Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Néhány érdekesség a Giants-Cowboys összecsapásokról

2013. szeptember 05. - Asbee

Helyi idő szerint vasárnap 20 óra 30 perckor kezdődik a Dallas Cowboys elleni vasárnap esti mérkőzésünk. A szurkolók már ki vannak éhezve az újabb NFL idényre, így fokozva az érdeklődést érdemes megnézni néhány érdekes adatot.

Ez lesz a 102-dik mérkőzés a két csapat között. Egyelőre a Dallas áll jobban, 57-42-2 a mérleg a javukra. Manning érkezésével valamennyire feljavultunk a texasiak ellen, hiszen a rájátszást is beleszámolva 11-7-tel áll Eli. A dallas új arénájában, az AT&T Stadiumban (amelynek idéntől lett ez a neve) eddig mind a négy találkozásunkkor mi szereztük meg a győzelmet.

Ezek között számos izgalmas mérkőzést láthattunk, először Lawrence Tynes utolsó másodperces mezőnygóljával nyertünk. Egy évvel később Michael Boley több hétre kiütötte Tony Romo-t, ami gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést. 2012-ben hatalmas adok kapok után Manning remek drive-jainak és JPP blokkolt field goaljának köszönhetően szereztük meg a győzelmet. Tavaly a mérkőzés első felében Romo labdaeladásainak következtében elhúztunk, majd visszajött a Cowboys és végül csak Dez Bryant end zone-ból kilógó ujjai miatt nyertünk.

Ami a Giants-nek kedvez

  • A legutóbbi 3 összecsapáson Hakeem Nicks 21 elkapást, 317 yardot és 2 TD-t jegyzett
  • Legutóbb Jason Pierre-Paul összehozott egy sacket és interceptionjét is visszahordta TD-re
  • Corey Websternek is volt egy pickje tavaly, Linval Joseph-nek pedig 3 sackje (utóbbinak a két mérkőzés alatt)
  • Dan Connor 2012-t a Dallas-ban töltötte, 14 mérkőzésen 58 szerelést ért el

Ami a Cowboys-nak kedvez

  • A tavalyi New yorki mérkőzésen DeMarco Murray 20 kísérletből 131 yardot futott. 18-nál több labdaérintése esetén 9-0 a Dallas mérlege
  • DeMarcus Ware 4,5 sacket ért el a legutóbbi 3 mérkőzésen
  • Ugyanezeken az összecsapásokon Sean Lee egy INT-t és egy kiharcolt fumble-t írhatott fel magának

Egyéb érdekességek

  • Főműsoridős mérkőzéseken 7-11 csapatunk mérlege a Cowboys ellen
  • Eddigi 5 nyitómérkőzéses összecsapásunkon mindig a Dallas nyert. 1965, '86, '95, '07 és '12-ben volt ez az 5 meccs. 86-ban és 2007-ben Super Bowlt nyertünk.
  • Nekünk van a második legjobb mérlegünk (.590, 49-34-5), illetve a második legtöbb győzelmünk azokon a nyitányokon, melyeket idegenben kellett lejátszani.
  • Győzelmünk esetén az előző statisztikában csapatunk 50 győzelemmel fog állni, ezzel pedig a Green Bay mellé csatlakoznának, akiknek egyedül van több mint 50 győzelmük az idegenbeli szezonnyitó mérkőzéseken (szám szerint 53). Ha a második héten legyőzzük a Denvert, akkor az aktuális idény első hazai mérkőzése tekintetében is összejönne az 50 győzelem. A 2-0-ás szezonkezdet pedig azt jelentené, hogy egyedül csapatunknak lenne 50-50 győzelme mindkét tekintetben.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr595496929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása