Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Preseason week 3: Jets 32 Giants 24

2023. augusztus 27. - Asbee

Végre valahára véget ért az idei előszezon és több szép pillanatunk is volt idén, de ez a vége fájdalmasra sikeredett. A bejegyzésben elolvashatjátok miért.

Meghallgatásra került az imám és a legtöbb kezdőnk az oldalvonal mellett pihent, míg a Jets szerepeltette a legjobbjait is. Tyrod Taylor kezdett, de hamar beszállt Tommy DeVito, aki továbbra is jól szerepelt. Azon sem lepődnék meg, ha 3. számú irányítóként az aktív keretbe kerülne, de a gyakorlócsapatban mindenképp ott a helye és jövőre megérdemel egy újabb lehetőséget. Nem működött a futójáték, most csak James Robinson tudott bemutatni egy nagy játékot, de összességében így is csalódást keltően szerepelt az előszezonban. Az elkapók között ki más, mint David Sills volt a legjobb és azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a sérülések miatt megcsíp egy helyet az aktív keretben. Persze tudjuk róla, hogy ő egy preseason hero és az erősebb ellenfelek ellen már nem túl effektív. Lawrence Cager is jól játszott, meglepődnék, ha a keretszűkítés áldozata lenne. A legtöbbet azonban a támadófalról kell írni. A belső pozíciókban végtelen számú felállással próbálkozott már az edzői stáb és érzésem szerint ez már hátráltatja a játékosokat. Ugyan bízhatunk Evan Neal fejlődésében és John Michael Schmitz is úgy mutatkozott be, ahogyan azt vártuk, de a guardok között érzek némi zavart az erőben. A combo blockok nem jöttek össze, mélység pedig egyáltalán nincs. Nincsenek illúzióim, amíg nem tudunk kiállítani 5 jó játékost, addig mögöttük se várjunk teljesítményt, de egészen konkréten nem tudok megnevezni egy OT-t, akit az aktív keretben tarthatnánk...

A védelemben a fal közepén kívül ugyanúgy probléma lehet a rotációval. Nagyon kell a jó teljesítmény a Kayvon Thibodeaux-Azeez Ojulari párostól, mert ellenkező esetben elég komfortosan fognak mozogni az ellenfél irányítói. Érdemes lesz figyelni a keretszűkítéseket, szinte biztosan le lehet valakit akasztani. A linebackerek közül jól játszott Carter Coughlin, ezzel pedig bebiztosíthatta a helyét az 53-ban. Bemutatkozott Isaiah Simmons, majdnem szerzett egy sacket. Nem tudom megmondani kivel számolnak az edzőink a cornerbackek között, hiszen nagyon lustán mozgott az eddig biztosnak hitt Amani Oruwariye, így totál megjósolhatatlan mi következik.

A special teamben továbbra is borzasztó a punt coverage, nem akarom bántani Jamie Gilant, de nem értem mi a koncepció vele kapcsolatban. Hiába rúgja át a labdát a pályán, a visszahordó kontakt nélkül tud halani 15-20 yardot. Említsük meg a pozitív történéseket is, Graham Gano teljes magabiztossággal értékesített két 50 yard feletti mezőnygólt.

A sérülések... A következő játékosaink dőltek ki: Zyon Gilbert, Bobby McCain, Bryce Ford-Wheaton, Chris Myarick, Wyatt Davis, Gemon Green, Gervarrius Owens. Főleg Davis sérülése nézett ki nagyon rosszul, a kiskocsin vitték le, de a hírek szerint nem történt nála sem szakadás sem törés. Na ezért mondtam, hogy ne játszanak a kezdők.

Örülök, hogy vége az előszezonnak, ez mindig nagyon várt pillanat. Ami fontos, hogy a kulcsembereink között mindenki egészséges maradt és ők ugyan nem kaptak sok lehetőséget, de jó benyomást keltettek. Kijöttek a csapat hiányosságai, viszont összességében pozitívak maradhatunk az alapszakaszt illetően. Nem most fogom leírni a legélesebb gondolataimat, hiszen egy kerti party-ról érkezve kezdtem el nézni a meccsünket és a szezonunkat sem fogja túlzottan befolyásolni ez az összecsapás. Jöhet az alapszakasz!

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6618201897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása