Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Pozíciós áttekintő: cornerbackek

2023. július 31. - Asbee

A passzjáték előretörésével megnőtt a cornerbackek szerepe, szinte a védelmek legfontosabb pozíciójáról beszélünk. Rendre sokat fektettünk ebbe a pozícióba, vajon megtérül az ide elköltött dollármennyiség?

Két dolog választja el Adoree’ Jacksont attól, hogy elit játékossá váljon, a labdaszerzések hiánya és a sérülések. Mindössze 3 INT-t szorgoskodott össze 2017 óta, ez pedig nagyon kevés. Szinte minden évben kihagy legalább 3-4 mérkőzést, tavaly különösen fájó volt, hogy egy visszahordás után sérült meg. Ezektől eltekintve azonban nem lehet rá panaszunk, szinte bármelyik elkapót limitálni tudja. Nagyon kellett valaki a túloldalra, így a draft első körében Deonte Banks-re esett a választás. Kedveli Wink Martindale az ilyen fizikális cornereket, láthattuk is a picket követő reakcióján. Szinte minden újoncot megégetnek ezen a poszton, így nem lesz egyszerű dolga, hiszen vélhetően már az első héten a kezdőcsapatban fog szerepelni.

Darnay Holmes és Cor’Dale Flott pályázik a slotba, érdekes lesz figyelni ezt a csatát az edzőtáborban. Rendre brillírozik Holmes a nyár folyamán, aztán élesben mást látunk tőle. Zászlómágnesként funkcionál, mindig benne van egy büntetés a játékában, így három év után pedig én ráuntam erre. Az oldalvonal mellett is bevethető Flott, de a testalkata miatt inkább belül lehet jövője. Egész korrekt újonc évet láttunk tőle ahhoz képest, hogy ordas nagy reach-nek számított, de az LSU-ról azért láttunk már jó DB-ket az NFL-ben. Aaron Robinson nevét is meg kell említeni, ő még nem tudott visszatérni a tavalyi térdsérülése után és könnyen lehet, hogy emiatt óriási hátrányba kerül.

Szignifikáns játékidőre számíthat Amani Oruwariye is, bár az elmúlt négy évben bebizonyosodott már, hogy nem tartozik a liga legjobb cornerbackjei közé. Egy dolog miatt viszont mindenképp tetszett a megszerzése, mégpedig 6 interceptiont mutatott be 2021-ben, ez pedig hiánycikknek számított tavaly. Elképzelhető, hogy safety-ként fog szerepelni Nick McCloud, de remekül élt a kínálkozó lehetőséggel egy éve, ez pedig az idei esélyeit is javítja. Nem tudjuk mi a terv Rodarius Williams-szel, hiszen volt némi szóváltása az edzői stábbal, de kissé érthetetlen volt miért lett mellőzve egy INT után. A scouting során nagyon megkedvelték a szakembereink Tre Hawkins játékát, bár kezdetben őt csak a special teamben tudom elképzelni, a sebessége és az agresszivitása miatt azonban ott azonnal jó játékra lehet képes.

Az előző szezon végén három mérkőzés jutott Zyon Gilbertnek, ami segítséget jelenthet neki a céljai elérésében, de most is bravúr kellene neki ahhoz, hogy az aktív keretbe kerüljön. Inkább a gyakorlócsapatra tartom őt esélyesnek, onnan viszont bármikor a meccskeretbe kerülhet. A keret alján ott van Darren Evans, illetve két UDFA Gemon Green és Alex Cook személyében.

Erősödött tavalyhoz képest a pozíció és mindenki epekedve várja Deonte Banks bemutatkozását (bár egyelőre nagyon szenved az edzőtáborban). Ahogy azt már több korábbi bejegyzésnél leírtam, itt is kulcskérdés lesz a sérülések elkerülése, a múltban különösen balszerencsések voltunk a secondary-ben. Kellemes meglepetést nyújtottak 2022-ben a cornerbackjeink, ha pedig működni fog a pass rush, akkor remélhetőleg a labdaszerzések száma is javul.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2418180195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása