Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft Prospectek: Lloyd Cushenberry III, C (LSU)

2020. április 17. - Lotus86

Ismét a center poszt kerül a figyelem középpontjába, hiszen egy újabb reménységgel ismerkedhetünk meg a támadófal közepéből. Habár neve alapján egy 18. századi bajuszos, vékony, brit földesúr juthat eszünkbe, ne ijedjünk meg, hisz Lloyd Cushenberry III egy szép szál „csoki fiú”, akit legutóbb az Senior Bowlon láthattunk akcióban.

Lloyd Cushenberry III 1997. november 22-én született a Luisiana-beli Carville városában. 8 évesen kezdett el focizni és az általános után a helyi Dutchtown középiskolában folytatta. A Dutchtownról csak annyit, hogy olyan játékosok pallérozódtak ott, mint Landon Collins, Eric Reid és Justin Reid, szóval, ha fociról van szó, akkor értik a dolgukat. Az itt eltöltött idő alatt ismertté vált a neve és számos egyetemtől kapott ösztöndíjat. Hosszú ideig úgy tűnt, hogy a Mississippi State játékosa lesz, de a Signing Day előtt egy nappal jött a helyi LSU ajánlata, amit nem tudott visszautasítani.

Első évét teljes mértékben kiülte, miközben tanulmányi eredményeivel hívta fel magára a figyelmet. Másodévesként 11 mérkőzésen kapott szót, legtöbbször, mint guard. Harmadik évében megkaparintotta a kezdő center posztot és mind a 13 mérkőzésükön kezdett. Utolsó évében 15 meccsen kezdett és a csapat rettegett támadó gépezetének egyik legfontosabb tagja volt. Egyetemi évei alatt 39 meccsen lépett pályára, 28 alkalommal, mint kezdő. Ebből a 28 mérkőzésből 25-öt meg is nyertek.

 

Erősségek
Posztján atletikusnak számít, nagyszerű méretekkel. Ritkán „unatkozik” meccs közben – ha nincs körülötte senki, akkor keres magának egy védőt, akit abajgathat. Ha egy védőre sikerül rátennie a mancsait, akkor nem ereszti, viszont ügyel, hogy ne kapjon holding büntetéseket. Habár nem egy úthenger, megvan benne a kívánatos „aljasság” és ha van lehetősége, akkor földre küldi, vagy ott tartja a védőket. Ha a snap után vesztésre is áll egy párharcban, vissza tudja magát verekedni. Snap előtti kommunikációja fejlett. Atletikussága miatt könnyen felér a védelem második vonalába, vagy a screen passzok elé blokkolni. Született vezető győztes mentalitással.

Gyengeségek
Rögtön snap után nem minding áll készen a védőkkel való harcra, ezen töredék másodpercek az NFL-ben gondokat fognak okozni. Habár gyengének nem nevezhető, ereje inkább csak átlagos, amit az NFL dörzsöltebb védői ki tudnak használni. Nem ő lesz az a center, aki úgy rakosgatja arrébb a védőket, mint a tejesdobozokat. Néha kicsit merev és lecsúszik a blokkokról, ami egyensúly problémákat jelenthet.

Combine eredmények

  • Méretek: 6’3" magas és 312 lb tömegű
  • 40 yard: 5,27 sec
  • Fekvenyomás: 25
  • Súlypontemelkedés: N/A
  • Helyből távolugrás: N/A
  • 3 cone drill: N/A
  • 20 yard shuttle: N/A

 

Ahogy a fentiek is mutatják, Cushenberry eredményes egyetemi pályafutást tudhat maga mögött és szép jövő előtt állhat az NFL-ben. Atletikussága mellé megfelelő erő is párosul, ami azt jelenti, hogy akár sémáktól függetlenül érhet el sikereket, de talán egy zónablokkolást alkalmazó csapat rendszerébe jobban illene. Mindezek mellett tudni kell, hogy példamutató viselkedése, vezetői képességei és eredményei miatt megkapta a legendás „18”-as mezt, ezzel az első támadó falember lett az egész LSU történetében. Ez a mezszám azokat illeti, akik mind pályán és azon kívül is megtestesítik mindazt, amit egy LSU játékostól elvárhatnak.
Ahogy a Ruiz ismertetőben is elmondtam, én szívesen látnék egy kezdő centert a 2. körből és Cushenberry rendelkezik azon tulajdonságokkal, melyeket az edzők keresnek. Mindemellett az SEC-ben a legjobb védők ellen bizonyított hétről hétre ezért vannak, akik őt tartják a legjobb centernek az idei classból.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr9315618012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása