Magyar New York Giants Szurkolói Blog

53-as roster tipp

2022. augusztus 29. - Asbee

Óriási eseménynek számít az előszezon utáni keretszűkítés, amelyet minden évben heves tippelés előz meg. Az aktív rosterek hétről hétre változnak, így szerintem kicsit túl is értékelik az első heti névsort, de idén sem maradok ki a sorból és következik az én listám.

QB (3): Daniel Jones, Tyrod Taylor, Davis Webb

Tyrod Taylor megsérült a Jets ellen, Davis Webb önmagához képest nem nyújtott rossz teljesítményt az előszezonban, Daniel Jones pedig nem a tartósságáról híres. A biztonság kedvéért három irányítót kell a keretben tartanunk.

RB (4): Saquon Barkley, Matt Breida, Gary Brightwell, Antonio Williams

Nem egyértelmű a helyzet és némi meglepetés is elképzelhető a futóknál, hiszen Gary Brightwellen és Antonio Williams-en kívül Jashaun Corbin is remekelt az előszezonban. El tudom képzelni, hogy váratlan húzásként elköszönünk Matt Breidától, aki sérülés miatt nem nagyon mutatta meg magát az elmúlt hónapban.

WR (6): Kenny Golladay, Sterling Shepard, Kadarius Toney, Wan’Dale Robinson, Richie James, David Sills

Az elkapóknál már megléptem a váratlant(?) és kihagytam Darius Slaytont. Már az első héttől kezdve témát szolgáltat az elkapónk, mint potenciális trade alap, a preseasonban pedig nem tudta bebizonyítani, hogy helye van ebben a csapatban. Az első négy hely egyértelmű és Richie James is rászolgált a tagságra, Slayton helyett pedig szerintem David Sills-t preferálják az edzőink.

TE (3): Daniel Bellinger, Chris Myarick, Austin Allen

Eléggé undergroundnak számít ez a névsor, régen voltak utoljára ennyire noname embereink. Nem vált be Ricky Seals-Jones és Jordan Aikins leigazolása, de a napokban érkező Tanner Hudson meglepetést okozhat. Némi érdekesség, hogy a csapat honlapján fullbackként szerepel Chris Myarick.

OL (9): Andrew Thomas, Shane Lemieux, Jon Feliciano, Mark Glowinski, Evan Neal, Ben Bredeson, Josh Ezeudu, Devery Hamilton, Max Garcia

Hamar változás lehet a támadófalban, hiszen a hírek szerint néhány hetet még biztosan ki kell hagynia Shane Lemieux-nek, így el tudom képzelni, hogy az első héten IR-re kerül (ha most kerülne oda, akkor idén biztosan nem látnánk már őt), ez pedig másoknak is utat biztosíthat. Imádkozzunk, hogy mindenki egészséges maradjon, különben óriási bajok lesznek a támadófalban.

DI (5): Leonard Williams, Dexter Lawrence, Nick Williams, Justin Ellis, D.J. Davidson

Ugyanezt tudom leírni a belső védőfalembereinknél is, hiszen óriási minőségbeli zuhanást látunk a kezdőink után. Itt sajnos rotálni is kell, hiszen nem lenne ideális, ha Dexter Lawrence-nek minden egyes snapnél vonszolnia kellene a több mint 150 kilóját. Erre a pozícióra nem olyan nehéz korrekt mélységet felépíteni, de most egy kicsit aggódom és azt is el tudom képzelni, hogy a keretszűkítéskor lecsapunk valakire.

EDGE (5): Azeez Ojulari, Kayvon Thibodeaux, Jihad Ward, Elerson Smith, Quincy Roche

Nagyon gyengén szerepeltek a passzsiettetőink az előszezonban, ráadásul Azeez Ojulari és Kayvon Thibodeaux sérülése tovább fokozta a problémákat. Jihad Ward egy Kareem Martin utánzatnak tűnik, Elerson Smith-nek és Quincy Roche-nak pedig volt egy-egy olyan megmozdulása, amely alapján jobban bízhatunk bennük, mint Oshane Ximines-ben.

LB (5): Blake Martinez, Tae Crowder, Micah McFadden, Austin Carlito, Carter Coughlin

A védelemben Austin Carlito volt a preseason sztárja, aki két interceptiont is bemutatott, a Jets ellenit pedig touchdownra hordta vissza. Arcátlanság lenne őt kihagyni a keretből. Cam Brown szerintem létszámfelettivé válik és Carter Coughlin mellett döntenek majd az edzőink.

CB (5): Adoree’ Jackson, Aaron Robinson, Darnay Holmes, Cor’Dale Flott, Rodarius Williams

Nem sokat láttunk Rodarius Williams-ből, így elképzelhetőnek tartom, hogy kegyvesztetté válik. Adoree’ Jackson az egyetlen biztosnak mondható szélső cornerünk, Darnay Holmes korrekt megoldás a slotban, viszont Aaron Robinson és Cor’Dale Flott is elsősorban ott érzi jól magát. Ahogyan már máshol írtam: figyeljük a keretszűkítéseket.

S (5): Xavier McKinney, Julian Love, Dane Belton, Trenton Thompson, Nate Meadors

Kedvelheti az edzői stáb a hamar megsérülő Dane Belton játékát, hiszen a sérülése előtt az első csapatban is lehetőséget kapott az újoncunk. Nagyon jól mozgott Trenton Thompson a LoS környékén, így szerintem ő maradni fog, Nate Meadors pedig Belton felépüléséig jelenthet biztosítékot.

K (1): Graham Gano

Remélhetőleg hamar kikerül Gano a concussion protocollból.

P (1): Jamie Gillan

LS (1): Casey Kreiter

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr9917918589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása