Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Biztonságban Gettleman állása?!

2019. december 30. - Asbee

Véget ért a 2019-es NFL szezon, amely még a tavalyibbnál is sikertelenebbül alakult a számunkra, miután az 5-11-es mérleget 4-12-re rontottuk le, az egy évvel ezelőtti 1/6-os draft pozíciót pedig az 1/4-re váltottuk. Egy ilyen sikertelenségnek következményei kell, hogy legyenek, de állítólag ez nem mindenkit fog érinteni, hiszen a hírek szerint nincs veszélyben Dave Gettleman állása.

A GM totálisan felforgatta a keretet a 2018-as érkezése óta, de ez sem hozta meg a várt eredményeket. Az első szezonjában úgy gondolta, hogy egy versenyképes rostert vett át, amely aztán 1-7-es kezdést produkált. Rosszul mérte fel tehát Gettleman ennek a keretnek az erősségét, túlságosan is bízott Eli Manningben és nem vette észre, hogy őrségváltásra van szükség. Ezen kívül a szabadügynök igazolások sem váltak be, rossz üzletet kötöttünk Nate Solderrel, Jonathan Stewarttal és Patrick Omameh-vel is. De legalább a draft jól nézett ki, hiszen Saquon Barkley a legjobb újonc lett a támadók között és a Will Hernandez, Lorenzo Carter, B.J. Hill hármas is biztatóan mozgott. Nagy kár, hogy visszaesett a játékuk.

A salary cap nagyvonalúan történő kezelése sem javított a sikerességen, emlékezzünk vissza, hogy Jason Pierre-Paul elég komolyan benne volt a '18-as fizetésekben, idén pedig OBJ-nek adtunk oda virtuálisan 16 millió dollárt. Az ő trade-je is érdekes húzásnak bizonyult, hiszen a 49ers képviselőivel szóba sem állt Gettleman, ellenben a jó barátságnak köszönhetően egy nap alatt megegyezett a clevelandi John Dorsey-val. Ott aztán még nagyobb káoszba került bele a korábbi sztárelkapónk, így nem volt meglepő, hogy az eddigi legrosszabb szezonját futotta (+ ha minden igaz végig sérülten is játszott). Azt azért finoman hozzátenném, hogy még ezzel a produkcióval is a legjobb WR lett volna nálunk.

Tudtuk tehát, hogy 2019 sem a mi évünk lesz, azonban óriási felelőtlenségnek tartom, hogy egy 3-13-as és egy 5-11-es szezon után is a játékosállomány züllesztése volt a cél. A támadófalat nem sikerült felturbózni, a korábban említett Nate Solder szenved az erős ellenfelek ellen, Kevin Zeitler már csak egy átlagos képességű guard, Mike Remmers csak vészmegoldás, Will Hernandez nem tudott fejlődni, Jon Halapio pedig nem kezdő szint. Szerencsére a hibái ellenére is korrektül mutatkozott be Daniel Jones és úgy néz ki, hogy a skill pozíciókban is megvagyunk, alaposan bejött Darius Slayton megszerzése. Az igazi problémák azonban a védelemben kezdődtek, ahol csak a védőfal közepe kapott komoly erősítést, hiszen Dalvin Tomlinson és B.J. Hill mellé megérkezett Dexter Lawrence és két hónapja Leonard Williams is. A passzsiettetőkre nem maradt keret, hiába vált be Markus Golden, egyedül kevés, kell mellé egy klasszis pass rusher. Az off-ball linebackereink továbbra is borzasztóak, bár jól kezdett Ryan Connelly, de hamar megsérült. A secondary nem létezik, Antoine Bethea egy újabb elhibázott igazolás és Jabrill Peppers sem több egy átlagos safety-nél. Rajtuk kívül jött az újoncinvázió, de egyelőre azok az erősítések sem váltak be.

Látható tehát, hogy Dave Gettleman is kivette a részét a sikertelenségből és amellett, hogy egy gyenge keretet kapott számos hibát elkövetett. Nem lehet az újjáépítéssel védekezni, hiszen az NFL egy year to year liga. Nyilván nem tudsz az 1/1 közeléből rögtön Super Bowlt nyerni, de a szisztematikus változtatások rögtön éreztetni tudják a hatásukat és azonnal el lehet kerülni a 4-5 győzelmes táborból. Egy rebuild első évében nem számít az eredmény, így nincs is semmi baj a 2018-as szezonnal. A második esztendőben azonban illik felzárkózni a 6-9 győzelmes csapatok közé, amely akár már a playoffal való kacérkodást is jelentheti (pláne az NFC Eastben...). A harmadik évben pedig egyértelműen a rájátszás a cél, három offseason alatt bőven fel lehet építeni egy PO kaliberű csapatot. Mint írtam az előző postban, gyakorlatilag mindegy nekem, hogy kivel, csak legyünk sikeresek. Ha úgy gondolják a nagyjaink, hogy Gettleman a mi emberünk ám legyen. Ebben az esetben azonban eredmény kell 2020-ban. Jones már nem lesz újonc, Barkley-val vezethetik az offense-t, a védelmet pedig egy offseason alatt is fel lehet turbózni (lásd 2016). Akár új HC érkezik akár nem, pozitív mérleg kell. Matt Lafleur egy laza 13-3-mal kezdett a Packers élén. Jó munkát kívánok, lehet bizonyítani!

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr9715371658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása