Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 18: Giants 16 Eagles 22

2023. január 09. - Asbee

Csúnya vereséget szenvedtünk az idei Eagles elleni első mérkőzésünkön és az e heti "visszavágón" sem jött össze a győzelem, a cserejátékosaink azonban szépen tartották magukat a kezdők ellen.

Olyannyira a fakó játszott, hogy még Tyrod Taylort is jegeltük és Davis Webb volt az irányítónk. A 2017-es draftolása után sokan nagy elvárásokat támasztottak vele szemben, azonban egyértelmű választ kaptunk arra, miért számít csodának, hogy még mindig a ligában van a korábbi 3. körös játékos. Több olyan átadása volt, ahol csak a szerencse mentette meg a labdaeladástól, bármelyik játékában ott lehet az INT. A becsületére legyen mondva, hogy szép volt mindkét TD-je, a futásakor magát sem kímélte, Kenny Golladay-t pedig gyönyörűen helyezett labdával szolgálta ki. Így van, Kenny Golladay-t... :D A mérkőzés nagy részében láthatatlanul mozgott a "közönségkedvenc" elkapó, de az egykezes touchdown élményszámba ment. Ez volt az első New yorki 6 pontot érő elkapása és meglepődnék, ha összejönne neki még egy. Korábban már leírtam, hogy Isaiah Hodgins hozza azt amit neki kellene, tegnap este pedig Lawrence Cager tette meg ugyanezt. A futójátékoknál Matt Breida és Gary Brightwell is azt hozta, amit vártunk tőlük, de az esetek nagy részében nem kaptak túl nagy segítséget a támadófaltól. Evan Nealen kívül az O lineban is a cserék játszottak, de sajnos nem tudott kiemelkedni az újoncunk, sőt az egyik legrosszabb teljesítményt nyújtotta. Majd a szezon után visszatérünk rá.

A védelem keményen játszott, ahogy a szezon nagy részében, úgy most is elmondható a csapatrészről, hogy amit várhatunk tőlük, azt maximálisan teljesítették. Időnként nagyon szépen haladt az Eagles, de a red zone-hoz érve többször megálljt parancsolt nekik a defense, Dane Belton pedig egy INT-vel tért vissza a számüzetéséből. Az idei szezon alapján jó döntés volt Wink Martindale kinevezése, aki a szezon végére folyamatosan elkezdte keverni a kártyákat és nem mindig a blitz-eket erőltette. Ugyan összeállóban van a kezdő védőfalunk, de a rotációs játékosokra ráfér az alapos erősítés, hiszen nem sok nyomást tudott kialakítani a négy emberes pass rush, a futás elleni védekezésünk pedig az egész szezonban gyenge volt. Szerencsénk volt, hogy kímélte magát Jalen Hurts, szinte kizárólag a passzokra hagyatkozott.

Nem lehet túl sok okosat írni erről az összecsapásról, hiszen a kimeneteltől függetlenül biztosítva volt az NFC-ben elért 6. helyünk. Nem kockáztatott Brian Daboll, a cseréket küldte a pályára és ez jó döntésnek bizonyult. Jóval csúnyább vereségre számíthattunk, de lelkiismeretesen küzdöttek a játékosaink, az Eagles-nek pedig fel kell pörögnie a rájátszásra, de ez már legyen az ő problémájuk. Folytatás vasárnap magyar idő szerint 22:30-kor a Vikings otthonában!

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr3118021930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása