Magyar New York Giants Szurkolói Blog

NFC East pozíciós rangsor: tight endek

2024. július 06. - Asbee

Darren Waller visszavonult, aki így Oakland és Las Vegas után nem tudta letenni New Yorkban a névjegyét. Vajon mennyire gyengíti meg a csapatunkat a hiánya?

1. Eagles

Hosszú ideig remek párost alkotott Dallas Goedert és Zach Ertz, de lassan három éve már csak az előbbi található az Eagles rosterén. Azért így sem kell panaszkodniuk, mert amit teljesíteni kell egy tight endnek, azt hozza Goedert. Cserének megszerezték C.J. Uzomah-t, ő abszolút jó lehet még erre a szerepkörre.

Nem úgy alakult Albert Okwuegbunam első philadelphiai szezonja, ahogy azt várta, hiszen 4 mérkőzés alatt egy elkapást sem láthattunk tőle tavaly, így könnyen lehet, hogy sorsdöntő edzőtábor előtt áll. Projektként egy tavalyi és egy idei UDFA, E.J. Jenkins valamint McCallan Castles próbál meg bekerülni az aktív keretbe.

2. Cowboys

Dallas-i hagyomány, hogy mindig kinevelnek egy kiváló tight endet. Ugyan több kezdőjük is volt Jason Witten óta, de valahogy mindig találtak legalább egy jól teljesítő játékost. Tavaly Jake Ferguson volt az emberük és ugyan elsősorban nem tőle várták volna a berobbanást, de biztosan nem voltak szomorúak Texas-ban, hogy így alakult. Mivel nem erősödtek az elkapóknál, így 2024-ben is hasonlóan fontos szerep várhat Fergusonra.

Nem úgy sikerült Luke Schoonmaker bemutatkozása, ahogy várták, de ne feledjük, hogy a tight endekhez nagyobb türelem kell és egy második körös választottról nem fognak egy év után lemondani. Peyton Hendershot is kapott néhány snapet az elmúlt két esztendőben és erre számíthat idén is.

3. Commanders

Visszatért a csoportba a korábban említett Zach Ertz, az arizonai kitérő után Washingtonban kötött ki. Nála már fennáll a veszély, hogy kicsit lelassították a sérülések, de szereti üresen hagyni a mindenkori Giants védelem a tight endeket, így továbbra is kellemetlen meglepetésben részesíthet minket. Elképzelhető, hogy megtalálták az utódját Ben Sinnott személyében, hiszen sokan kedvelik a második körben kiválasztott rookie-t.

Az utolsó roster helyekre többen is hasonló eséllyel pályáznak, de az elmúlt évek alapján John Bates biztosan ott lesz az 53-ban, viszont beférhet Cole Turner és Armani Rogers is. Az UDFA Colson Yankoff a gyakorlócsapatban találhat menedéket.

4. Giants

Nem hozta egyszerű helyzetbe a csapatunkat Darren Waller, hiszen sokáig kacérkodott a visszavonulás gondolatával és végül úgy döntött, hogy nem folytatja a profi pályafutását. Ez újabb esélyt adhat Daniel Bellingernek, bár néhány szurkoló arról kezdett fantáziálni a napokban, hogy az 53-as keretbe sem kerül be, de ez azért vaskos meglepetés lenne. Mindezt Lawrence Cager jó tavaszi formájára alapozzák, de hát emlékezhetünk, hogy például tavaly nyáron Waller azt csinált az ezőtáborban amit akart és ebből nem sok minden köszönt vissza a mérkőzéseken.

A blokkolójáték kisegítésére megérkezett Chris Manhertz, valamint Jack Stoll, de a nagy megfejtést ne tőlük várjuk. Sokkal inkább izgatottak lehetünk Theo Johnson kapcsán, már ami az atletikusságát illeti. Ez alapján az sem kizárt, hogy ő lesz a következő Jimmy Graham, azonban futballozni egyelőre nem nagyon tud, így óriási kérdőjelnek számít a beválása. Meglepne, ha újoncként több lenne egy red zone célpontnál.

Összegzés

Közel hasonló teljesítményre képes Goedert és Ferguson, azonban a tapasztalat az Eagles mellett van, ezért őket tettem az első helyre. Két sérülésekkel teli éven van túl Ertz, viszont nem adott neki sok pénzt a Commanders és még mindig benne lehet 350-400 yard. Projekteket is találunk, hiszen a Washington Sinnottra, mi pedig Johnsonra próbáljuk felépíteni a jövőt.

Az azonban nagyon meglepne, ha már újoncként komoly szerepet kapna a 4. körös választottunk, hiszen hiába rendelkezik páratlan atletikus képességekkel, a pályán ez egyelőre még nem köszönt vissza. Persze ha a 2022-es teljesítményét hozza Bellinger, akkor nem lehet baj, hiszen a blokkolásokba be tud segíteni Manhertz.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr4218439369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása