Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 16: Giants 24 Vikings 27

2022. december 26. - Asbee

A karácsony miatt kissé megcsúsztunk a teendőkkel, így késve érkezik az írás, de lássuk mi történt a Vikings ellen.

A liga egyik legrosszabb passz elleni védelmével rendelkezik a Minnesota, így jó teljesítményre számíthattunk Daniel Jones-tól, aki állta a sarat. Megmutatta ez az összecsapás, hogy milyen nehéz dolga van az elkapógárdával és mekkora előnyt jelentene egy vagy két klasszis WR megszerzése, az pedig gyakorlatilag eldőlni látszik, hogy meg kell tartanunk az irányítónkat. Hosszú idő után láthattunk egy Jones INT-t, de ennyi hiba szerintem belefér főleg úgy, hogy ezen kívül tényleg nem lehetett panasz a játékára. Nagy mérkőzése volt Isaiah Hodgins-nak, aki ismét TD-t szerzett, ráadásul egy bravúros elkapást is láthattunk tőle. Hiába zárt a yardok számában Richie James az élen, sokba került a dropja, így ismét bebizonyosodott, hogy új játékos kell a slotba. Talán majd Wan'Dale Robinson jövőre... Végre visszanyerte a formáját Saquon Barkley, aki jó átlaggal és hatékonyan futott. Kár érte, hogy nem tud egy teljes szezont ilyen játékkal végigjátszani, egy sérülés szinte mindig belerondít a képbe. A támadófal olyan amilyen, Evan Neal teljesítménye azonban egyre jobban aggaszt és a rossz edzői munka is belejátszik szerintem, hiszen rendre ugyanazzal a technikával próbálkoznak nála, ami nem vezet eredményre. Ha nem tud változtatni a passzblokkolásán, akkor hosszútávon nem lesz kezdő játékos.

Óriásit jelent a védelemnek Azeez Ojulari jelenléte, hiszen a visszatérése óta nagyot javult a pass rush hatékonysága, ő pedig az idei 6 mérkőzéséből csak egyszer nem szerzett sacket. A blitz-ek is jól ültek és emiatt érthető, hogy miért került be Dane Belton helyére Jason Pinnock a csapatba, aki sokkal jobban alkalmazható erre a feladatra. A Lawrence-Williams páros is többször megfordult a backfielden ami elvárás volt tőlük, hiszen nem állt túl jó erőkből a Vikings belső védőfala. Nehéz dolga volt a secondary-nek, hiszen a liga jelenlegi legjobb elkapójával, Justin Jeffersonnal kellett megküzdeniük. Amennyire lehetett sikerült őt limitálni, igaz volt 1-1 play, amikor bántóan üresen maradt, de az ilyen képességű játékosokat nem lehet megállítani. Majdnem megszerezte CorDale Flott az első INT-jét, a labda azonban földet ért, így nem állt mellénk a szerencse. Kár érte, hiszen ez is meccsdöntő játéknak bizonyult, az első labdaszerzésnek pedig mindig különös jelentősége van egy CB pályafutása során.

A special teamről is írni kell, hiszen bemutatott a Minnesota egy blokkolt puntot. A meccsvégi 61 yardos mezőnygólt szinte megszoktuk, kb. minden évben van egy mérkőzés, ami hasonló módon ér véget az ellenfél győzelmével. Bezzeg amikor Graham Gano rúg hasonló helyzetből, akkor nem velünk van az időjárás... Végül annyit írnék, hogy kérek egy új special team coordinatort.

Sikerült felállni a padlóról az Eagles elleni vereség után és ismét keményen küzdöttek a játékosaink, azonban a szerencse sajnos nem állt mellénk. Nagy kár érte, hiszen a győzelemmel bebiztosíthattuk volna a helyünket a rájátszásban, persze így is a saját kezünkben maradt a sorsunk, hiszen mind vereséget szenvedtek a riválisaink. Sajnos ennyi hiba nem fér bele, a blokkolt punt, a dobott és az elejtett INT, valamint James dropja már sok volt. A feladat adott, nyerni kell hazai pályán a Colts ellen, majd jöhet a PO.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr1118010688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása