Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Saquon Barkley - A szerződés

2018. július 22. - MyG

Saquon Barkley hivatalosan is Giant lett! Egyike volt azon első körben draftolt játékosoknak, akiknek még nem volt szerződése, de ez most megváltozott. A játékos és a csapat egy négy éves szerződést írt alá, aminek van egy ötödik éves opciója is. Ian Rapoport szerint ez egy négy éves, 31,2 millió dollár értékű, teljes mértékben garantált szerződés. Barkley 20,76 millió aláírási bónuszt kapott, amiből 15 milliót azonnal kifizettek. Ez az utóbbi idők egyik legmagasabb összegű ilyen juttatása. A bónusz hátralévő részét októberben fogja megkapni.

Ezzel a szerződéssel az újon játékos rögtön az egyik legjobban fizetett RB lett. A szerződést ma írták alá, amikor a rookie játékosok, a QB-k és néhány kiválasztott veterán az első napjukat töltötték az edzőtáborban. Az edzőtábor hivatalosan, minden játékos számára július 25-től startol.

Azok után, hogy hihetetlenül jó benyomást tett a tavaszi OTA-k és minicamp-ek során, Barkley-tól elvárják, hogy kemelkedőt nyújtson első rookie szezonjában és nagy hatással legyen a csapat játékára. Az offseason elején Pat Shurmur vezetőedző nyilvánvalóvá tette, hogy Barkely Le'Veon Bell-i terhelést, szerepet kaphat már az első szezonja során.

"Elbírja azt a terhelést, ha szükséges. Csak meg kell nézni és össze kell rakni a dolgokat. Egyike azoknak a játékosoknak, akik a tagjai ennek a mix-nek: Eli, ő, Odell, Evan és ideálisan, ha körbejáratjuk a labdát és blokkolunk, Shep. Azt gondolom, hogy sok jó játékosunk van, ő egy lesz közülük." - mondta Shurmur.

"Ha egy csapatnak olyan RB-je van, aki receiverként tudja elkapni a labdát, az nagy előny. És amikor a csapatok zónáznak, fogják az elkapókat, akkor ő nem csak 4-5 yardokat hoz, hanem 10-12-t és first down-okat." mondta Barkley-ról Eli Manning.

A 2018-as újonc RB-ek közül Barkley-nak volt a legmagasabb elkapási mutatója a PFF szerint és szintén első a routok során megtett yardokat tekintve. Főiskolai karrierjét 1195 elkapott yarddal, nyolc elkapott TD-vel és 102 elkapással zárta. Az OTA-k és minitáborok során jóformán megállíthatatlan volt a wheel routokon és égette a linebackereket.

Igen szép reményeket fűzök Barkely-hoz magam is, valóban lehet belőle fecske, aki nyarat csinál, de a futball csapatsport. Egy RB sérülékeny, nyilván az ellenfelek is készülnek rá. Minden esetre sérülésmentes, jó játékot kívánok neki és csapatnak, azt gondolom, ha rajta múlik, bebizonyítja, hogy megérte az 1/2-es picket. 

Felkészül OBJ?

barkleyszerzodes.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr3414129087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása