Magyar New York Giants Szurkolói Blog

A trade, amivel mindenki elégedett lehet

2023. február 16. - Asbee

Ahogyan tartja az ősi dakota mondás, egy üzlet akkor tekinthető sikeresnek, ha mindkét fél győztesnek érzi magát. Ez az állítás gyakrabban működik az elméletben, mint a gyakorlatban és az NFL-ben különösen igaz, hogy szinte minden csapat szurkolói elszenvedtek már egy-egy gyenge cserét. Kadarius Toney esetében az az érdekes helyzet állt elő, hogy a két csapat és maga a játékos is elégedett lehet.

Amikor a padon kezdte a szezon a 2021-es választottunk úgy, hogy közben David Sills végig a pályán volt, akkor éreztük, hogy nem tudta meggyőzni az új edzői stábot a képességeiről. Ezt követően ismét megérkeztek a sérülések, így egyre hangosabbak lettek a trade pletykák Toney-val kapcsolatban. Egy harmadik napos választási jogban bízhattunk, amely végül több lett ennél. A Chiefs jelentkezett be az elkapóért, mi pedig egy harmadik körös kompenzációs és egy hatodik körös draft cetlivel gazdagodtunk. Ez azért jóval több, mint amit várhattunk, hiszen a szezon végén biztosan megváltunk volna a playmakerünktől. Abban a helyzetben minden egyes pick győzelemnek számított, hiszen egyértelmű volt, hogy Toney-nak nincs jövője New Yorkban.

Esetleg az ronthatott volna bele a képbe, ha rögtön elkezd brillírozni a korábbi Florida WR, de ez (eddig) nem következett be. Továbbra is csak szituációs játékosként tudják alkalmazni, az alapszakaszban pedig 7 mérkőzés alatt 171 yardot és 2 touchdownt szerzett. Közben a Bills gyakorlócsapatából kimenekített Isaiah Hodgins ugyan eggyel több meccsen, de 351 yardot és 4 TD-t hozott össze. Ennek ellenére a Chiefs sem lehet elégedetlen, hiszen a Super Bowlon volt egy nagy negyedik negyedes visszahordása Toney-nak, ráadásul az offense-ben az end zone-ba is bejutott. Nem húzóembernek vitték, azonban már ez a két play megérte az eladott pickeket (igaz a touchdown sokkal inkább az edzői stáb érdeme volt).

A játékos szempontjából is kiváló a deal, hiszen mindenkinek a Super Bowl győzelem az elsődleges célja. Jelen pillanatban meglepődnék, ha egy gadget playerből több lenne a bejegyzés főhőséből, a legvalószínűbb az, hogy csak egy-egy villanásra lesz képes a jövőben is, ennél pedig mindenki többet várna egy első körös választottól. Az élet adta lehetőségeket azonban el kell fogadni és láthatóan jobban beilleszkedett a Chiefs-ben, szóval talán még Toney szempontjából sincs minden veszve.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr1818050726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása