), inkább az egyéni teljesítményekre és az 53-as keret kialakítására fókuszálok ilyenkor. Ezen az estén megmutatta a preseason szinte minden pozitívumát és negatívumát. Jó volt látni Alex Bachman teljesítményét, a győzelem pedig mindig jó dolog. Nagyon remélem, hogy egyik sérülés sem súlyos, főleg Thibodeaux-ért szurkolok, aki kis túlzással a védelmünk jövőjét jelentheti.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr1217913071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása