Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft stratégia 2-3. kör

2012. április 01. - Asbee

Az első kör után következzen a második és a harmadik kör. Itt már nehezebb dolga van az embernek, hiszen ezek a választások nagyban függenek az elsőkörös választásoktól is, illetve nem tudhatjuk előre, hogy ki marad benn ekkor. Hetente, sőt akár naponta is változik a játékosok megítélése, egy-egy jól vagy rosszul sikerült pro day akár több kört is jelenthet. A szakértők mellett az edzői stábok is beleszerethetnek egy-egy játékosba, akit képességéhez képest hamarabb vihetnek el. Most azonban folytatva az előző rész gondolatmenetét egy OT vagy egy MLB picket feltételezek. Természetesen a további lehetőségeket is megvizsgálom.

Elsőként egy elsőkörös OT választással számolok. Ekkor második körös MLB picket feltételezve egyedül Mychal Kendricks jöhet szóba. Inkább harmadik körös potenciállal rendelkezik, azonban behúzható a második kör végén is. Remek combine-t tudhat maga mögött, ő volt a leggyorsabb 40 yardon, szinte minden gyakorlaton az élbolyban végzett és egyetemi karrierje sem volt rossz. Nagy előnye, hogy akár OLB-ként is használható, hiszen karrierje során középen is és a szélen is játszott a Maciknál. Ugyan a Cal-hoz fűződő szimpátia is mondatja velem, de én komolyan elgondolkodnék a draftolásán.

Fordított esetben egy OT-t tételezek fel második körben. Két RT van a terítéken, mégpedig Bobby Massie és Mithcell Schwartz. A jelenlegi rendszerbe illeszkednének, mindketten backupként kezdhetnének, majd a későbbi években elfoglalhatnák helyüket a kezdőcsapatban. E két lehetőség mellett azonban vannak még más alternatívák is. Mint már előzőleg leírtam, inkább egy jobb oldali tackle-re van szükségünk, az első körben inkább vakoldali tackle-ket találunk. Esetleg a harmadik körben lecsaphatunk Brandon Mosley-ra, ha még benn marad, ő a run blockot erősíthetné. Erre pedig igen nagy szükségünk van…

A további lehetőségek: RB, WR, TE, OG

Jacobs távozása és Brown 4 meccses eltiltása után még nagyobb esély van egy RB pickre. A futó kiválasztásával azonban várnék a harmadik körig. Egy Jacobs-hoz hasonló erőteljes futó lenne az ideális. A második körben Chris Polk, a harmadikban Robert Turbin nevét mondhatja ki Roger Goodell a Giants kapcsán. Mindketten robosztus felépítésűek, remek egyetemi karriert tudhatnak maguk mögött. A második körben nagyobb need is van, a harmadikban azonban teljesen korrekt lenne egy futó draftolása. Turbin emellett nekem nagy kedvencem is lett. Hasznos lehet még a harmadik körben Bernard Pierce és Ronnie Hillman is. Cyrus Gray-t azonban hanyagolnám, őt eléggé overratednek tartják, míg Chris Rainey elkapásban remekelhet inkább, azonban nem ilyen stílusú futót hoznék.

WR talán második körben is luxus lehet, azonban a class mélysége miatt egy-egy értékes játékos is lecsúszhat. Ilyen Mohamed Sanu, a Rutgers korábbi játékosa, aki junior szezonja után jött ki a draftra. Első két évében számtalanszor futott is, utolsó évében már csak az elkapásokra kellett koncentrálnia, ez meg is látszik a statisztikáin. Limitált szerepben puntokat is visszahordhat. A másik jelölt a második körben Brian Quick. A draft egyik sleepere lehet, igaz adott esetben található nála jobb alternatíva is. Ramses Barden biztos megkapja még az esélyt, azonban túl sokat ne várjunk tőle (a helyzete kissé Sinorce Moss-hoz hasonlítható). Az sem lenne probléma, ha már most megtaláljuk az „utódját”. A harmadik körben nem biztos, hogy húznék elkapót, nem találok olyan játékost, aki megérné, inkább előbb Sanu, vagy várnék még. Ott van tavalyról Jernigan és Barden is kapja meg utolsó utáni lehetőségét.

A tight end poszt az egyik legizgalmasabb kérdés lehet az offseasonban és a draft során is. Jelenleg Martellus Bennett és Bear Pascoe van jelen, akik egészségesek is, Jake Ballard és Travis Beckum valószínűleg PUP listán kezdi az idényt. Ballard megmutatta képességeit tavaly, Beckumot én hosszabb távon elfelejteném. Két álláspont alakult ki a jelenlegi helyzettel kapcsolatban, az egyik, hogy Bennett érkezésével is a legnagyobb needdel állunk szemben, a másik pedig az, hogy a sérülések után így már némileg kimásztunk a gödörből, elég lehet egy hátsóbb körös játékos is. Én inkább az utóbbi álláspontot képviselem. Azt szinte kizártnak tartom, hogy Dwayne Allen lecsússzon a második kör végéig, azonban ott már nagy steal lenne. A kezemet inkább kiveszem a biliből… Orson Charles talán érhet második kört, a harmadik körben pedig Ladarius Green és Michael Egnew lehet draftolható.

A fal további megerősítésére is esély lehet, azonban egy első vagy második körös OT pick esetén a negyedik vagy az ötödik körnél előbb nem húznék még egy embert a falba, figyelembe véve azt is, hogy számos guard alkalmazható a tackle poszton is. Kelechi Osemele jó választás lehet második körben, ő szintén használható jobb oldali tackle-ként is. Igaz könnyen elvihetik előbb, akár első körben is hozhatjuk. Amini Silatolu szintén második kört érhet. Esetleg James Brownon is elgondolkodnék, ő azonban inkább harmadik kört ér. Brandon Washington a későbbi évek során kezdő is lehet, a harmadik körben jó lehet.

A következő áttekintés a negyedik és az ötödik körről lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr104353522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása