Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Calijah Kancey, DT (Pittsburgh)

2023. április 12. - Asbee

Ugyan nem tartozik a hiányposztok közé a védőfal belső része, de Dexter Lawrence az 5. éves opciójával van jelen, Leonard Williams pedig a szerződésének utolsó évéhez ért, így érdemes a jövőre is gondolni. Első körös jelölt is akad, hiszen a draft class egyik legizgalmasabb játékosává válhat Calijah Kancey.

Miamiban született 2001. márc. 1-jén és egy helyi középiskolába járt, ahol a védőfalban brillírozott. 3 csillagos tehetségnek rangsorolták, a hazai egyetemről azonban nem érkezett ajánlat, így az edzői stáb miatt a Pittsburgh-öt választotta. Ott az első szezonjában redshirtöt kapott, ezután azonban 3 produktív idény következett. 2020-ban Freshman All-American csapatba választották, az utolsó két évében pedig a csapatának leghatékonyabb passzsiettetője volt, így tavaly összejött neki az All-American tagság is. Nem volt már mit bizonyítania, így jelentkezett a draftra.

Erősségek

  • Hihetetlen jó Combine
  • Már a snapnél megveri a védő
  • Kiváló kéz- és lábmunka
  • Nagy hatótáv
  • Produktív teljesítmény, 37 mérkőzésen 34,5 TFL és 16 sack

Gyengeségek

  • Alacsony, nagyon rövid karokkal
  • Néha elnyomták fizikálisan
  • Szenvedni tud a double team ellen
  • Évről évre egyre több szerelést hibázott el

Combine eredmények

Ha alulméretezett atletikus falemberként jössz ki a Pittsburgh-ről, akkor nincs könnyű dolgod, hiszen mindenki Aaron Donaldhoz fog hasonlítani. Kettejük közül Donald számított nagyobb tehetségnek, nálam azonban első körös értékkel bír Kancey. Végig produktív volt az egyetemen és olyan képességekkel bír, amelyekkel a profik között is jó eséllyel megállhatja a helyét. Hiába a vártnál jóval alacsonyabb mérete, annyira jó, hogyha valakinek egy passzsiettetésből kiváló DT kell, akkor nem szabad sokat gondolkodni, be kell húzni őt az első kör második felében.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr9218100706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása