Magyar New York Giants Szurkolói Blog

NFC East rangsor: irányítók

2015. július 23. - Asbee

Közeledve az edzőtáborhoz és az előszezonhoz egy új bejegyzéssorozat veszi kezdetét, melynek a lényege, hogy posztonként összehasonlítom az NFC East csapatait és ez alapján alakítok ki közöttük egy rangsort. Elsőként itt vannak az irányítók!

1. Giants

Talán nem elfogultság csapatunkat az első helyre tenni, hiszen Eli Manning kétszer is Super Bowl győzelmet ünnepelhetett már, ráadásul 10 éve egyetlen összecsapást sem hagyott ki. Jót tett neki Ben McAdoo érkezése, az új offensive coordinatornak sikerült felfrissítenie a teljes offense-t, Manning pedig a statisztika alapján az egyik legerősebb évét produkálta. Az új év további javulást, ugyanakkor nagyobb elvárásokat is hozhat magával, de jelenleg nagyon bizakodóak lehetünk. Eli cseréje Ryan Nassib lesz, akiről eddig nem tudhattuk meg mire képe a profik között. Az előszezonban Ricky Stanzi is megkapja majd a maga lehetőségét.

2. Cowboys

Kiváló QB-val rendelkezik a Dallas is Tony Romo személyében, akinek azonban eddig nem sikerült az áttörés, a siker kapujában mindig elbukott. Már 35 éves, sok ideje tehát nincs már a Super Bowl győzelemre, a korábbi években pedig néhány szurkoló már az utódját is elkezdte volna keresni. Tavaly mindenkire rácáfolt, remek játékot nyújtott, amelyet idén is ismételnie kell. Szoros a küzdelem, azonban Manninget mindenképp elé kell helyezni a Super Bowl győzelmek miatt. Sérülés esetén Brandon Weeden lehet a helyettes.

3. Redskins

RGIII üstökösként érkezett az NFL-be, újonc évében úgy nézett ki nagyon bevált a trade a Washington részéről. Térdsérülése aztán minden átfestett, korábbi játékstílusán változtatnia kellett és az új, inkább csak passzokra építő stratégia egyelőre nem fekszik neki. Van olyan szakértő, aki szerint befellegzett neki már a profik között. Tavaly Kirk Cousins is megkapta a maga lehetőségét, de ő sem volt mindig meggyőző (emlékezzünk csak csapatunk elleni mérkőzésére). És persze meg kell említeni Colt McCoy-t is, akinek az öt lejátszott összecsapása nem lehet még mérvadó. Nem egy ideális helyzet az biztos.

4. Eagles

Ki fog kezdeni? Foles-t elcserélték Sam Bradfordra, aki két ACL szakadást is szenvedett már és a Rams-nél nem is váltotta be a hozzá fűzött reményeket, többet várna az ember egy 1/1-es játékostól. Vajon egészséges lesz? Csak találgatni tudunk. Mark Sanchez nem mozgott rosszul a Philadelphia mezében, de belegondolva abba, hogy milyen ámokfutást végzett a Jets irányítójaként, vakmerőség lenne hosszútávú játékosként számítani rá. Tim Tebow megszerzése is váratlan húzás volt és van aki szerint ő lehet a befutó. Azt azonban ne feledjük, hogy egyszer már lemondtak róla a csapatok és a tavalyi évet szabadügynökként töltötte. Ott van még Matt Barkley is, aki anno a USC-n sztár volt, majd folyamatosan zuhant az értéke és most már az is siker lenne tőle, ha az Eagles keretébe kerülne. Lehet néhányan nem fognak egyetérteni velem, de rendszertől függetlenül is jobb irányítóra van szüksége egy olyan csapatnak, amely a Super Bowlba vágyik.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr427648528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása