Magyar New York Giants Szurkolói Blog

NFC East pozíciós rangsor: irányítók

2024. június 27. - Asbee

Nem sok beszédtéma van ezekben a napokban és igazából ez jó dolog, hiszen nyár elején rendre negatív NFL-es dolgok jelennek meg a médiában. Korábban készítettem már egy pozíciós rangsort a csoportunkról, idén pedig ismét belevágok. Jöjjenek a QB-k!

1. Eagles

Nem volt könnyű dolgom az első helyet illetően, hiszen közel azonos módon értékelem Jalen Hurts és Dak Prescott játékát. Más stílusú játékosok, az előbbi hatékonyabb a földön és ez a képesség a Philadelphia támadójátékába volt integrálva. Mindkét csapat csúnya visszaeséssel és egy kínos playoff vereséggel zárta az évet, így javítani szeretnének 2024-ben. A mai listában nem is elsősorban az irányítók közötti különbség, hanem az edzői stáb volt a döntő, ebben pedig erősebbnek érzem az Eagles-t. A másik differencia, hogy Hurts megjárta már a Super Bowlt, ami Prescottnak még nem jött össze, ráadásul fiatalabb is nála.

Az első számú csere vélhetően Kenny Pickett lesz, akiről ugyan lemondott a Steelers, de erre a szerepkörre nehéz ígéretesebb játékost találni, a keretbe kerülésért pedig Will Grier és Tanner McKee fog küzdeni.

2. Cowboys

Szerencsés helyzetben van Dak Prescott, hiszen az elmúlt időszakban néhány rövid periódus kivételével kiváló támadófal állt a rendelkezésére, ráadásul a liga egyik legjobb WR sora várja az átadásait. Ennek megfelelően brillírozott az alapszakaszban, a rájátszásban azonban ismét összedőlt a kártyavár. Ha valaki eltartott kisujjal tekint erre a pozícióra, akkor neki nem lesz elegendő sem Prescott sem Hurts, de azt gondolom, hogy nem a QB az oka a menetrendszerű dallas-i betlinek.

A texas-i keretben is van egy korábbi első körös választott Trey Lance személyében, Cooper Rush pedig valahogyan mindig helyet talál magának ebben a csapatban.

3. Commanders

Az elmúlt évtizedben akkor sem találta meg a Commanders a franchise QB-t, amikor náluk volt az illető, hiszen RGIII térdsérülését elkerülhették volna, Kirk Cousins pedig Minnesotában teljesedett ki. Az idei drafton Jayden Daniels mellett döntöttek, pedig sokan Drake Maye-t tartották a jobbnak. Az én fejemben is vannak kérdőjelek, de az elmúlt 7-8 évben az irányítók beválását illetően nehéz lenne bármilyen tudományos magyarázatot felállítani, ráadásul minden újoncot megillet az ártatlanság vélelme.

Daniels cseréje Marcus Mariota vagy Jeff Driskel lehet, Sam Hartman pedig a gyakorlócsapatban találhat menedéket.

4. Giants

Nehéz helyzetbe került a csapatunk, hiszen az edzői stábunk nem látta a drafton az elérhető opciókban a franchise QB-t, Daniel Jones pedig egy ACL szakadás után tér vissza. Ennél is nagyobb probléma, hogy a támadófal teljesen elvette az irányítónk önbizalmát és ha nem tudja ezt visszaszerezni, akkor hamar Drew Lock lehet a kezdőnk. Ezzel gyakorlatilag biztosított lenne az újabb top 10-es választás, persze ha bejönnek az offense-be befektetett erőforrások, akkor Jones is visszatérhet a 2022-es formájához. Túlságosan azért senki se bízzon benne, Joe Schoennek Drake Maye lett volna a célpontja a drafton, de a Patriots is őt szemelte ki, így egy átmeneti év következik az irányítók között.

Az előbb említett Lockon kívül továbbra is a csapatunk tagja Tommy DeVito, de neki csak a marketingértéke magas igazán. Veszélyben lehet a helye, hiszen nálunk van az a Nathan Rourke, aki tavaly szép dolgokat produkált a Jaguars-nál az előszezonban.

Összegzés

Az első helyre egyértelműen Hurts és Prescott pályázik, mindkettejük mellett vannak érvek és ellenérvek, nincs sok szintbeli különbség a két játékos között. Könnyen lehet, hogy annak lesz igaza aki a dallas-i irányítót teszi előre. Ezután bajban voltam kicsit, hiszen nehéz megjósolni, hogy mit várhatunk egy újonc QB-tól. Ugyan számos kérdőjel van a fejemben Daniels jövőjét illetően és én előrébb rangsoroltam Maye-t, de a villámléptű quarterbackek komoly fejtörést tudnak okozni újoncként a védelmeknek, később kellő mennyiségű meccsfelvétel után azonban változhat a helyzet. Nem tartom annyira rossz játékosnak Jones-t, amekkora fikaáradatot kapott mostanában (igaz a nagy részére rászolgált), de a helyzete miatt az utolsó helyre raktam a csapatunkat. Meglepne, ha egy újabb comeback a csapatban tudná tartani, hiszen a hozzám eljutott információkból arra tudok következtetni, hogy az edzőink túlléptek rajta és nem vele képzelik el a jövőt. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy egy jól működő rendszerben valószínűleg nem égetné meg magát, így ha nem is klasszis, de még mindig elfogadható játékra lehet képes, ami javíthat az ázsióján.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7918434943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása