Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Nagyító alatt a Tennessee Titans

2022. szeptember 10. - Asbee

Végre valahára megkezdődik a 2022-es szezon, a küzdelmet pedig a Tennessee Titans ellen kezdjük meg. Lássuk kik alkotják a tavaly rájátszásba jutó ellenfelünket.

Ryan Tannehill irányítja a támadókat, aki otthonra talált Tennessee-ben. A 2020-as szezonja volt igazán erős, tavaly visszaesett a teljesítménye, igaz közel kétszer annyi alkalommal sackelték (47-szer), mint egy évvel előtte (24). Azért jelezte a Titans vezetése, hogy jó játékot vár tőle, hiszen az idei draft harmadik körében megszerezték Malik Willis-t, ő projektként lesz jelen a rutinos társa mögött.

Szinte még Tannehillnél is fontosabb játékosnak számít Derrick Henry, hiszen évek óta megállíthatatlan futónak számít. A tavalyi szezonban úgy ért el 937 yardot és 10 TD-t, hogy mindössze 8 mérkőzésen tudott pályára lépni. Különösen fontos lesz az ő lelassítása (és szándékosan nem a megállításáról írok), nagy nyomás nehezedik majd a belső védőfalembereinkre. Dontrell HIllard lehet az elsőszámú helyettese, aki tavaly is hasonló szerepet töltött be. Két újoncot is találunk a running backek között, Hassan Haskins a draft negyedik körében kötött ki a Titans-nél, Julius Chestnut pedig draftolatlan játékosként került az aktív keretbe.

Alaposan felkavarták az állóvizet az elkapóknál, hiszen A.J. Brownt elengedték az Eagles-höz, az érte kapott választási jobbal pedig elhozták Treylon Burks-öt. Komoly szerephez juthat az újonc, akinek felemás előszezonja volt, de ne ebből induljunk ki. Márciusban egy hatodik körös választási jogért cserébe Tennessee-be költözött Robert Woods, ő ACL szakadás miatt novemberig élvezhette a Rams menetelését. Elképzelhető, hogy az első hetekben nem a régi fényében fog csillogni a pályán, persze lehet a cornerback sorunknak más terve lesz... Vélhetően komoly szerepet kap majd Nick Westbrook-Ikhine is, aki közel 500 elkapott yarddal zárt tavaly. Érdemes megemlíteni Josh Gordont is, miután a gyakorlócsapatban kötött ki és sokadszorra próbálja újraindítani a pályafutását.

A tight endek közül Austin Hoopert és Geoff Swaimet jelölték meg kezdőként, közülük az előbbi lehet veszélyesebb az elkapásoknál. Próbálták frissíteni a névsort, hiszen a drafton érkezett Chigoziem Okonkwo, róla pedig azt kell tudni, hogy különleges skill settel rendelkezik.

A támadófal leghíresebb játékosa Taylor Lewan, valószínűleg komoly fejtörést fog okozni a passzsiettetőinknek főleg úgy, hogy nem lesz ott a két kezdőnk. A túloldalon viszont így is jó játékot kell nyújtani a védőinknek, hiszen az újonc Nicholas Petit-Frere a jobb oldali  tackle, akinek az egyetemen alaposan meggyűlt a baja a jó defensive endekkel. Aaron Brewer és Nate Davis a két guard, ők összesen 11 sacket engedtek tavaly (6-5 eloszlásban), ez pedig magasabb szám az ideálisnál. Lényegesen jobb minőséget képvisel náluk Ben Jones, aki a megbízható centerek közé tartozik. Akadnak lyukak az O line-ban, amennyiben megeszik a védőfalunkat, úgy egészen biztosan nem lesz esélyünk a győzelemre (ejj de nagy közhely).

Áttérve a védelemre óriási veszteséget szenvedtek a pass rusherek, hiszen néhány napja ACL szakadást szenvedett Harold Landry, aki így kihagyja a 2022-es szezont. Bud Dupree-nek kell tehát átvennie a csapattársa tavalyi 12 sackjét, bár nem a 2021-es volt élete legjobb szezonja a korábbi Steelers játékosnak. Denico Autry is oda tud érni az ellenfél irányítójához, tavaly 9 alkalommal meg is tette ezt.

Vélhetően a támadófalunk belső részének is feladja majd a leckét a Titans, ott Jeffrey Simmons a legveszélyesebb játékos. Teair Tart nose tackle-ként tud pusztítani, a depth chart szerint pedig a Texans-tól érkező DeMarcus Walker a harmadik kezdő. Kíváncsi vagyok mekkora szerepet kap Naquan Jones, hiszen tavaly UDFA-ként 2,5 sacket szerzett.

A linebacker párost David Long Jr. és Zach Cunningham alkotja. Long 2019-ben a draft 6. körében érkezett Tennessee-be, Cunningham pedig itt talált tavaly menedéket, miután a Texans lemondott róla. Láttunk már jobb LB sort is a ligában, de azért mi bőven elfogadnánk ezt a párost is...

Csupa fiatal játékost találunk a cornerbackek között, a kezdők közül Kristian Fulton számít a legtapasztaltabb játékosnak, pedig csak a harmadik szezonját kezdi meg. Kíváncsi vagyok, hogy mit tud nyújtani Caleb Farley, ő a sebességével tűnt ki az egyetemen, de az újonc évét elvitték a sérülések. Komoly szerepet kaphat a második körös újonc Roger McCreary is, aki nem szerepelt sokat az előszezonban, de az oldalvonal mellett és a slotban is bevetették. Ugyan hátul van a depth charton Ugo Amadi, de vélhetően őt is látjuk majd a pályán.

Komoly safety párost tud kiállítani a Titans, Kevin Byardben mindig benne van egy interception, így vigyázni kell a felé repülő átadásokkal. Amani Hookernek sem kell szégyenkeznie, ráadásul biztosan jó kedélyállapotban kezdi meg a szezont, hiszen a napokban írta alá az új szerződését, 33 millió dollárt kereshet a következő 3 évben.

A mezőnygólokért és a kezdőrúgásokért Randy Bullock, a puntokért Ryan Stonehouse fele, a long snapper pedig Morgan Cox.

Más célokkal vág neki a két csapat a 2022-es évnek, hiszen a Titans új időszámítást kezdett Mike Vrabel érkezésével, akivel eddig mindig pozitív mérleget zártak és az elmúlt három szezonban meg sem álltak a rájátszásig. Ennyi mindenképp van bennük idén is, de a Super Bowlért szerintem nem lesznek versenyben. Ahhoz már az irányítótól is extra teljesítmény kell, ennyi pedig szerintem nincs Tannehillben. Egyértelműen az ellenfelünk az esélyesebb, meglepetés lenne ha sikerülne győzelmet aratnunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr317928441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása