Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Over/under: hogyan alakulnak az idei számok?

2024. szeptember 05. - Asbee

Közeledik a szezonkezdet és a délutáni szundikat nem számolva már csak hármat kell aludnunk ahhoz, hogy a csapatunk is megkezdje a 2024-es NFL szezont. Tegnap készítettük el a szezonbeharangozó live-ot, most pedig játszom egyet a statisztikákkal és egy over/under írás következik.

25 TD-vel (passzolt + futott) zár Daniel Jones: under

Fura helyzet alakult ki a 2024-es szezonra, hiszen a szakembereink új irányítót szerettek volna drafotlni, azonban a jelöltek közül senki sem volt elérhető. Persze nyomás alatt sem voltunk, hiszen a fizetése miatt mindenképp a csapat tagja maradt volna Jones és a tavalyi szezonja ellenére arra jó lehet, hogy egy újjáépítés közepén álló és nem playoff contender csapat QB-ja legyen. Azt se feledjük, hogy nemigen játszott együtt egy klasszis elkapóval sem, a támadófal miatt pedig rendre az életéért kellett futni. Persze már a 2022-es „feltámadása” is csodaszámba ment, így nem várok tőle még egy ilyen évet. Eddig csak újoncként tudott 25 touchdownnál többet szerezni, ráadásul nem nagyon volt olyan éve, amelyet egészségesen kihúzott volna, így szerintem most sem jön össze ez a szám.

900 yardot fut Devin Singletary: under

Rekord lenne ez Singletary-től, hiszen a tavalyi legsikeresebb szezonjában 898 yardot szorgoskodott össze. Korábban a Bills-nél a rotációban alkalmazták, 2023-ban pedig Houstonban életében először több mint 200 carry-t kapott. Erre nálunk is esélye van, hiszen Eric Gray és Tyrone Tracy is zsákbamacska, de azt várom, hogy megpróbálkozik Brian Daboll a rotációval. Biztató jeleket láttunk a támadófalban, de úgy érzem, hogy nem lesz rekordszezonja az új futónknak.

1000 yarddal zár Malik Nabers: over

Utoljára Saquon Barkley bemutatkozását vártuk annyira, mint most Malik Nabers pályára lépését, de én még a 2018-as évhez képest is izgatottabb vagyok, hiszen fontosabb posztra érkezett az idei 1. körös választottunk. Kiváló edzőtábora volt, ráadásul kétszer megvillant az előszezonban, viszont próbálom magam kordában tartani, hiszen egy újoncról beszélünk, akire ne pakoljunk túl nagy terhet. Ismerve a csapat közelmúltját, attól is tarthatunk, hogy vajon mikor kezd el trollkodni velünk az élet, de most már járna nekünk némi szerencse is. Hallottam olyan véleményeket, amelyek attól féltik Nabers-t, hogy Jones lesz a QB-ja, de ahogy a live-ban elmondtam, megtalálja majd őt az irányítónk, de a cornerbackeket is az ideálisnál többször fogja célba venni. Tavaly 28 játékos zárt 1000 elkapott yard felett, így talán nem ördögtől való gondolat, ha azt mondom összejön ez Nabers-nek is.

5 TD-t szerez Darius Slayton: under

Érdekes helyzetben van Darius Slayton, hiszen hosszú ideje ő a legsikeresebb elkapónk, de évről évre bizonyítania kell. A szezon végén lejár a szerződése és az edzőtábor elején Jalin Hyatt volt a kedvezményezett, de az a projekt egyelőre nem úgy halad, ahogy vártuk. Hiába gondolom azt, hogy Slayton lesz a kezdőnk, a játékszernek a levegőben történő end zone-ba juttatása problémát jelentett nekünk mostanában, így szerintem ötnél kevesebb alkalommal örülhet majd touchdownnak.

50 sacket enged a támadófal: under

Lényegében meccsenként 3, ami még mindig soknak számít, de a tavalyi borzalom után ez is szignifikáns javulást jelentene. Ugyan a QB helyzet is támogatta az ellenfelek védőfalát, de elsősorban a sérülésekkel és rossz edzői munkával sújtott O line volt a felelős ezért a botrányért. 85 sacket szereztek tavaly az ellenfelek, ezzel pedig totál utolsóként végeztünk, hiszen a 31. csapat irányítóját 65 alkalommal kapták el… Szerintem még a legszkeptikusabb szurkolók is elismerik, hogy jó irányba indultunk el a támadófalban és én azt várom, hogy felzárkózunk (legalább) a középmezőny aljához, így 50 sack alatt tartjuk a védelmeket.

Brian Burns és Kayvon Thibodeaux is 10 sacket szerez: over

Nem születhet meg ilyen írás bold prediction nélkül és hiába mondaná azt a józan ész, hogy nem fog bekövetkezni a 10-10 sack, most én mégis azt mondom, hogy de igen. Kifejezetten kedvez a passzsiettetőknek Shane Bowen rendszere, ráadásul Thibodeaux már Martindale-nél is átlépte ezt a határt. A Panthers-ben nem volt ilyen jó csapattársa Burns-nek, ebből pedig ő is profitálni fog. Óriási bravúr lenne, de merjünk nagyot álmodni!

230 passzolt yardot engedélyezünk meccsenként az ellenfélnek: over

A secondary sajnos nagyon lyukas és Adoree’ Jackson visszatérése is csak tüneti kezelés. Leginkább zónavédekezést várok, amelynek a hátrányait kegyetlenül ki fogják használni a jó irányítók és a gyengének tűnő secondary miatt egy bend but not break jellegű védelemre számítok az első hetekben. A futások ellen szerintem javulni fogunk, de a passzolt yardok számában némi visszaesést várok.

15 INT-t szerez a védelmünk: under

Igen komoly turnover masinává váltunk a legutóbbi szezon második felében és a 18 interceptionnel a liga elejében zártunk. Ez kicsit meglepetésként hatott, szerintem ebben a tekintetben túlteljesítették magukat a játékosaink. Nem találok kimondott playmakereket a secondary-ben, de Tyler Nubin talán azzá válhat. Kevesebb, mint 15 INT-t várok, de talán ismét megcáfolnak.

Születik legalább 1 return TD: under

Gunner Olszewski punt return touchdownja indította be a legutóbbi szilveszteri bulit, amivel a visszahordó legalább egy évvel meghosszabbított a saját pályafutását. Azért is volt ez a nagy öröm, mert Olszewski bravúrja előtt Dwayne Harris-től láthattunk return TD-t, még 2015-ben… Ebből kiindulva azt mondom, hogy kicsit türelmesnek kell lennünk idén. Vagy lehet, hogy csak el akarom jinxelni?

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2718485271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása