Magyar New York Giants Szurkolói Blog

NFC East értékelő

2012. november 09. - Asbee

Az eddigi mérlegek alapján az NFC East lett az új NFC West. Szinte biztos, hogy csak egy csapat jut rájátszásba innen, hiszen mindössze a Giants áll pozitív mérleggel. Ugyanakkor a gyengébb mutatókban például a Dallas-nál a balszerencse is szerepet játszott, Philadelphiában pedig nem az igazi az összhang a játékosok és az edzői stáb között...Azért 7-9-cel nem hiszem, hogy rájátszásba jutna bárki is, de egy 8-8 adott esetben már elég is lehet. Onnan még úgysem nyert senki sem Super Bowlt. Challenge accepted.

New York Giants (6-3)

Következő ellenfelek

@Cincinnati Bengals

Bye

Green Bay Packers

@Washington Redskins

New Orleans Saints

@Atlanta Falcons

@Baltimore Ravens

Philadelphia Eagles

Hát...Nem lesz egyszerű, az egyszer biztos. Az idény nehezebb fele csak most fog következni. Nagyon remélem, hogy a korábbi évek gyakorlatával ellentétben most nem esünk össze novemberre, hiszen ez esetben akár még a rájátszást is bukhatjuk. A Bengals ellen mindenképp nyerni kell, ehhez azonban kelleni fog az offense jó teljesítménye. Ezután 2 hét lesz a trash talkra Clay Matthews-zal és brigádjával, majd irány a főváros, ahol verni kellene a Rézbőrűeket a tavalyi dupla zakó után. A Saints nagy mumusunk, legutóbbi két összecsapásunkon csúnya verést mértek ránk a Superdome-ban, de ezúttal ki kell jönniük a barlangból és a New yorki tél bizony elég csípős tud lenni. Az örömünk kb egy hétig fog tartani, hiszen a Falcons szintén hazai pályán érzi jól magát. Most nem fogjuk 0 ponton tartani Ryanéket. Az utolsó előtti fordulóban átugrunk Baltimore-ba, akik érzésem szerint jobbnak bizonyulnak majd nálunk. Végül Andy Reid vereséggel távozik Philadelphiából.

Úgy gondolom tehát, hogy a csoportgyőzelmet most már meg fogjuk szerezni, igaz kicsit optimista a jóslatom. Támadóink kilátástalanul játszottak az elmúlt hetekben, de ez könnyen megváltozhat. Hakeem Nicks végre egészséges (igaz újfent hagyott ki edzéseket, de a hírek szerint vasárnap játszhat), néhányszor össze fogja zavarni az ellenfél corerbackjeit, e felől ne legyenek kétségeink. A védelembe visszatér Kenny Phillips, akit ugyan kiválóan helyettesített Stevie Brown, de összességében Phillips-et tartom a jobb játékosnak. A szezon megkezdése előtt 10-6-t tippeltem, e mellett kitartok most is.

Philadelphia Eagles (3-5)

Következő ellenfelek

Dallas Cowboys

@Washington Redskins

Carolina Panthers

@Dallas Cowboys

@Tampa Bay Buccaneers

Cincinnati Bengals

Washington Redskins

@New York Giants

Utóbbi 4 mérkőzését mind elvesztette a Philadelphia Eagles, amely utoljára ellenünk tudott nyerni szeptember 30-án. Ez sem ma volt. A legfőbb probléma a csapat és az edzői stáb közötti összhang, pontosabban annak a hiánya. Michael Vick jeleskedik a turnoverekben is, igaz leginkább az első mérkőzéseken adott el sok labdát. Az offensive line is katasztrofálisan szerepel, így Foles bevetése sem jelentene upgrade-t Philadelphiában. Nincs értelme azért beküldeni egy szép reményű újonc irányítót, hogy kettétörjék az ellenfél védői. Sorsolásukból még hátravan öt NFC East mérkőzés, amelyek kulcsfontosságúak lesznek. Ezeket mind nyerniük kell ahhoz, hogy esélyük legyen a rájátszásra, ellenkező esetben lőttek az Eagles-nek. Nagy problémájuk, hogy ebben a csoportban bárki legyőzhet bárkit és valószínűleg nagy körbeverések lesznek.

Áttérve a többi ellenfélre, mindhárom csapat verhető véleményem szerint. Az eddigi legjobb mérleggel a Tampa Bay Buccaneers rendelkezik és valljuk be, nem a Super Bowl megszerzéséért hajtanak...Persze a jelenlegi forma alapján az összes csapattal szoros mérkőzésre számíthat a Philly. A tavalyi évükhöz hasonlóan, idén is egy 8-8 körüli mérlegre számítok tőlük. Érzésem szerint az utolsó alapszakasz mérkőzése döntő lehet a rájátszásba jutáshoz. Azt pedig nagyon szeretném, illetve bízom benne, hogy egyszer végre mi törjünk borsót az Eagles orra alá.

Dallas Cowboys (3-5)

Következő ellenfelek

@Philadelphia Eagles

Cleveland Browns

Washington Redskins

Phladelphia Eagles

@Cincinnati Bengals

Pittsburgh Steelers

New Orleans Saints

@Washington Redskins

A Cowboys sorsolása valamivel nehezebb, hiszen meg kell küzdeniük a magára találó Steelers-szel és Saints-cel is. Mindkét csapat gyengébben kezdett, majd egyre jobb játékot mutatott. Leginkább a pittsburgh-i alakulat számára lehet döntő az utolsó néhány forduló. A Dallas legfőbb problémája a győzelemhez vezető út megtalálása, valami mindig közbejön, ami elveszi tőlük a győzelmet. Ellenünk is nagy balszerencsével kaptak csak ki, igaz ha Romo nem adja el annyiszor a labdát, akkor nyerhettek volna. A csoportmeccsekről már volt szó, hogy ott ki-ki meccseket várok, nem hiszem hogy bármelyik csapat is végigsöpörné az NFC Eastet.

Nem rossz csapat ez a Cowboys, de valami hiányzik belőlük. A védelmük kiválóan működik, de a támadásoknál akadnak problémák. A szezon végeztével a Philadelphiához hasonlóan akár itt is edzőkérdés lehet. A harmadik legerősebb csapatnak érzem a texasiakat és egy 7-9 körüli mérleget tippelek nekik.

Washington Redskins (3-6)

Következő ellenfelek

Bye

Philadelphia Eagles

@Dallas Cowboys

New York Giants

Baltimore Ravens

@Cleveland Browns

@Philadelphia Eagles

Dallas Cowboys

A Redskins alaposan feljavult RGIII érkezésével, jó vásárt csináltak az újonc irányítóval. A probléma itt is a Cowboys-éhoz hasonló, vagyis nem tudnak meccseket nyerni. Simán állhatnának jobb mérleggel is, ha jobban koncentrálnak az adott pillanatban. Emlékezhetünk, mi is csak az utolsó pillanatokban tudtunk nyerni ellenük. Most a bye week következik nekik, után pedig egy nagy mérkőzés a Philadelphia ellen. Ha ott a vereséget szenvednek, akkor szinte végleg lőttek nekik. Egyébként is sorozatban háromszor játszanak majd csoportellenféllel, nem lesz egyszerű sorozat...

Idei teljesítményükkel egyértelműen kiérdemelték a tiszteletet. RGIII reményt adott a jó játékra, védelmük azonban gyengült tavalyhoz képest. Ha ezt fel tudják javítani, akkor jövőre akár a rájátszás is összejöhet. Jelenleg a csoport harmadik vagy negyedik helyére tudom tenni őket, kb. 6-10-es vagy 7-9-es mérleget várok a fővárosiaktól.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr744895570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása