Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Akikre figyeljünk a Jets ellen

2023. augusztus 26. - Asbee

Elérkeztünk az előszezon utolsó mérkőzéséhez, a városi rivális New York Jets ellen zárjuk ezt a 3 hetes kalandot. Van még látnivaló, így most ezek következnek.

Emlékeztető: ez csak előszezon

Szinte mindig paprikás hangulatú egy városon belüli összecsapás, most azonban remélhetőleg győz majd a józan ész. A múltban számos alkalommal ekkor szenvedett súlyos sérülést valamelyik fontos játékosunk és senki sem szeretné, ha ez megismétlődne. Ugyan a Hard Knocks-ban elhangzott már egy olyan mondat, hogy "ez nem csak egy előszezon mérkőzés", de tekintsük annak. Ha a Jets szerepeltetni szeretné a kezdőit nyugodtan megtehetik, de remélhetőleg mi pihentetjük a kulcsembereinket. A 4 hetes előszezonban általában egy félidőt játszottak a harmadik héten a kezdők, most azonban ez már a zárás.

Melyik futó kerül rosterre?

Gary Brightwellből sérülés miatt gyakorlatilag semmit sem láttunk és nem tudhatjuk hogyan értékeli őt az edzői stáb. Szerintem bőven van még bizonyítani valója, de azt is elképzelhetőnek tartom, hogy biztosnak ítélik meg a helyét. Eddig nagyon robbanékonynak tűnt Jashaun Corbin és könnyen lehet, hogy megelőzte Brightwellt a rangsorban. James Robinson a partvonalon kívülre került, ő nagyon lelassult. Érdekes lesz látni Eric Gray játékát is, a helye ugyan biztos, de ha nem tud javítani a blitz-ek felvételén, akkor nem nagyon fogjuk őt látni az offense-ben idén.

"Káosz" az elkapóknál

Négy WR helye biztos (Slayton, Campbell, Hodgins, Hyatt) és azt gondolom, hogy Sterling Shepard kimaradása is óriási meglepetést keltene. Két elkapónk járhat még sikerrel és Cole Beasley neve merülhet fel elsőként, hiszen brillírozott a Lions ellen, majd egy kisebb sérülés az oldalvonalon mellé küldte. Jamison Crowder sem felejtett még el játszani, persze kérdés, hogy valóban megtartunk-e ennyi tapasztalt játékost azért, hogy a padon üljenek. Itt már az is kell, hogy valaki hasznos special teamer legyen és ez lehet a draftolatlan Bryce Ford-Wheaton előnye, bár ő még egyelőre nem mutatott annyit, hogy az aktív keretbe kerüljön. Collin Johnson sem olyan domináns mint egy éve és ugyanez elmondható David Sills-ről is. El tudom képzelni, hogy a keretsűákítés után lecsap valaki az egyik elkapóra.

Támadófal

Óriási rotáció van a guardok között, ami szerintem totálisan felesleges, nem tudom például mi értelme van Mark Glowinskit bal oldali guardként is kipróbálni. Valószínűleg lehetőséget kap Evan Neal, hiszen az agyrázkódása miatt a Lions ellen hiányzott. Nagyon gyengék voltak eddig a cseréink, így komoly nyomás alatt állnak. Gyakorlatilag felesleges neveket írnom, szinte mindenkire jellemző ez az állítás.

Tomon Fox vs Oshane Ximines

Nincs túl nagy kínálat a passzsiettetőknél, a tavalyi névsorral vágunk neki az idei szezonnak is. Négy év után már nem sok újat tud nekünk mutatni Oshane Ximines, így nem csodálkoznék, ha inkább Tomon Fox kerülne a keretbe.

Csere CB sor

Bizakodóak lehetünk a cornerbackjeinkkel kapcsolatban, persze kezdetben türelemmel kell lennünk, hiszen Deonte Banks mellett vélhetően komoly szerepet kap Tre Hawkins is. Gyengén szerepelnek a slot cornerbackjeink, hiszen sem Darnay Holmes sem Cor'Dale Flott nem brillírozott az elmúlt két héten, Aaron Robinson pedig továbbra is a PUP listán van. Elképzelhetőnek tartom, hogy lesz itt még meglepetés a keretszűkítéskor.

Kimaradhat Bobby McCain?

Úgy igazoltuk le a korábbi Commanders játékost, hogy komoly játékidőre számíthat idén, de egyelőre a depth chart alján szerepel a neve. Nem csoda, hiszen Jason Pinnock és Dane Belton is olyan teljesítmény nyújt, amellyel a kezdőcsapatba kerülhetnek. Az újonc Gervarrius Owens is tudja a dolgát, így könnyen lehet, hogy a fiatalság győz a rutin ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr1118200829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása