Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Néhány gondolat az 53-as keretről

2018. szeptember 02. - Asbee

A tegnapi napon kellett 53 főre csökkentek az NFL csapatok keretei, ami szokás szerint számos meglepetéssel járt. Ezúttal a csapatunk is abszolvált néhány olyan lépést, amelyre nem számítottunk előzetesen. Néhány gyors gondolat következik erről.

A négy irányító jelenlétét kommentálták a legtöbben, ami nem is csoda. Könnyen lehet, hogy ez csak egy átmeneti állapot lesz, nem lepődnék meg ha rövid időn belül megválnánk valamelyik játékostól. Az egyértelmű, hogy Eli Manning a kezdőnk és Kyle Lauletta helye is biztosnak mondható. Azzal "kavart be" Alex Tanney a képbe, hogy jó teljesítményt nyújtott, megmutatta, hogy korrekt csere tud lenni a ligában. Nagy hype volt Davis Webben, aki egyelőre nem tudta bebizonyítani, hogy ő lehet Manning utódja. Két utat látok: az egyik, hogy megválunk Tanney-től, a másik, hogy elcseréljük Webbet. Ne feledjük, hogy Jerry Reese draftolta a korábbi California QB-t, a tavalyi csapatból pedig a lehető legtöbb embert próbálta eltávolítani az új stáb. Könnyen lehet, hogy nem fogunk hezitálni ha megérkezik a megfelelő ajánlat.

A futók között Robert Martin lett a negyedik emberünk, de kezdetben vlaószínűleg az inaktívok között lesz a meccsnapokon. Mindössze öt elkapót vittünk magunkkal, de négy tight endet, így elég kell, hogy legyen ez a létszám. Roger Lewis az egyik nagy vesztes, aki a sérülések miatt tavaly hosszú ideig volt kezdő.

A támadófalban Evan Brown a meglepetésember, őt korábban sleepernek tartottam. Néhány napja elcseréltük Brett Jones-t, aki közel 3 millió dollárt keresett volna és úgy ítélte meg Gettleman, hogy John Greco is képes lehet az ő teljesítményére. Ott lesz mellette Brown is, akiben nagy potenciál lehet.

A védőfalban elköszöntünk Robert Thomas-tól és A.J. Francis-től, helyettük Josh Banks lett a befutó. Egy UDFA-hoz képest nagy reményekkel érkezett meg tavaly, de IR-en kötött ki, most pedig kapott egy újabb esélyt.

A passzsiettetők között Avery Moss-nak kell türelmesnek lennie, ne lepődjünk meg ha valaki elviszi őt. Mark Herzlich sem tart már velünk, aki 2011 óta volt a csapat tagja és az elküldésével Manning és DeOssie maradt meg hírmondónak a legutóbbi SB győztes csapatból. A helyén Tae Davis kaphat lehetőséget.

Mindössze négy cornerbacket tartottunk meg, így jöhet még egy érkező ide. A safety-k között nem lesz ott Andrew Adams és Darian Thompson, helyettük Michael Thomas és Curtis Riley kap lehetőséget.

Persze senki sem dőlhet még hátra, hétről hétre változnak az NFL rosterek és az egyes pozíciók létszámából ítélve nálunk is lesznek még mozgások. Az 1. hét után érkezhet egy-egy veterán, akkor már nem kellene garantálni a teljes évre a fizetésüket (azoknál igaz ez, akik minimum négy éves tapasztalattal rendelkeznek). Az is bizonyos, hogy hiába indult mindenki tiszta lappal, az újonnan érkezők több esetben is prioritást élveztek, ami nem is csoda, hiszen nem egy 3-13-as csapatra kell építeni. Lehet csodálkozni azon, hogy korábban miért nem tettünk kísérletet Justin Pugh és Weston Richburg megtartására vagy most miért engedtük el Roger Lewis-t és Andrew Adams-t, de megújulásra van szükség és ez az álláspont mindenképpen védhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5814215525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása