Magyar New York Giants Szurkolói Blog

A Brett Jones trade-ről

2018. augusztus 27. - Asbee

Kissé váratlanul ért a hír, hogy egy jövő évi 7. körös választási jogért cserébe elengedtük Minnesotába Brett Jones-t, akitől azt vártuk, hogy kezdő lesz, de Jon Halapio-t preferálja az edzői stáb. Vajon jó lépés volt ez?

2014-ben került a ligába Halapio, akit a New England Patriots draftolt a 6. körben, de ott nem tudott megragadni és a rövid életű FXFL-ben is kipróbálta magát. 2016-ban lett Giants játékos, kezdetben a gyakorlócsapat tagjaként tevékenykedett, majd egyre feljebb verekedte magát a ranglétrán, egészen a kezdőcsapatig. Brett Jones a CFL egyik legjobb játékosaként érkezett meg New Yorkba. Három esztendőt töltött a rotációban és tavaly kiválóan helyettesítette a megsérülő Weston Richburgöt. A lejáró szerződése után korlátozott státuszú szabadügynök lett és második körös tendert kapott, amit alá is írt.

A tavasz során azonban inkább Halapio lett a preferált játékos, akinek elsősorban a kommunikációs képességét emelte ki Pat Shurmur. Az előszezonban is folytatódott ez a tendencia, Jones a cserék között kapott lehetőséget még úgy is, hogy nem mindig volt tökéletes az összhang a támadófal játékosai között. Rajtuk kívül John Greco nevét is érdemes megemlíteni, aki az eddig mutatott teljesítménye alapján továbbra is használható játékos. Elsősorban ennek köszönhető a trade. A Hernandez-Halapio-Omameh névsor a kezdő hármas, akik mögött korrekt értéket képvisel John Jerry, mellette pedig Greco guardként és centerként is bevethető. Elegendő ez a két csere, az igazi probléma inkább a tackle-k közötti mélységben keresendő.

A másik ok a második körös RFA tender, amely majdnem 3 millió dollárt jelentett volna Jones-nak, ezt pedig kicsit luxus lett volna kifizetni úgy, hogy van mellette egy másik alternatíva és nem őt szánjuk a kezdőnek. Azt se feledjük, hogy egyre közelebb vagyunk Odell Beckham Jr. szerződéshosszabbításához és könnyen elképzelhető, hogy az idei fizetését is meg kell dobni néhány millió dollárral.

Valószínűleg nem fogja megrengetni a csapatunk keretét ez a trade, de első hallásra kicsit érdekesnek tűnt a tény, hogy tőlünk igazolnak falembert. Jobban megvizsgálva a manővert azonban logikusnak tűnik a lépés, hiszen a Vikings-nak szüksége van rövid távon egy centerre, mi pedig Halapio mellett tettük le a voksunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr10014204809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása