Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Kiket pihentessünk az Eagles ellen?

2023. január 06. - Asbee

Számunkra szokatlan helyzetben vagyunk, hiszen nem a csapat reménytelen helyzete, hanem a rájátszásba jutás miatt lesz tét nélküli az idei utolsó alapszakasz mérkőzésünk. Az is eldőlt már, hogy az NFC 6. helyén vágunk neki a playoffnak, így a pozíción sem lehet javítani. A bejegyzésben megvizsgálom, hogy melyik játékosainkat érdemes pihentetni az Eagles ellen.

Az idei volt az első olyan év Daniel Jones pályafutásában, amikor nem kellett egy mérkőzést sem kihagynia, pedig 44 sacket szenvedett el az eddigi 16 játékhét alatt. Nem lenne bajom a pihentetésével, de azt sem bánnám, ha kapna valamennyi lehetőséget. A pályára lépése esetén azonban remélhetőleg nem fog belemenni olyan ütközésekbe, mint azt tette a Colts ellen, ez már túl nagy kockázatot jelentene. Jelenleg nem tudom mi lesz a helyzet az ellenfelünknél, de azért érdekes lenne egy Gardner Minshew vs Tyrod Taylor csata.

Egyértelműbb Saquon Barkley helyzete, akinek nagyon kevés lehetőséget adnék. Korábban neki is meggyűlt a baja a tartósságával és nehezítette az idei szezonját egy vállsérülés. A 8. héttől a 15. hétig árnyéka volt önmagának (kivéve a Texans elleni mérkőzést) és sokakkal egyetemben mi is elkezdtünk arra gyanakodni, hogy esetleg elfogyott idénre a kezdő futónk. Egyéni rekordnak számító 295 labdacipelést kapott 2022-ben, míg Matt Breida és Gary Brightwell energiatakarékos üzemmódban működött. Azt gondolom, hogy itt az ideje őket is formába hozni a rájátszásra, de felhozhatjuk a gyakorlócsapatból Jashaun Corbint, akitől szép dolgokat láttunk az előszezonban.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a közelmúltban a csapatunk menedzselte a legrosszabbul az elkapókat, ezen kívül pedig a sérülések sem voltak velünk. Sikeresnek mondható Joe Schoen kármentése Kadarius Toney esetén, ahogyan megírtuk mindenképpen jól jöttünk ki a cseréből, hiszen nem lett volna még egy csapat, aki egy 3. és egy 6. körös picket odaad a korábbi 1. körös választottért. A slotban Sterling Shepard és Wan’Dale Robinson ACL szakadásával sokasodtak a problémák, Kenny Golladay pedig talán Nate Soldernél is gyengébb igazolásnak tűnik. Itt van az egyik legnagyobb esély arra, hogy főleg a kezdőinket szerepeltessük, de nyugodtan lehet a rotációt alkalmazni. Pikáns lenne, ha valami csoda folytán TD-t szerezne Kenny Golladay, de bevethető elkapóként Lawrence Cager is, akinek viszont már volt 6 pontot érő elkapása. Már a gyakorlócsapat játékosa David Sills, aki aktiválható a meccsnapi keretbe, de vethetünk egy pillantást Makai Polkra, illetve a visszahordásoknál Jaydon Mickens-re és Kalil Pimpletonra is.

A szemsérülése után egy hónapot hagyott ki Daniel Bellinger és a hatását leginkább a futásblokkolásoknál érezhettük. Az első félidőben nyugodtan a pályán hagyható, majd a mérkőzés alakulásától függően változtatnék a játékidején. Tapasztalt játékosnak számít Nick Vannett, akinek a rutinjára szükségünk lehet a rájátszásban, viszont nincs túl régóta a csapatunknál, így neki is adnék lehetőséget. Az eddigiekhez képest több játékidőhöz juthat Chris Myarick, valamint a gyakorlócsapatból felhozható a különleges skillsettel rendelkező Dre Miller.

A támadófalban sok múlik azon, hogy ki lesz az irányítónk, de úgy gondolom, hogy a mérkőzésnek a kezdőötössel vágunk neki. Borzasztó ötlet lenne a második sor mögött játszatni Jones-t, illetve azt se feledjük, hogy nem nagyon vannak olyan falembereink a kezdők mögött, akik bődületesen nagy upside-dal rendelkeznének.

A védőfalban karakteridegen módon négy mérkőzést is kihagyott idén Leonard Williams, ráadásul most sem teljesen egészséges, így ha valakinek, akkor neki mindennél nagyobb szüksége van most a pihenésre. Limitálnám Dexter Lawrence-t, aki szinte mindig felmentést kap a szerdai edzések alól, dehát nem könnyű ilyen atletikusan mozgatni egy ekkora testet. A hiányukban óriásit romlik a D line minősége, de pont ezért van szükség egy kipihent és egészséges Williams-Lawrence párosra.

A passzsiettetőknél meglepne, ha pályára lépne Azeez Ojulari, aki bokasérüléssel küzd és a Colts ellen is csak a tét miatt volt az aktív keretben. A pályán hagynám Kayvon Thibodeaux-t, bár félek, hogy a Philadelphia játékosok célpontjában lesz, így csak a rotációban alkalmaznám.

Nehéz mit írni a linebackereinkről, ahol folyamatos átalakulást láthatunk a szezon során. Adnék néhány drive-ot a Jaylon Smith-Landon Collins párosnak, de itt a tökéletes alkalom Micah McFadden szerepeltetésére, illetve azt sem bánnám, ha Jarrad Davis is jobban megismerné a defense-t.

A cornerbackeknél limitáltan tudott edzeni Adoree’ Jackson, így nem vagyok benne biztos, hogy erőltetni kellene a játékát. A 11. játéknapon lépett utoljára pályára, de ő rendelkezik már akkora rutinnal, hogy ne jelentsen gondot a jó formában való visszatérés. A többiek esetén nincs túl sok kérdés, esetleg Fabian Moreau-t lehet limitáltan alkalmazni.

A múlt héten visszatért Xavier McKinney, de láthatóan zavarta a még mindig sérült keze, így nem bánnám, ha pihenőnapot kapna. Megtapasztalta, hogy milyen „egy kézzel” játszani, nem tudna már túl sokat nyerni a mostani játékával, inkább fordítsa a gyógyulásra az időt. A Lions elleni meccs után kegyvesztetté vált Dane Belton, most akár újra játékidőhöz juthat. Esetleg Julian Love pihentetése jöhet még szóba, de az ő tartósságával soha nem volt probléma.

A profi sport világában általában úgy lépnek pályára a csapatok, hogy mindig nyerni szeretnének. A helyzetünkön nem lehet sem javítani sem rontani, de egy csoportmérkőzés következik és van miért törleszteni az Eagles elleni hazai mérkőzés után. Emiatt azt gondolom, hogy nem feltétlenül kell a fakóval kiállni, de nem is szabad átesni a ló túloldalára, hiszen még élénken él az emlékezetünkben Adoree’ Jackson visszahordóként szerzett sérülése. Nekünk szurkolóknak, csak tippünk lehet a játékosaink egészségét és fáradtságát illetően, így nem tudunk mást tenni, bíznunk kell abban, hogy az edzői stáb optimális döntést hoz a csapatorvosokkal való egyeztetés után. Ti jöttök, kommentekben írjátok le, kiket pihentetnétek a 18. héten!

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7618019598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása